Hitta rätt totalentreprenör för jobbet

Hitta rätt totalentreprenör för jobbet

Behöver du någon som tar hand om allt som rör din nybyggnation? Hos oss på Servicefinder får du offerter från erfarna totalentreprenörer nära dig – helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 10 621
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Det var värt och anlita EreSto. De utförde ett bra arbete med punktlighet, hög kvalité för rimliga priser. 10/10 rekommenderar!

Så tycker användarna om våra totalentreprenörer

Utbyggnation, trapphus

Noggrann, kompetent och mycket bra kommunikation.
– Josefine
november 2022

Totalentreprenad till två mindre rum med ny mellanvägg i Stenungsund

Supertrevlig och högklassigt arbete!
– Martin
december 2022
Sundbybergs Bygg&Renovering AB

Omläggning av innergolv, montering av innervägg och dörr i Järfälla, inom 3 månader

Utmärkt arbete med klinker på 50 kvm med professionell plattläggare och serviceinriktat trevligt bemötande från företaget.
– Carl Henrik Ehrenkrona
maj 2023

Senaste förfrågningarna för totalentreprenad

3 rum + hall måla om och byta golv i lägenhet (som snart som möjligt) i Solna

Javier lämnade en förfrågan sommaren 2023:

3 rum + hall måla om och byta golv i lägenhet (som snart som möjligt) i Solna

De är 3 rom och varje rom är rektangel form och cirka 12,5m2. Hallen är 12 m2 i L form.
Ta bort tapet från väggar, som består av flera lager av gammal tapet och färg. Då måste det spacklas och målas om.
Hallen är målat. Vi vill bara måla om, men kanske det behövs spackla också.
Taket måste målas om i alla rum och hall.
Gammal laminat golv och golvlister ska byttas til nya laminat i 3 rum och hall.

Javier fick hjälp

12 företag svarade på förfrågan och Javier valde Exclusive Construction Services Stockholm HB för jobbet. Exclusive Construction Services Stockholm HB har utfört 3 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Exclusive Construction Services Stockholm HB fick omdömet

Vi är nöjda med det totala resultatet. Denis och teamet är väldigt trevliga, lätta att kommunicera med, de svarade positivt på kommentarer och försökte alltid fixa våra förfrågningar.
De jobbade hårt med att ta bort många lager gamla tapeter och färg, de spacklade väggarna och målade allt väldigt fint.
De tog också bort det gamla laminatgolvet och placerade det nya på ett proffsigt sätt. När de tog bort det gamla laminatgolvet var underlaget sämre än förväntat. De förklarade de olika möjligheterna och fixade allt efter vårt önskemål, även om det innebar extra arbetstid för dem.
Vi rekommenderar dem och vi kommer att använda dem igen om det behövs.
Renovering av hus i Tyresö

Jan lämnade en förfrågan vintern 2023:

Renovering av hus i Tyresö

Tre uppdrag:
1. Ombyggnad av vardagsrum om ca 20 kvm genom borttagande av innertag så att takhöjden höjs maximalt, med stöttor från balkar som håller upp yttertaket. Montering av nytt halvcirkelfönster. Därtill isolering av innertak där det förut varit vindsutrymme. Snickeri och målning. Plus borttagande av heltäckande matta och slipning och lackning av underliggande, befintligt trägolv.
2. Yttre tilläggsisolering av huset med ny träfasad av samma slag som idag med målning. Medför trolig ommontering av två värmepumpsaggregat.
3. Montering av ny mer isolerad huvud-ytterdörr.

Jan fick hjälp

10 företag svarade på förfrågan och Jan valde Sjöstaden Projekt AB för jobbet. Sjöstaden Projekt AB har utfört 15 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Sjöstaden Projekt AB fick omdömet

Pålitlig, professionell och lätt att kommunicera med.
Renovera ett radhus i Härryda

Jennifer lämnade en förfrågan våren 2023:

Renovera ett radhus i Härryda

Har köpt ett radhus och vill göra några renoveringar. Tyvärr har jag inte de exakta måtten idag. Så måtten är cirka.
Vi får tillgång 1 juni och vill påbörja detta så snart det går efter tillgång.

