Hitta rätt städfirma till din flyttstädning

Hitta rätt städfirma till din flyttstädning

För att din flytt ska bli så stressfri som möjligt är det skönt att anlita en städfirma som fixar flyttstädningen. Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga städföretag nära dig – helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 118
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Flyttstäd - rent och snyggt med RUT-avdrag

Flyttstädning är en av våra mest efterfrågade tjänster, inte minst tack vare RUT-avdraget som låter de flesta få 50% rabatt på det utförda arbetet. I realiteten innebär det halva priset på fakturan eftersom städning nästan bara är arbetskostnad, allra helst om man står för städutrustning och skurmedel själv.

När du tar hjälp av ett städföretag via Servicefinder så tar de hand om RUT-avdraget åt dig, det är redan avdraget på fakturan när du får den. Du kan också vara trygg i att vi har koll på att städfirman har F-skatt. De flesta städföretagen har gott om omdömen och en utförlig presentation så att du kan göra ett bra val för just din hemstädning.

Låt ett städproffs göra jobbet åt dig

Ska du flytta ut? Det är ofta ett stort arbete att rengöra hela bostaden innan nästa person ska flytta in. Om du vill slippa att städa mitt i allt flyttkaos kan du använda dig av ett städföretag för att göra flyttstädningen.

En flyttstädning av hus eller lägenhet är en noggrannare och mer omfattande rengöring än en standardstädning.

Vanligtvis inkluderar en flyttstädning följande:

 • Rengöring av alla tak, väggar och lister
 • Rengöring av lådor och skåp
 • Dammsugning av textilier
 • Rengöring av avlopp, fläktar och ventiler
 • Tvättning av fönster
 • Rengöring av kyl, frys, ugn och övriga vitvaror

Utöver detta erbjuder många städföretag andra tilläggstjänster som du kan behöva i samband med utflyttning. Det kan till exempel vara städning av trädgården och utomhusområdet, tvättning av fasaden eller bortforsling av avfall.

Städning

Pris för flyttstädning

Flyttstädning faktureras vanligtvis inte per timme utan istället baserat på storleken på bostaden eller antalet kvadratmeter som behöver städas. Priset för flyttstädning varierar beroende på olika faktorer såsom region, städföretagets prissättning och eventuella tilläggstjänster som krävs.

Generellt sett kan priset för flyttstädning ligga någonstans mellan 50 och 70 kronor per kvadratmeter för en standard flyttstädning. Detta kan dock variera beroende på omfattningen av arbetet och eventuella tilläggstjänster som till exempel fönsterputsning eller rengöring av ugn och vitvaror.

Det är vanligt att städföretag erbjuder fast prissättning för flyttstädning baserat på storleken på bostaden istället för att fakturera per timme. Detta ger både kunden och företaget en tydligare uppfattning om kostnaden för tjänsten.

Det finns flera faktorer som kan öka priset på en flyttstädning, antingen för att arbetet tar längre tid än normalt eller för att det kräver mer personal eller specialutrustning. Detta kan till exempel vara om bostaden har mycket högt i tak, stora fönster, flera badrum och kök, eller flera våningar och trappor. Om du har husdjur eller röker inomhus kan detta också bidra till att öka priset på flyttstädningen.

Söker du en städfirma för hemstädning?

Vi får ibland in förfrågningar om hemstädning som flyttstädning, men du får bättre svar om du använder formuläret på vår sida om Hemstädning.

Andra populära städtjänster hos Servicefinder

Därför ska du hitta en städfirma via Servicefinder

Hos oss kan du jämföra flera städföretag. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta städföretag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Mycket noggran men minus för att det bara var 1 person

Så tycker användarna om våra flyttstädare

Flyttstädning av 130 kvm i Gävle

Suveränt arbete: bra och grundligt utfört samt trevligt bemötande och bra pris. Rekommenderas starkt! Stjärna
– Niklas
juni 2024

Flyttstädning av lägenhet på 79 kvm i Jönköping, 24/11

Välgjord flyttstädning blev riktigt nöjd.
– Eva-Lena
november 2022
Stockser

Flyttstädning av lägenhet på 40 kvm i Stockholm, 23/9

Trevliga, duktig och erfarna. Inga problem. Klart nöjd med resultatet.
– Anders Löwencrantz
september 2021

Senaste förfrågningarna för flyttstäd

Städa festlokal i Tyresö

Martin lämnade en förfrågan vintern 2024:

Städa festlokal i Tyresö

Städning av festlokalerna i Tyresö bygdegård, två våningar, söndag 23 juni (midsommarhelgen) 2024, klart senast kl 12:00.

