Hitta hantverkare nära dig!

Hitta rätt hantverkare för jobbet

Brukar du googla efter hantverkare i närheten eller fråga vänner och bekanta för att hitta den bästa? Det är nya tider nu! Hos oss kan du luta dig tillbaka och låta hantverkarna hitta dig. Jämför offerter, läs omdömen och gör ett tryggt val.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 310
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Vi hittar hantverkare sedan 2006

Sedan Servicefinder grundades har vi hjälpt över en halv miljon svenskar att hitta hantverkare och andra tjänstelverantörer. Vi har så klart inte hittat hantverkare till alla som besökt oss, men det är alltid vårt viktigaste mål: att hjälpa så många konsumenter som möjligt. En del kommer till oss med konkreta byggprojekt, andra med framtida planer och en del kanske bara vill veta vad det kostar att bygga eller renovera innan man bestämmer sig. Men oavsett vem du är och vad du behöver hjälp med, så gör vi vårt yttersta för att du ska få offter och erbjudanden från duktiga leverantörer, samma dag.

Tillsammans med våra kollegor MittAnbud, 3ByggeTillbud och Remppatori utgör vi nordens absolut största marknad för tjänster och vår gemensamma plattform och erfarenhet innebär att du som konsument kan känna dig trygg med att vi hittar rätt hantverkare även för dig.

Vad kostar en hantverkare

En seriös hantverkare kostar minst 400-500:-/tim, men ofta lite mer beroende på vilken yrkesgrupp och projekt det rör sig om. Sedan tillkommer så klart kostnader för restid, material med mera. Det korta svaret är som så ofta med byggprojekt att "det beror på. För att veta vad en hantverkare kostar för dig, så måste vi veta vilken sorts hantverkare du letar efter och vad du vill bygga / göra.

Det fina är att vår tjänst är gratis för dig: lämna en förfrågan och beskriv ditt jobb så tydligt som möjligt, så kommer du få svar från hantverkare i ditt område och du vet vad just ditt projekt kostar. Det är inte bara gratis att fråga, du förbinder dig inte på något sätt att använda någon av våra leverantörer, även om vi vet att mer än hälften av dem som får svar i tjänsten också väljer någon av hantverkarna som svarat.

Gäller ROT-avdraget för hantverkare

Ja, allt som oftast kan du utnyttja ROT-avdraget för arbetskostnaden när det kommer till hantverkstjänster. De vanliga reglerna från Skatteverket gäller så klart, de skriver ungefär: "när du anlitar en hantverkare för rotarbete kan du få rotavdrag för delar av arbetskostnaden. Hantverkaren får dra av högst 30 procent av arbetskostnaden på fakturan. Material och resekostnader i samband med arbetet ger inte avdrag". Det finns också gränser för hur mycket avdrag du kan få, krav på att du äger bostaden osv. Men det enkla svaret är att om du generellt har rätt till RUT/ROT-avdrag, så får du förmodligen också ROT-avdrag för hanverkarens arbetskostnad.

Våra företag hanterar så klart ROT-avdraget och de flesta lämnar offerter med ROT-avdraget specificerat. Du kan alltid kolla med hantverkaren, eller skattemyndigheten direkt, om just ditt jobb kvalificerar för ROT-avdrag.

Jobb kan vi hjälpa dig med

Hanverkstjänster en är en av våra kärnkategorier och vi hittar hantverkare för i princip allt. Hos oss hittar du så klart snickare, målare, elektriker, men även golvläggare, rörmokare, plattsättare och många fler. Du kan få hjälp att renovera kök eller badrum, bygga nytt, riva ner, putsa upp, kontrollera eller besiktiga. Du hittar många av våra hantverkare på denna sida, eller så söker du efter det du behöver hjälp med i vår sökbox. Var inte rädd att fråga i "fel kategori", vi granskar alla förfrågningar manuellt och om flyttar alltid din förfrågning rätt vid behov, så att rätt hantverkare kontaktar dig om just ditt jobb.

Hitta hantverkare i hela landet

Servicefinder hittar hantverkare, inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö, utan i hela landet. Vi vet att man ofta har bra lokal kännedom på landsbygden, men i tätorter och storstäder är det faktiskt svårare att hitta rätt hanverkare och det är också där vi är som bäst. Genom att lämna en förfrågan på Servicefinder, så får du svar från de företag som jobbar just där du behöver få jobbet gjort. Det kan vara lokala företag, eller hantverkare som jobbar över större områden och inte har något emot att köra några mil för att hjälpa dig.

Tryggt med bekräftade omdömen

När du jämför företagen och deras omdömen, så vet du att det är äkta omdömen från kunder som använt företagen genom vår tjänst. Vi är oerhört noga med att bara låta bekräftade kunder lämna betyg på företagen och vid tveksamheter bekräftar vi med både konsument och leverantör innan vi publicerar. Många skriver också skriftliga omdömen och ibland har vi rentav före-/efterbilder på utförda jobb. Det här gör att du kan vara trygg i att den leveratör du väljer lever upp till dina förväntningar.

Vi kontrollerar också företagens F-skatt och företagsstatus dagligen. Det här är en extra trygghet för dig som kund, eftersom det kan bli dyrt att anlita företag som saknar F-skatt. När det kommer till exempelvis elektriker så kontrollerar vi också elcertfikat automatiskt och utöver det kan företagen själva ange om de har behörighet för våtrum och liknande. Alla certifikat och behörigheter listas i företagens presentationer, så att det blir enkelt för dig. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar relevanta certfikat och behörigheter innan jobbet drar igång, så de är aktuella och korrekta.

Jämför priser och omdömen i appen

Om du vill, kan du ladda ner Servicefinders app för att hålla koll på nya meddelanden i tjänsten, men det är lika enkelt att hålla koll på e-posten och logga in då och då för att se dina offerter och kommunicera med leverantörerna. Det finns en inbyggd chatt i tjänsten och du kan skicka bilder och filer för att hjälpa hanverkarna att ge dig så korrekta erbjudanden som möjligt. När du hittat din leverantör kan du arkivera ditt jobb och när jobbet är utfört vill vi så klart gärna att du lämnar ett omdöme om företaget (vi lovar att påminna dig).

Alltid gratis offerter

Att använda Servicefinder är och har alltid varit gratis för dig som kund. Du ska känna dig trygg i att vi är på din sida, att vi gör vårt yttersta för att hitta rätt hantverkare till dig, och att vi hjälper dig ta rätt beslut när erbjudandena trillar in. Vårt måtto är ju trots allt få jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra hantverkare

Installation av en spishäll i Stockholm

Väldigt trevligt bemötande och snabbt ordnat ärende.
– Pontus
december 2020

Removing tiles at the entrance in Malmö

The quality of work was good. Initially the person coming for repair was unsure of what needs to be done, and then came the next day to fix the job. Overall it was good.
– Ravish Notra
juni 2024
Alexanders Måleri

Målning av väggar och tak i ett rum på 25 kvm i Stockholm

Pris, bemötande, kvalitet och punktlighet. Alexanders Måleri är väldigt bra i alla dessa avseende. Anlitar gärna företaget igen.
– Lotta Fahlander
juli 2020

Vanliga frågor om hantverkare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Tips

När du lägger ut ett jobb till våra hantverkare så får du bättre svar om du följer dessa råd

Företagen behöver veta hur mycket som ska göras för att kunna lämna en offert. Ju bättre du beskriver uppdraget desto fler och bättre svar får du.

Bilder eller ritningar som ger mer information om uppdraget hjälper företagen att lämna en korrekt offert.

Inspiration och tips från hantverkare i vår blogg

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!