Hitta rätt målare för jobbet

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var söker du målare?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Arbetet utfördes till full belåtenhet. Mycket serviceinriktade och hög kvalitet på arbetet. Kan rekommenderas.

Ska det målas eller tapetseras?
Du måste välja ett alternativ
Vad ska målas eller tapetseras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Att måla om eller tapetsera ett rum är ett enkelt sätt att ge hela hemmet ett lyft. När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med flera målare som vill göra jobbet åt dig. Jämför företagens offerter och omdömen helt gratis och gör ett tryggt val.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 155
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Olika typer av målare

När du ska måla något lönar det sig att använda ett professionellt måleri. De har rätt utbildning, kompetens och utrustning för att utföra ett bra arbete. Då får du ett effektivt genomfört arbete och ett resultat som varar länge. Det lönar sig alltid att jämföra offerter och omdömen från flera målare innan du bestämmer dig för vilket företag som passar bäst för just ditt projekt.

Mest populära måleritjänster på Servicefinder:

 • Målning av hus
 • Fasadmålning
 • Målning av tak
 • Målning av golv
 • Målning av väggar
 • Utomhusmålning
 • Målning av gips och mur
 • Invändig målning
 • Målning av trapp
 • Kalkmålning
 • Målning av kakel

Vad kostar det att anlita en målare?

Ett timpris runt 500 - 1500 kr för en professionell målare är rimligt, men det varierar mycket mellan olika projekt och var i landet man behöver måla. Kom ihåg att du måste räkna med reseavstånd och material i den totala kostnaden för en hantverkare. Som konsument bör du få ett pris som inkluderar moms och i offerterna är hänsyn som regel taget till ROT-avdraget, men kolla alltid reglerna innan du godkänner offerten, så du har rätt till ROT-avdrag.

Den totala kostnaden för att använda en målare kommer att variera beroende på flera faktorer. De viktigaste faktorerna som påverkar priset inkluderar hur mycket som ska målas, mängden förarbete och val av material.

Faktorer som kan öka priset på ett målningsarbete

Ett målerijobb kan variera stort både i storlek och omfattning, och priset varierar från projekt till projekt. Vilka specifika målartjänster yrkespersonen utför kommer att påverka slutpriset. Ett stort och komplicerat målningsarbete kommer naturligtvis att kosta mer och ta längre tid att utföra, till skillnad från ett mindre måleriprojekt.

Detta kan påverka priset på ett målningsjobb:

 • Uppdragets komplexitet och storlek
 • Inköp och val av material (mängd och kvalitet)
 • Användning av byggnadsställning (hyra, montering och demontering)
 • Specialutrustning
 • Vilken typ av målartjänster du behöver (till exempel kräver sprutmålning särskild utrustning)
 • Antal hantverkare som är involverade
 • Förarbete innan målning (avlägsnande av färg, tapet eller lim, rengöring och grundmålning)

När behöver du en målare?

En målare kan utföra många olika tjänster, både invändiga och utvändiga målningsjobb, tapetsering, restaurering och underhåll. En utbildad målare har ingående kunskap om olika underlag såsom trä, betong, gips, tegel och metall, och hur de fungerar tillsammans med olika material.

Olika måleritjänster i hemmet

Ibland behöver du en målare för mindre omfattande projekt, som är mer konkreta och specifika. Detta kan till exempel vara att måla ett specifikt rum eller en enklare yta. Ibland är målare en del av ett större renoveringsprojekt tillsammans med andra hantverkare.

Professionella målare har god kunskap om vad som krävs under ett målningsprojekt, från början till slut. Detta inkluderar saker som förarbete, rätt verktyg och tekniker som ger ett hållbart resultat.

Om målningsarbetet kräver mycket förarbete och förberedelser kan det snabbt bli ett större jobb. Om väggen till exempel har skador, gammal tapet som måste tas bort eller om den inte har nödvändig grundmålning, kommer en professionell målare att utföra nödvändiga förberedelser innan väggen ska målas.

Måla utvändigt

Ett fasadmålningsjobb styrs till stor del av väder och årstid. Både när det gäller tidpunkten för när du bör göra det och vilka förberedelser som krävs. Det är därför viktigt att prata med en målare långt i förväg för ett utomhusprojekt, så att det kan avsättas tid för målning när vädret är så pass bra som möjligt och inte för blött ute. En utbildad målare kommer också att veta vilken typ av färg som är mest lämplig att använda för just ditt hem.

Fasadmålning kräver bra och tort väder samt rätt redskap

Måla invändigt

Att måla invändigt kan betyda många olika saker. Vanliga projekt inomhus inkluderar:

Målning av golv: Golvet utsätts för hårdare slitage än mycket annat i hemmet. När du ska måla golvet måste du därför ha material och färg som tål denna påfrestning. Prata med en fackman så att du får hjälp att välja färg som är lämplig för golvet och som passar till golvmaterialet. Då undviker du att färgen flagnar och slits bort igen.

