Trygg hemstädning från betygsatta städfirmor

Hitta rätt städfirma för jobbet

Behöver du hjälp med hemstädning? Oavsett om det är en storstädning eller återkommande hemstädning så hjälper Servicefinder dig att jämföra offerter och omdömen från flera städfirmor, helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 503
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hemstädning - rent och snyggt med RUT-avdrag

Hemstädning är en av våra mest efterfrågade tjänster, inte minst tack vare RUT-avdraget som låter de flesta få 50 % rabatt på det utförda arbetet. I realiteten innebär det halva priset på fakturan eftersom städning nästan bara är arbetskostnad, allra helst om man står för städutrustning och skurmedel själv.

När du tar hjälp av ett städföretag via Servicefinder så tar de hand om RUT-avdraget åt dig, det är redan avdraget på fakturan när du får den. Du kan också vara trygg i att vi har koll på att städfirman har F-skatt. De flesta städföretagen har gott om omdömen och en utförlig presentation så att du kan göra ett bra val för just din hemstädning.

Tänk på det här när du frågar om hemstädning

För att du ska få rättvisande offerter så behöver städföretaget veta ytan som ska städas, om det är ett tillfälle (storstädning, julstädning eller liknande) eller om det gäller ett återkommande uppdrag med hemstädning varje eller varannan vecka till exempel.

Det är också bra att berätta om du själv står för städmaterial eller om du vill att städfirman står för allt.

Ibland har man speciella behov, kanske det finns husdjur, ömtåliga möbler, ytor man inte vill ha städat osv.

Vilken veckodag vill du ha städat? Vilken tidpunkt passar bäst? Ju mer information du lämnar till städföretagen, desto bättre svar får du. Men det viktigaste är så klart ytan.

Vad kostar det med hemstädning?

Räkna med ca 180-250:- i timmen för hemstädning efter RUT-avdrag, men det kan kanske vara lite billigare om det är återkommande och lättstädat, eller kanske lite dyrare i storstäder, om du är noga med tidpunkt eller om det är enstaka tillfällen, lång resväg eller liknande.

Vi påverkar inte företagens prissättning, utan du får offerter från företagen som du får bedöma själv. Tänk på att även om vi har många billiga städfirmor, så är det förmodligen bättre att betala lite mer och få det man vill ha än att bara jaga det billigaste priset. Städbranschen är hårt konkurrensutsatt, men företagen måste kunna ta tillräckligt betalt för att överleva.

En del företag erbjuder billigare prova-på-städning, kontrollera alltid offerten vad det ordinarie priset är efter en provstädning. Värt att kontrollera är också avbokningsregler - om du behöver pausa städningen vid något tillfälle, måste du ändå betala? Villkoren kan skilja sig en del, men de flesta företag är väldigt flexibla och tillmötesgående.

Söker du efter flyttstädning?

VI får ibland in förfrågningar om flyttstädning som hemstädning, men du får bättre svar om du använder formuläret på vår sida om flyttstädning Ganska många företag är specialiserade på städning av tomma ytor och du kan missa dem annars.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så trevliga, unga människor som arbetade utan stress o det blev jättef

Så tycker användarna om våra städare

DST Städ och Miljövård

Storstädning av 200 kvm i Helsingborg

De gjorde allt rätt, som man ska göra. Bra arbete, bra info, hänsyn, flexibilitet. planering. Mycket nöjd
– IngerKarlson
juni 2021

Hemstädning i Varberg

Trevligt bemötande. Mycket bra städning. Snabbt och prisvärt. Rekommenderas!
– Yvonne
juli 2022

Löpande hemstädning av 65 kvm i Göteborg

Gör det hon skall och är tar till tusen !
– Gabriella Rymer
februari 2021

Några exempel på lyckad hemstädning

Hemstädning av radhus på 99 kvm i Vallentuna

Peter lämnade en förfrågan sommaren 2022:

Hemstädning av radhus på 99 kvm i Vallentuna

Beställa en städning innehållande.
Dammtorkning, dammsugning, och våttorka golv. Fönsterputsning och avlägsna fläckar från dörrkarmar, lister mm. Tvätta speglar, rengöa diskho, spis och utanpå köksfläkten. Avlägsna fläckar utvändigt på vitvaror i köket. Torka övriga köksredskap (t.ex. kaffebryggare, brödrost, mixer). Invändig rengöring av kylskåpet. Rengör och avlägsna fläckar på badkar, toalettstol och tvättställ. Tvätta rent duschen och duschens glasväggar. Bädda sängarna, slänga sopor.