Våning 1: Entre, förrum (25 m2), stora salen (81 m2), kök, tre toaletter.

Våning 2: Skolsalen (cirka 80 m2), en toalett.

Samt trappan mellan våningarna.

I köket behöver bara golv och ytor torkas av. Ingen disk eller sopor.

Martin fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Martin valde Effective Clean för jobbet. Effective Clean har utfört 75 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.7.

Effective Clean fick omdömet

Bra kommunikation och flexibel kring uppdraget.
Flyttstädning av villa på 182 kvm i Kungälv, 26/3

Annica lämnade en förfrågan våren 2024:

Flyttstädning av villa på 182 kvm i Kungälv, 26/3

Vi är intresserad av flyttstädning och fönsterputs av två plan i villan vi ska flytta ut ifrån (källaren där tvättmaskin och tvättstuga finns har vi tänkt städa själva).
Beskrivning av hemmet.
Nyrenoverat, ikeakök och två badrum plastmatta med duschkabin i ena och i det andra kaklat med duschdörrar.
Samt 5 rum (3 sovrum, vardagsrum och matsal), hall uppe och nere samt ett litet påbörjat pentry bestående av en diskho och lådor på övervåningen (inga vitvaror finns i pentryt än). På övervåningen finns även några förråd och kattvindar. Nästan allt är nyrenoverat förutom några lite äldre fönster och äldre element, så det är ett relativt lättstädat hem.

Annica fick hjälp

9 företag svarade på förfrågan och Annica valde Herrman & Co AB för jobbet. Herrman & Co AB har utfört 33 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Herrman & Co AB fick omdömet

Seriöst bolag där det kändes tryggt från början.
Det var toppenbra kommunikation och jag personligen tyckte det var extra kul att stötta ett lokalt bolag.
Något blev missat i städningen men inget konstigt på ett så stort hus, det var inga problem med att det blev åtgärdat.
Både jag och de som skulle flytta in blev uppdaterade på slutet. Vilket vi båda uppskattade och tyckte var jättebra.
Rekommenderas varmt. ++++
Flyttstäd i Halla, Aplared

Bengt lämnade en förfrågan våren 2022:

Flyttstäd i Halla, Aplared

Bor i Kenya och har hyrt ut vårt hus (gammalt 1800-talstorp) i 9 månader via Blocket. Nu vägrar hyresgästerna att städa innan de lämnar huset 30/4, och vi får nya gäster 1/5. Vår son och dotter har gjort ett litet försök att röja det värsta, men detta är givetvis något som hyresgästen ska stå för.
Vi behöver alltså en flyttstädning av 5 rum, kök, två badrum, liten tvättstuga, en liten hall och en lite större hall samt trappa till övervåningen. Fönsterputs av samtliga fönster, cirka 20 stycken kopplade tvåglasfönster.

Bengt fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Bengt valde Städtjänsten.se för jobbet. Städtjänsten.se har utfört 36 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.5.

Städtjänsten.se fick omdömet

Sam som tog emot vår bokning var väldigt tillmötesgående, däremot var den underleverantör de anlitade i Borås under all kritik. Vi reklamerade massor av punkter som inte var åtgärdade en lördag, eftersom nya hyresgäster skulle komma på söndagen. Då kom Sam själv ut (tillsammans med några ytterligare) och slutförde jobbet-bra!
Flyttstädning av lägenhet på 44 kvm i Stockholm, 30/9

Ian lämnade en förfrågan hösten 2021:

Flyttstädning av lägenhet på 44 kvm i Stockholm, 30/9

Ska hyra ut lägenhet och behöver därför en flyttstädning. Jag har städat väldigt mycket själv så allt det grova är borta. Behöver inklusive städning fönsterputs av två fönster och dess karmar, samt balkong. Jag har städat väldigt mycket själv så jag vill att man tar hänsyn till detta i offerten. Lägenheten är möblerad men jag kommer att dra ut möbler där städning behövs.

