Renovera tvättstugan: smarta tips till renoveringen

Har det blivit dags att renovera tvättstugan? Tvättstugan är ofta ett rum som inte prioriteras trots att det är ett rum där mycket tid spenderas framförallt med barn i hemmet. Här delar vi med oss av renoveringstips med smarta förvaringslösningar.

renovera tvättstuga med grått

Renovera tvättstugan

När du skarenovera tvättstugan är det mycket att tänka på. I tvättstugan hamnar allt som du ska tvätta och stryka. Därför är det viktigt att den både är trivsam och praktisk.

Är det så att du behöver riva ut allt för atttotalrenovera tvättstugan ska du också fundera över färgval samt material på väggar och golv.Smartast är att väljaklinkergolv ochkakel på väggarna eftersom det lätt kan bli smutsigt och fuktigt samtidigt som kakel och klinker dessutom är tåliga. Tänk på att det kan vara en smart idé att välja en klassisk färg som håller i tiden. Renovering av tvättstuga är ju inte något man gör så ofta. Det är helt klart bäst att välja en tidlös färg som aldrig blir omodern. Vitt är exempel på en sådan färg.

För dig som vill ha lite extra lyx är det skönt att lägga in golvvärme som håller fötterna varma när du står och viker tvätt.

Vill du inte ha kakel på väggarna går det alldeles utmärkt attmåla väggarna men tänk på att ha en färg avsedd för våtrum. Något som också är bra att tänka på är att tvättstugan ska vara ergonomisk så att du inte står och viker tvätt vid en för låg bänkskiva för att ta ett exempel.

Välj rätt hantverkare som renoverar tvättstugan

Inför renoveringen är det viktigt attvälja rätt hantverkare som renoverar tvättstugan åt dig. Om en skada skulle uppstå och det beror på att tvättstugan inte har renoverats enligt de riktlinjer som finns, är det inte säkert att din försäkring gäller. Anlita därför endast företag som är branschanslutna hos exempelvisBKR ellerGVK.

När du hittat en auktoriserad hantverkare bör du också ställa krav på att material och utrustning är godkänt för användning i våtrum.

Det är också viktigt att du sparar hantverkarens kvalitetsintyg när renoveringen är klar. Intyget kan nämligen behövas vid en försäljning eller om en skada skulle ske.

Behöver du hitta enhantverkare?Skicka isåfall enförfrågan via Servicefinder. Då kommer du lätt i kontakt med seriösa hantverkare och får offerter från flera företag. Här är det viktigt att du jämför företagen, kollar omdömen och tänker att lägst pris är inte alltid bäst. Kom återigen ihåg att säkerställa så att företaget du väljer att anlita är branschanslutet.

Hur ska du inreda när du ska renovera tvättstugan?

renovera tvättstuga

I en tvättstuga behövs det bra förvaringsutrymmen för allt som tvättas. Det behövs också avlastningsytor där du exempelvis kan stå och vika tvätten. Har du ingen stor tvättstuga kan ett smart val vara att placera tvättmaskin och torktumlare jämte varandra för att på så vis kunna lägga en bänkskiva ovanpå för att få en avlastningsyta. Är du lång kan det varabra att låta maskinerna stå en bit upp från golvet så att ryggen får en skonsam arbetsposition när du lägger i och tar ur tvätten.

Har du plagg som ofta hamnar längst ner i tvättkorgen och blir liggandes vecka efter vecka, ibland månad efter månad? Ja, det brukar ofta vara de plagg som ska handtvättas. Se därför till att du får in en vask så kan du passa på att handtvätta när du ändå är i farten med den andra tvätten. Du kommer inte ångra dig om du lägger till en vask i planeringen när du ska renovera tvättstugan.

Rätt belysning är A och O i tvättstugan

När du ska renovera tvättstugan är det mycket viktigt att tänka på att den ska ha en bra belysning. Du måste ju kunna se om fläckarna som du envist försöker få bort är borta. Här behöver du såklart hitta enelektriker som görelinstallationen åt dig för det är ingenting du får göra själv om du inte är behörig för det.

Vill du få tag på en elektriker redan nu? Då skickar du snabbt och smidigt ivägen förfrågan här så får du svar från flera företag som vill hjälpa dig. Kom även här ihåg att jämföra företagen och kolla omdömen. Säkerställ också att elektrikern du anlitar kommer från ett auktoriserat företag.

Praktiska lösningar för tvätten

Sätt upp skenor i taket för att torka tvätten. Då kan du kan hänga tvätten där så slipper du ha torkställ på golvet som ofta tar upp mycket plats.

En riktigt smart lösning är att dölja tvättlinorna så du slipper se dem. Ordna utdragbara linor från väggen eller taket.

Korgar med hjul är bra för den blöta tvätten när du ska hänga upp den. Gör gärna plats under en bänkskiva så du inte behöver se den när den inte används.

När tvätten har torkat ska den strykas om du inte är den som gillar att gå runt i skrynkliga kläder förstås. För att gömma strykbrädan som ofta är ganska skrymmande är ett supertips att bygga in en utfällbar i ett skåp.

En annan smart förvaringslösning är trådbackar som med fördel kan placeras under en bänkskiva. Du behöver också små korgar till klädnypor och sånt som används i tvättstugan men som kanske inte används vid varje tvätt.

Småbarn i hemmet?
Tänk på säkerheten om du har småbarn och sätt dit luckspärr på alla skåp där det förvaras tvättmedel och dylikt som innehåller frätande och farliga ämnen. Du vill inte att ditt eller besökande barn får i sig något farligt medel. Se därför till att du har vidtagit åtgärder för att minimera den risken. Alternativet är att placera i skåp som de små barnen inte kan nå upp till.

Dekorera med grönt

Det finns många växter som trivs i fuktiga miljöer. Dekorera gärna tvättstugan med Ampellilja, Fredskalla, Svärmorstunga, eller Filodendron som är exempel på växter som tål både mörker och fukt.

Vill du anlita en professionell hantverkare som kan renovera tvättstugan efter dina önskemål? Lämna en förfrågan på knappen nedan och invänta svar från våra anslutna företag.

skapa en förfrågan här