Peter fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Peter valde Shiny Big Stars Städ Gruppen AB för jobbet. Shiny Big Stars Städ Gruppen AB har utfört 201 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.1.

Shiny Big Stars Städ Gruppen AB fick omdömet

Storstädning 99kvm med fönsterputsning .
Jag har haft 3 olika städare genom åren . Och dessa städare städade noggrannare än någon av dom . Jag är allmämt observant på smådetaljer och jag är nöjd ...
Hemstädning av 180 kvm i Gislaved

Charlotte lämnade en förfrågan hösten 2021:

Hemstädning av 180 kvm i Gislaved

Det absolut viktigaste är att plocka iordning saker som ligger på golv och bord. Vi har 3 barn med ADHD och har själva också ADHD, så saker tenderar att hamna lite överallt och vi har svårt att organisera. Sen får gärna damning, dammsugning och städ av badrum ingå, men det klarar vi bättre på egen hand. Det viktigaste är som sagt att få det ordningplockat i hemmet. Vi vill inte behöva plocka iordning inför städningen då det är just den biten vi har störst problem med.

Charlotte fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Charlotte valde Lyckebo Familjeservice för jobbet. Lyckebo Familjeservice har utfört 18 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.7.

Lyckebo Familjeservice fick omdömet

Flexibla och kundinriktade.
Städa ur en segelbåt

Anette lämnade en förfrågan våren 2021:

Städa ur en segelbåt

Hej!

Jag bor vanligtvis i Stockholm, men har en båt som sett bättre dagar, i Söderhamn. Jag har ett hus i Norrala där jag å familjen spenderar lov och sommar.
Men nu till båten, den skulle jag behöva sälja och den är så väldigt smutsig. Är detta något som ni kan tänka er att göra? Den är ca 28-29 fot.

Båten står på stöttor på Söderhamns Båtklubb. Man behöver ha en stege med sig, men annars finns tillgång till vatten att använda för ändamålet.

Som sagt, är detta ni tror ni kan ta på er att göra?
Jag är i Söderhamn nu och fram tom mån 17/5 om ni vill kika på den.

Med vänliga hälsningar

Anette fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Anette valde A.C.M Bygg & Allservice AB för jobbet. A.C.M Bygg & Allservice AB har utfört 27 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.7.

A.C.M Bygg & Allservice AB fick omdömet

Tacksam för hjälp med hemstädning i Ramlösa, Helsingborg

Jane lämnade en förfrågan vintern 2024:

Tacksam för hjälp med hemstädning i Ramlösa, Helsingborg

Hej,
Vi är 2 vuxna personer utan djur. Bor i radhus på max 130 kv.meter. Önskar hjälp med städning 4 timmar, 1 gång i månaden. Helst torsdagar eller fredagar, kan diskuteras. Hjälp med dammtorkning, dammsugning, våttorka, dörrkarmar, dörrar, lister. I köket, rengöra diskho, spishäll, putsa mikro/ugnrutor, köksfläkten utanpå. Badrum och dusch där toa.stol, handfat, duschkabin samt badkar ingår.
Är observant på smådetaljer. Har bra rengörings material samt vätskor.
Funderar på hur avbokningsregler samt pauser fungerar.

Jane fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Jane valde Hemstädat Syd AB för jobbet. Hemstädat Syd AB har utfört 106 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.4.

