Sommarinspiration: Poddar och ljudböcker för hus och hem!

Låt dig inspireras till nya projekt och drömmar. Oavsett vad du planerar, eller inte planerar, finns det massor av inspirerande och informativa poddar och ljudböcker att lyssna på. Här kommer några tips på podcasts och ljudböcker som kan ge dig både kunskap och motivation för dina sommarprojekt.

Poddar

1. ”Husdrömmar”

Denna podd är inspirerad av det populära TV-programmet med samma namn. Här får du följa med på resor genom olika byggprojekt och renoveringar. Podden erbjuder både inspiration och praktiska tips från människor som förverkligar sina drömmar om det perfekta hemmet.

Var du kan lyssna: Tillgänglig på de flesta plattformar för podcast, inklusive Spotify, Apple Podcasts och Google Podcasts.

2. ”Inredningspodden med Johanna Hulander”

Johanna Hulander intervjuar experter inom inredning, design och arkitektur. Varje avsnitt är fullt av tips och inspiration för hur du kan skapa ett vackert och funktionellt hem. Perfekt för dig som vill hänga med i de senaste trenderna inom inredning.

Var du kan lyssna: Finns på Spotify, Apple Podcasts och andra stora podcastplattformar.

3. ”Stilsnack”

Pia Printz och Katarina Altin diskuterar inredning, mode och livsstil. De blandar tips och råd med personliga anekdoter och trender. En underhållande och inspirerande podd för dig som vill ha det lilla extra i ditt hem.

Var du kan lyssna: Tillgänglig på Spotify och andra stora podcastplattformar.

4. ”Hem och Inredning”

En podd som fokuserar på olika aspekter av hemmet – från renovering och trädgårdsarbete till inredning och DIY-projekt. Programledarna delar med sig av sina egna erfarenheter och bjuder in gäster för att ge lyssnarna användbara tips och tricks.

Var du kan lyssna: Finns på Spotify, Apple Podcasts och andra stora podcastplattformar.

Ljudböcker

1. ”Renoveringsboken: För dig som vill göra jobbet själv” av Björn Christiernsson

En perfekt ljudbok för dig som vill ta dig an renoveringsprojekt på egen hand. Boken går igenom allt från planering och budgetering till praktiska tips och tekniker för olika typer av renoveringar.

Var du kan lyssna: Tillgänglig som ljudbok på Storytel, Bookbeat, och andra ljudbokstjänster.

2. ”Feng Shui för svenska hem” av Jannice Wistrand

Lär dig hur du kan använda feng shui-principer för att skapa balans och harmoni i ditt hem. Denna ljudbok ger dig konkreta råd om hur du kan arrangera möbler och dekorera ditt hem för att förbättra energiflödet och trivseln.

Var du kan lyssna: Finns som ljudbok på Storytel och andra ljudbokstjänster.

3. ”Trädgårdsarbete för nybörjare” av Anna Olsson

För dig som vill förbättra din trädgård och skapa en vacker utemiljö. Boken täcker allt från grundläggande trädgårdsarbete till mer avancerade projekt, och är perfekt att lyssna på medan du jobbar i trädgården.

Var du kan lyssna: Tillgänglig som ljudbok på Storytel, Bookbeat, och andra ljudbokstjänster.

4. ”Inred med färg: Så skapar du ditt drömhem” av Frida Ramstedt

Denna ljudbok ger dig en djupdykning i färglära och hur du kan använda färger för att skapa olika stämningar i ditt hem. Lär dig hur du kombinerar färger på bästa sätt och får ditt hem att kännas både harmoniskt och personligt.

Var du kan lyssna: Finns som ljudbok på Storytel och andra ljudbokstjänster.

Vet du redan nu att det är något projekt du behöv er hjälp med? Hos oss kan du jämföra offerter och omdömen från flera företag nära dig – helt gratis!