Förbered ditt hem för sommar, sol och semester!

Sommaren och semestern närmar sig med stormsteg, men än är det inte dags. Därför är det nu hög tid förbereda ditt hem för soliga dagar i trädgården. Att ta itu med dessa renoveringar innan semestern kommer göra stor skillnad för husets utseende, funktion och givetvis din kommande problemfria semester. Här är några renoveringar du bör överväga:

Sätt färg på din fasad

En vacker fasad ger ett gott intryck och skyddar ditt hus från väder och vind. Kontrollera om det finns sprickor eller flagande färg. Om fasaden behöver målas om eller repareras kan det vara klokt att anlita en professionell målare. Genom Servicefinder kan du jämföra både offerter och omdömen helt gratis och utan förpliktelser – se vad våra målare kan göra för just din fasad!

  • Fasadtvätt: Innan du målar om fasaden är det viktigt att tvätta den ren från smuts, alger och mögel. En ren fasad gör att färgen fäster bättre och håller längre.
  • Fasadmålning: Välj en färg av hög kvalitet som tål väderförhållanden. Målning i rätt tid på året och med rätt teknik är avgörande för ett hållbart resultat.

Renovera och se över din altan eller uteplats

En välskött altan är perfekt för sommarens grillkvällar och avkoppling. Börja med att inspektera trallen för eventuella skador eller rötangrepp. Slipa och olja in träet för att skydda det mot solens starka strålar. Om du behöver bygga om eller göra större reparationer kan en duktig snickare hjälpa till.

Har du ingen altan?

Om du inte redan har en altan, är det en utmärkt tidpunkt att bygga en. En altan förlänger ditt bostadsutrymme utomhus och blir en perfekt plats för avkoppling och sociala tillställningar.

  • Planering: Planera placeringen och storleken noga, och överväg materialval som passar din trädgård och husets stil.
  • Bygglov: Kolla med din kommun om bygglov krävs.
  • Professionell hjälp: Att bygga en altan kan vara ett stort projekt, så det kan vara klokt att anlita en professionell byggare.

Via Servicefinder.se kan du enkelt hitta och jämföra hantverkare som kan hjälpa dig förverkliga dina altandrömmar.

Gör din trädgård sommarfin

En prydlig trädgård gör att hela ditt hem ser inbjudande ut. Rensa bort ogräs, klipp gräsmattan och plantera sommarblommor för att skapa en färgglad oas. Om du vill anlägga nya rabatter eller bygga en stenmur kan en trädgårdsmästare vara till stor hjälp. Servicefinder erbjuder jämförelse av trädgårdsmästare så att du kan hitta den bästa för dina trädgårdsprojekt, stora som små.

Hitta all hjälp inom kategorin mark & trädgård här!

Viktigt! Rengör tak och hängrännor

Taket och hängrännorna behöver regelbunden rengöring för att undvika fuktskador. Ta bort löv och smuts som kan ha samlats under året. Detta är ett arbete som kan kännas farligt för den oerfarne, så överväg att anlita en professionell takfirma för att utföra jobbet säkert.

  • Säkerhet: Använd säkerhetsutrustning om du gör det själv, eller anlita en professionell takfirma för att utföra jobbet säkert.
  • Kontroll: Kontrollera hängrännornas fästen och rensa bort blockeringar för att säkerställa att de fungerar korrekt.

Belysning utomhus

Bra utomhusbelysning skapar en mysig atmosfär och ökar säkerheten. Kontrollera befintliga lampor och överväg att installera nya ljuskällor vid entrén, altanen och gångvägarna. Om du behöver hjälp med elinstallationer kan du enkelt hitta en certifierad elektriker via Servicefinder.

Underhåll av staket och grindar

Ett stabilt staket och en fungerande grind ramar in trädgården och ger ett välvårdat intryck.

  • Inspektion: Kontrollera att staketet är stabilt och att grinden fungerar som den ska.
  • Reparationer: Mindre reparationer kan du kanske fixa själv, men för större arbeten kan en snickare vara nödvändig.

Att ta hand om dessa renoveringar innan semestern gör att du kan njuta fullt ut av sommaren. Genom att använda Servicefinder kan du enkelt hitta och jämföra offerter från professionella hantverkare och andra proffs för alla dina renoveringsbehov. Tveka inte att ta hjälp där det behövs – då får du ett hem som är redo för både sommar och framtid.

Hitta den hjälpen du behöver på servicefinder.se