1. Vi vill renovera ett badrum helt och hållet. 4-6 kvadrat.

2. Vi vill renovera hallen. Det är en liten hall men vi vill byta golv och göra den mer praktisk.
4-6 kvadrat.

3. Vi vill byta golv och isolera inne i vårt förråd.
Då det är lite fukt där inne så vill vi få bort detta genom att byta hela golvet och isolera.
8-10 kvadrat.

Jennifer fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Jennifer valde Nybergs Bygg & Fastighetsservice för jobbet. Nybergs Bygg & Fastighetsservice har utfört 8 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Nybergs Bygg & Fastighetsservice fick omdömet

Fredrik är grym!
Han har renoverat vår hall och den blev verkligen perfekt! Han har även hjälpt oss att öppna upp en vägg och fixat till en öppningen.
Han kommer tillbaka och ska renovera ett badrum i höst.
Kommer höra av mig till Fredrik varje gång jag behöver hjälp med snickeri! Helt suverän!
Totalentreprenad kök i Uppsala

Jakob lämnade en förfrågan sommaren 2021:

Totalentreprenad kök i Uppsala

Helrenovering av kök. Vi har ett klinkergolv (värmegolv) som ska bort och ny träparkett ska läggas. Vi vill gärna ha kvar värmegolvet om det går att avlägsna de gamla plattorna så att värmen går att återanvända. Går inte det vill vi lägga in nytt värmegolv. Rivning av det gamla köket och montering av nytt kök (epoq/ikea/marbodal). Vi vill gärna ha en offert med specificering av vad respektive del kostar.

Jakob fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Jakob valde Bygårda i Uppland AB för jobbet. Bygårda i Uppland AB har utfört 8 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Bygårda i Uppland AB fick omdömet

Vi beställde totalentreprenad på en ganska komplex köksrenovering och kände att vi fick otroligt hjälp från start till slut.

Kommunikationen och tillförlitligheten hos Bygårda var otroligt bra - trots att vår köksleverantör gjorde så att bygget blev utdraget och mycket svårare slutföra både för mig och dem. Trots detta var det alltid glada miner från deras sida och ett stort ansvarstagande med att se till så att vi blev nöjda med slutresultatet.

Trots leveranskrångel och dessutom vissa ytterligare modifikationer från offert så höll Bygårda fast vid det pris vi kommit fram till på förhand - vilket kändes oerhört ärligt och fint efter all stress leveransstrulet lett till.

Kommer absolut anlita Bygårda igen till kommande projekt här hemma.

(Bilder efter & före köksrenovering)
Radhus

Linda lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Radhus

Radhus på 112 kvm. Det som skal målas är; väggar, golvlister, taklister, runt dörrar, runt fönster, trappa plus räcke, ev alla tak. Riva ut ett skåp under vasken i köket för att koppla dit diskmaskin, byta alla dörrhandtag på innerdörrar, sätta upp tapet på en vägg i det största sovrummet, sätta upp en ribbvägg i det minsta sovrummet. Målarfärg till alla ordnar vi själv. Tapet finns på stort sett alla väggar.

Linda fick hjälp

8 företag svarade på förfrågan och Linda valde Decem bygg Entreprenad AB för jobbet. Decem bygg Entreprenad AB har utfört 19 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Decem bygg Entreprenad AB fick omdömet

Vi är så nöjda. Dino har verkligen anpassat sig efter våra önskemål och har utfört ett fantastiskt jobb. Vi hade ändringar under tiden men Dino var väldigt lätt att ha att göra med och gjorde sitt yttersta för att vi skulle bli nöjda. Toppbetyg till Dino och Decem byggentreprenad AB.

Vanliga frågor om totalentreprenad

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!