Ian fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Ian valde Täby Råd & Bygg AB för jobbet. Täby Råd & Bygg AB har utfört 95 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Täby Råd & Bygg AB fick omdömet

Det är en djungel där ute när det kommer till att hitta en bra firma för flyttstädning. Jag lade ner lång tid på att läsa om olika firmor och deras omdömen och i efterhand är jag väldigt glad att jag lade ner den extra tiden. Valde till slut Täby Råd & Bygg AB och blev supernöjd med hela processen från början till slut. Bra kommunikation både innan, under och efter slutfört arbete. Resultatet blev bättre än vad jag hade förväntat mig, de var på plats vid rätt tid och fakturan landade på det som var avtalat. Jag kommer rekommendera denna firma till närstående då de är serviceminded och man verkligen kände att de ville göra sitt bästa för att jag som kund skulle bli nöjd.
Flyttstädning av villa på totalt 137 kvm i Karlskoga, 2022-01-10

Emma lämnade en förfrågan hösten 2021:

Flyttstädning av villa på totalt 137 kvm i Karlskoga, 2022-01-10

Hus med 68 kvm boyta samt 69 kvm biyta.
Boyta innefattar kök, vardagsrum, sovrum samt badrum.
Biyta innefattar tre sovrum, en tvättstuga, hall/matkällare samt toalett och duschutrymme (bastu finns med städning där behövs ej.)
Vidare finns ett inglasat uterum som jag vill ska städas.
Fönsterputs samtliga fönster inklusive uterummet.
Vinden behöver ej städas.

Svar önskas via mail för att lättare kunna samla uppgifter på ett ställe.

Emma fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Emma valde Gelins Städ och Allservice AB för jobbet. Gelins Städ och Allservice AB har utfört 8 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Gelins Städ och Allservice AB fick omdömet

Mycket nöjd med allt. Bra och smidiga att komma i kontakt med, tydlig kommunikation under arbetets gång. Tog lite längre tid än beräknat att genomföra flyttstädningen, men då firman satsade på att leverera ett väl utfört arbete, snarare än att bara snabba sig igenom allt, så är detta ingenting som är negativt enligt mig. Känns toppen att lämna över mitt hus i detta skick till nya ägaren!

Vanliga frågor om flyttstädning

Alla våra anslutna städfirmor har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Omdömen är en viktig del i vårt kvalitetsarbete och vår tjänst bygger på ärliga omdömen. Alla som hittar städföretag via oss blir tillfrågade att lämna omdöme om städfirman efter utförd städning. De omdömen du ser är därför ett resultat av en städning som en ansluten städfirma genomfört.

De moment som ingår i en hemstädning kan skilja sig mellan olika städfirmor. Dessutom är varje hem unikt, så prata med städföretaget och framför dina önskemål. Då kan ni tillsammans komma överens om vad som ska ingå i hemstädningen.

Rutavdraget har gjort hemstädning till en lyx många svenskar kan unna sig. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden på städningen. Omfattningen på städningen, antal kvadratmeter för ytan som ska städas, hur ofta du vill ha städhjälp och vart du bor är faktorer som påverkar priset. För att få bäst pris bör du alltid vända dig till flera städfirmor och jämföra offerter. När du får offerter är det viktigt att du kontrollerar att alla städmoment står med, samt att städmaterial, moms och rutavdraget är inkluderat. Du kan läsa mer om vad det kostar att anlita en städfirma här.

Ja, städhjälp ingår i rutavdraget. Även fönsterputs och flyttstädning kvalificerar för rutavdrag. Avdraget får du för arbete som utförs i din eller dina föräldrars bostad. Även fritidshus medges rutavdrag. Här är villkoren för rutavdraget:

 • Du har fyllt 18 år när arbetet utförs.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar eller har betalat för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procents avdrag.

Du kan alltid läsa om RUT- och ROT-avdraget på Skatteverkets webbplats och vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller för just dig och ditt projekt.

Börja med att skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt behov. Vi matchar sedan ihop dig med städfirmor i ditt område. Genom att jämföra offerter och omdömen kan du säkerställa att du väljer den bäst lämpade städfirman.

Från bloggen

2023-08-12
Planerar du att anlita städhjälp? Vi förstår det. Att få hjälp med städningen är ett smart sätt att frigöra tid på. Här går vi igenom vad som påverkar priset när du ska anlita städhjälp och vad du bör tänka på när du ska välja städfirma.
2019-12-12
Julen närmar sig med stormsteg – kanske har du fullt upp på jobbet innan en skön ledighet väntar. Samtidigt ska du hinna med allt som behövs för att få den där perfekta julen som de flesta önskar sig. Klappar ska slås in, maten ska inhandlas, granen ska kläs och det ska pyntas i hemmets alla vrår. Kommer du hinna med storstädningen? Lugn, vi guidar dig till ett julfint hem.
2019-03-18
Att anlita städhjälp kan vara lösningen när timmarna känns få och att göra-listan bara blir längre. Men det finns lite att tänka på. Said Sloyev och Lisette Angefur har varit anslutna till Servicefinder i nästan 4 år och driver den populära städ- och flyttfirman Finemang Städ och Flytt AB. Missa inte deras experttips till dig som funderar på att anlita en städfirma!