Målning av karmar och lister: Att måla karmar och lister är vanligtvis en del av andra renoveringsprojekt. Lister och karmar kan ibland behöva extra slitstark färg för att undvika repor. Kom ihåg att om du har stuckatur som ska målas krävs extra kunskap om teknik för att bevara detaljerna.

Målning av trappa: En trappa utsätts för mycket slitage, dessutom har den många vinklar och vrår. När du ska måla trappan bör du därför använda en professionell målare som har en bra blick för detaljer och vet vad som krävs för att få ett snyggt och hållbart resultat.

Målning av väggar: Att måla väggar är ofta det enklaste, men även här finns det mycket att tänka på innan du börjar. Kom ihåg att alla ytor kräver ordentligt förarbete först, och valet av färg har stor betydelse. Olika rum kommer att kräva olika typer av väggfärg, och färgvalet är avgörande i kombination med naturligt ljus och rummets storlek.

En professionell målare kommer att hjälpa dig med färgval och andra detaljer som kan vara svåra att genomföra på egen hand. Om du till exempel vill ha kanter längs väggar och tak som liknar lister, eller detaljer med olika övergångar och avgränsningar mellan färger.

Målning av kök: Du behöver inte byta ut alla frontar om du vill förnya ditt kök: Målning kan ofta vara tillräckligt för att ändra utseendet och stilen. Det är till exempel populärt med sprutmålning av köksfrontar, eftersom det ger en jämn och slät finish. Kom ihåg att fråga målarna du överväger om de har rätt utrustning för en sådan typ av arbete.

Köket har också andra behov när det gäller målning än andra uppehållsrum. På grund av exempelvis fett och ånga kommer ytor i köket att fläckas eller slitas snabbare. Därför måste målningen för köket anpassas för denna typ av slitage och användning.

Målning av kakel: Att byta ut kakel kan vara kostsamt. Om badrummet bara behöver en liten uppfräschning kan du välja att måla kaklet istället för att byta det.

Kom ihåg att kakel är utsatt för slitage genom frekvent användning och fukt, så det krävs god kunskap om målningstyp och försegling för bästa resultat när du ska måla kakel.

Om du överväger att byta ut kaklet bör du kontakta en kakelexpert. Kom också ihåg att i många fall kan det vara nödvändigt att involvera en rörmokare när du renoverar badrummet, särskilt om badrumsrenoveringen innebär mer än bara ytan. Om du vill byta ut eller reparera kakel i badrummet bör du därför anlita en rörmokare för att säkerställa att du inte får oväntade skador som kan leda till läckage eller röta.

Borttagning av färg eller tapet: Om du behöver ta bort färg, tapet eller väv kan det vara klokt att kontakta en hantverkare.

Var medveten om att äldre typer av färg kan innehålla bly och andra kemikalier som kan vara skadliga både för dig och miljön. Det krävs därför goda rutiner för borttagning av färg och limrester, och om avfallet är miljöfarligt ska det lämnas till en godkänd avfallsstation. Kom ihåg att använda mask om du gör detta själv!

Hitta rätt målare för jobbet

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra målare

Fanco Bygg och måleri AB

Målning av väggar i 3 sovrum, vardagsrum och hall i Täby

Genomförde måleriuppdrag på utlovat tid med fint resultat till trots för att det var tight om tid. Resultatet blev jättefint.
– Kathrine
maj 2020

Tapetsering av fondvägg i Stockholm

Det var lätt att hitta en hantverkare via Servicefinder, smidigt och snabbt.
– Eva Alm
augusti 2023
Starkare hantverk Stockholm AB

Målning av undertak/hängränna i Tyresö

Trots stora utmaningar så gjordes jobbet utan tjafs.
– Mats Lindström
augusti 2023

Senaste förfrågningarna för målning / tapetsering

Måla om en sida på husfasaden i Älta

Daniel lämnade en förfrågan sommaren 2024:

Måla om en sida på husfasaden i Älta

Vill måla om en sida på husfasaden (framsidan i riktning nord-öst) med färg (Lasol Fasad matt). Har två färger vit och svart och har båda färgerna hemma på burk.
På bifogad bild ser du Hela ytan som ska målas på våning 1, 2 och 2.5, huset är cirka 7.5m bred.
Jag kommer tvätta fasaden själv med fasadtvätt, borste och vattenslang, samt att göra lite bättring med grundfärg där det kan behövas. Huset målades för typ 9 år sedan och de andra sidorna är redan målade på detta parhus.