Hemstädat Syd AB fick omdömet

Trevligt bemötande.
Tydligt besked om priset.
Lockande Introduktionserbjudande Mycket trevlig och skicklig städpersonal som gjorde ett perfekt arbete med specialdammsugare. Spec rengöringsedel. Företaget kan erbjuda med sin spec dammsugare som de har patent på med rengöring av sängmadrasser, mattor, soffor mot kvalster m.m.
Löpande hemstädning av villa i Trollhättan

Ann-Christine lämnade en förfrågan våren 2024:

Löpande hemstädning av villa i Trollhättan

Veckostädning var annan vecka med damning, våtutrymmen, och avtorkning golv. Jag har robotdamsugare med våttorkning så det blir sällan speciellt lortigt. Var annan gång hela huset på ca 170 kvm och var annan gång halva huset på ca 110 kvm. En gång per år storstädning inkl avtorkning i skåp och garderober. Två ggr per år fönsterputs, maj och september. 19 fönster och två dörrar med glas, av dessa är 7 kopplade fönster och resten vacuumfönster.
Jag bor ensam och behöver hjälp pga sjukdom. Jag har inte husdjur.

Ann-Christine fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Ann-Christine valde Edelweiss Städ AB för jobbet. Edelweiss Städ AB har utfört 12 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.5.

Edelweiss Städ AB fick omdömet

Perfekt genomförd storrengöring

Vanliga frågor om hemstädning

Alla våra anslutna städfirmor har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Omdömen är en viktig del i vårt kvalitetsarbete och vår tjänst bygger på ärliga omdömen. Alla som hittar städföretag via oss blir tillfrågade att lämna omdöme om städfirman efter utförd städning. De omdömen du ser är därför ett resultat av en städning som en ansluten städfirma genomfört.

De moment som ingår i en hemstädning kan skilja sig mellan olika städfirmor. Dessutom är varje hem unikt, så prata med städföretaget och framför dina önskemål. Då kan ni tillsammans komma överens om vad som ska ingå i hemstädningen.

Rutavdraget har gjort hemstädning till en lyx många svenskar kan unna sig. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden på städningen. Omfattningen på städningen, antal kvadratmeter för ytan som ska städas, hur ofta du vill ha städhjälp och vart du bor är faktorer som påverkar priset. För att få bäst pris bör du alltid vända dig till flera städfirmor och jämföra offerter. När du får offerter är det viktigt att du kontrollerar att alla städmoment står med, samt att städmaterial, moms och rutavdraget är inkluderat. Du kan läsa mer om vad det kostar att anlita en städfirma här.

Ja, städhjälp ingår i rutavdraget. Även fönsterputs och flyttstädning kvalificerar för rutavdrag. Avdraget får du för arbete som utförs i din eller dina föräldrars bostad. Även fritidshus medges rutavdrag. Här är villkoren för rutavdraget:

 • Du har fyllt 18 år när arbetet utförs.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar eller har betalat för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procents avdrag.

Du kan alltid läsa om RUT- och ROT-avdraget på Skatteverkets webbplats och vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller för just dig och ditt projekt.

Börja med att skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt behov. Vi matchar sedan ihop dig med städfirmor i ditt område. Genom att jämföra offerter och omdömen kan du säkerställa att du väljer den bäst lämpade städfirman.

Från bloggen

2023-08-12
Planerar du att anlita städhjälp? Vi förstår det. Att få hjälp med städningen är ett smart sätt att frigöra tid på. Här går vi igenom vad som påverkar priset när du ska anlita städhjälp och vad du bör tänka på när du ska välja städfirma.
2023-01-04
Vill du anlita ett företag för ett arbete i hemmet? Kanske för en hemstädning eller renovering? Då kan du få upp till 75 000 kr i skattereduktion. Här är en lista som hjälper dig ha koll på vad som gäller för rut- och rotavdraget.
2021-12-22
Vill du anlita ett företag för hemstädning, flytthjälp eller kanske trädgårdsarbete? Då kan du få avdrag för det. Här besvarar vi vanliga frågor om skattereduktionen.