Daniel fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Daniel valde Fimi Alltjänst AB för jobbet. Fimi Alltjänst AB har utfört 23 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Fimi Alltjänst AB fick omdömet

Fasadmålning, snabbt utförande och bra kvalité på utfört arbete!
Målning av plank i Ystad

Torgny lämnade en förfrågan våren 2024:

Målning av plank i Ystad

Önskar få någon som kan måla planket till trädgårdssidan av min tomt i Ystad. Det är byggt 2011, målat på utsidan senast 2018, illa åtgånget av väder och vind och fågelbajs, insidan målad 2012, täckt med alger som måste tvättas bort. Det är 8,5 m långt, höjd 1,6 m på en del, 2,2 m i övrigt inkl. tvärslån ovanför själva planket. Bifogar foton. Jag röjer insidan från växtlighet och bråt så att man kommer åt..

Torgny fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Torgny valde Hantlangarna på Österlen för jobbet. Hantlangarna på Österlen har utfört 36 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Hantlangarna på Österlen fick omdömet

Målningen utfördes snabbt och noggrant. Jag är mycket nöjd med resultatet.
Målning i Vallentuna (Bällstaberg) juni

Niklas lämnade en förfrågan vintern 2024:

Målning i Vallentuna (Bällstaberg) juni

Ommålning av väggar och tak inför inflyttning. Lägenheten är på 5 rum och 122 kvm. Vardagsrummet har etage så där krävs lite högre stege.
Vi har tillträde från 5:e juni och flyttlass planerat att gå 13:e juni. Allt behöver inte vara klart den 13:e men tillräckligt för att kunna flytta in bohag och större möbler som är svåra att flytta senare (soffa, dubbelsäng t ex).

Vita väggar och tak. Ytskikten i nuläget har några år på nacken så spackling lär behövas på flera ställen.

Offert per epost, jag har inte möjlighet att ta telefonsamtal under stora delar av dagen.

Niklas fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Niklas valde Mälardalen All Service för jobbet. Mälardalen All Service har utfört 24 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.4.

Mälardalen All Service fick omdömet

Mycket bra jobb utfört under tidspress. Kommer att anlita igen och rekommenderas till andra som behöver hjälp. Tack!
Fasadmålning i Vänersborg

Helena lämnade en förfrågan vintern 2024:

Fasadmålning i Vänersborg

Vi önskar få våra gavlar med träpartier ommålade från grått/brunt till vitt. På varje gavel är det ca 19 kvm som ska målas så totalt ca 38 kvm. Höjden på det som ska målas är från 2,4 m till 6,8 m.

De delar av träpartierna som är gråa idag är målade med Alkydoljemodifierad akryl och de bruna träpartierna tror vi är behandlade med oljelasyr.

Vi önskar offert på vad det skulle kunna kosta att få detta ommålat inkl förarbete!

Helena fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Helena valde Trestads Måleri och Kakel AB för jobbet. Trestads Måleri och Kakel AB har utfört 30 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Trestads Måleri och Kakel AB fick omdömet

Apartment Interior Painting

Förfrågan lämnades hösten 2023:

Apartment Interior Painting

Painting walls and ceiling in 3 rok apartment of 67 square meters excluding bathroom. White color. Ceiling height about 2.5 m. Rooms include:
- 2 Bedrooms.
- Kitchen.
- Living.
- Hallway.

Currently, 1 Bedroom and Living has a wall color and the rest is white. Work should include the basics needed such as:


Preparatory work and Pre-treatment:
- Removing old paint - as there are cracks and peels from old paint.
- Filling of holes and cracks in the walls and ceiling.
- Surface smoothing.
- Priming.
- Painting of walls and ceilings.
- After work clean up.

Possibly also painting of moldings. The price of it can be specified separately in the quotation.

Konsumenten fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Future Allservice för jobbet. Future Allservice har utfört 78 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Future Allservice fick omdömet

I posted a job request for painting and fixing of walls and ceiling of my 3rok apartment. I received a number of interests and offers from different providers but Ali was one to first actively reach out.

He did a free short site visit immediately to check what needs to be done so he could give his inputs, discuss scope of work, expectations and offer a proper quote. This was a plus for me when considering on selecting amongst the offers and in choosing Future Allservice. I expect that a job with a scope like this would at least require it, and that shows how proper and professional a company is.

Ali gave valuable and professional inputs when he checked the apartment. This gave me a good perspective and became aware of the underlying issues that are easy to miss without a professionals help.

Ali assured from the beginning that he does a very good, quality and professional job. And he really made sure that was what was delivered. If there are any concerns, Ali resolved it quickly and effectively. I met his lovely wife also during the work and they really went above and beyond with their service as they also helped fixed more than their scope of work.

Overall I am very happy with Ali's work. They were able to transform my home and make it feel fresh and new. Highly recommended!

Vanliga frågor om målare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-04-06
Här reder vi ut vilka tjänster som är godkända respektive icke godkända för rotavdrag. Det skiljer sig nämligen om du har småhus, bostadsrätt eller ägarlägenhet.