Hitta rätt målare för jobbet

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var söker du målare?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Byggbröderna i Närke AB har stor kundfokus och anstränger sig till det yttersta för att nå ett resultat av högsta kvalitet och i enlighet med kundens önskemål.

Ska det målas eller tapetseras?
Du måste välja ett alternativ
Vad ska målas eller tapetseras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Att måla om eller tapetsera ett rum är ett enkelt sätt att ge hela hemmet ett lyft. När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med flera målare som vill göra jobbet åt dig. Jämför företagens offerter och omdömen helt gratis och gör ett tryggt val.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 10 621
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Olika typer av målare

När du ska måla något lönar det sig att använda ett professionellt måleri. De har rätt utbildning, kompetens och utrustning för att utföra ett bra arbete. Då får du ett effektivt genomfört arbete och ett resultat som varar länge. Det lönar sig alltid att jämföra offerter och omdömen från flera målare innan du bestämmer dig för vilket företag som passar bäst för just ditt projekt.

Mest populära måleritjänster på Servicefinder:

 • Målning av hus
 • Fasadmålning
 • Målning av tak
 • Målning av golv
 • Målning av väggar
 • Utomhusmålning
 • Målning av gips och mur
 • Invändig målning
 • Målning av trapp
 • Kalkmålning
 • Målning av kakel

Vad kostar det att anlita en målare?

Ett timpris runt 500 - 1500 kr för en professionell målare är rimligt, men det varierar mycket mellan olika projekt och var i landet man behöver måla. Kom ihåg att du måste räkna med reseavstånd och material i den totala kostnaden för en hantverkare. Som konsument bör du få ett pris som inkluderar moms och i offerterna är hänsyn som regel taget till ROT-avdraget, men kolla alltid reglerna innan du godkänner offerten, så du har rätt till ROT-avdrag.

Den totala kostnaden för att använda en målare kommer att variera beroende på flera faktorer. De viktigaste faktorerna som påverkar priset inkluderar hur mycket som ska målas, mängden förarbete och val av material.

Faktorer som kan öka priset på ett målningsarbete

Ett målerijobb kan variera stort både i storlek och omfattning, och priset varierar från projekt till projekt. Vilka specifika målartjänster yrkespersonen utför kommer att påverka slutpriset. Ett stort och komplicerat målningsarbete kommer naturligtvis att kosta mer och ta längre tid att utföra, till skillnad från ett mindre måleriprojekt.

Detta kan påverka priset på ett målningsjobb:

 • Uppdragets komplexitet och storlek
 • Inköp och val av material (mängd och kvalitet)
 • Användning av byggnadsställning (hyra, montering och demontering)
 • Specialutrustning
 • Vilken typ av målartjänster du behöver (till exempel kräver sprutmålning särskild utrustning)
 • Antal hantverkare som är involverade
 • Förarbete innan målning (avlägsnande av färg, tapet eller lim, rengöring och grundmålning)

När behöver du en målare?

En målare kan utföra många olika tjänster, både invändiga och utvändiga målningsjobb, tapetsering, restaurering och underhåll. En utbildad målare har ingående kunskap om olika underlag såsom trä, betong, gips, tegel och metall, och hur de fungerar tillsammans med olika material.

Olika måleritjänster i hemmet

Ibland behöver du en målare för mindre omfattande projekt, som är mer konkreta och specifika. Detta kan till exempel vara att måla ett specifikt rum eller en enklare yta. Ibland är målare en del av ett större renoveringsprojekt tillsammans med andra hantverkare.

Professionella målare har god kunskap om vad som krävs under ett målningsprojekt, från början till slut. Detta inkluderar saker som förarbete, rätt verktyg och tekniker som ger ett hållbart resultat.

Om målningsarbetet kräver mycket förarbete och förberedelser kan det snabbt bli ett större jobb. Om väggen till exempel har skador, gammal tapet som måste tas bort eller om den inte har nödvändig grundmålning, kommer en professionell målare att utföra nödvändiga förberedelser innan väggen ska målas.

Måla utvändigt

Ett fasadmålningsjobb styrs till stor del av väder och årstid. Både när det gäller tidpunkten för när du bör göra det och vilka förberedelser som krävs. Det är därför viktigt att prata med en målare långt i förväg för ett utomhusprojekt, så att det kan avsättas tid för målning när vädret är så pass bra som möjligt och inte för blött ute. En utbildad målare kommer också att veta vilken typ av färg som är mest lämplig att använda för just ditt hem.

Fasadmålning kräver bra och tort väder samt rätt redskap

Måla invändigt

Att måla invändigt kan betyda många olika saker. Vanliga projekt inomhus inkluderar:

Målning av golv: Golvet utsätts för hårdare slitage än mycket annat i hemmet. När du ska måla golvet måste du därför ha material och färg som tål denna påfrestning. Prata med en fackman så att du får hjälp att välja färg som är lämplig för golvet och som passar till golvmaterialet. Då undviker du att färgen flagnar och slits bort igen.

Målning av karmar och lister: Att måla karmar och lister är vanligtvis en del av andra renoveringsprojekt. Lister och karmar kan ibland behöva extra slitstark färg för att undvika repor. Kom ihåg att om du har stuckatur som ska målas krävs extra kunskap om teknik för att bevara detaljerna.

Målning av trappa: En trappa utsätts för mycket slitage, dessutom har den många vinklar och vrår. När du ska måla trappan bör du därför använda en professionell målare som har en bra blick för detaljer och vet vad som krävs för att få ett snyggt och hållbart resultat.

Målning av väggar: Att måla väggar är ofta det enklaste, men även här finns det mycket att tänka på innan du börjar. Kom ihåg att alla ytor kräver ordentligt förarbete först, och valet av färg har stor betydelse. Olika rum kommer att kräva olika typer av väggfärg, och färgvalet är avgörande i kombination med naturligt ljus och rummets storlek.

En professionell målare kommer att hjälpa dig med färgval och andra detaljer som kan vara svåra att genomföra på egen hand. Om du till exempel vill ha kanter längs väggar och tak som liknar lister, eller detaljer med olika övergångar och avgränsningar mellan färger.

Målning av kök: Du behöver inte byta ut alla frontar om du vill förnya ditt kök: Målning kan ofta vara tillräckligt för att ändra utseendet och stilen. Det är till exempel populärt med sprutmålning av köksfrontar, eftersom det ger en jämn och slät finish. Kom ihåg att fråga målarna du överväger om de har rätt utrustning för en sådan typ av arbete.

Köket har också andra behov när det gäller målning än andra uppehållsrum. På grund av exempelvis fett och ånga kommer ytor i köket att fläckas eller slitas snabbare. Därför måste målningen för köket anpassas för denna typ av slitage och användning.

Målning av kakel: Att byta ut kakel kan vara kostsamt. Om badrummet bara behöver en liten uppfräschning kan du välja att måla kaklet istället för att byta det.

Kom ihåg att kakel är utsatt för slitage genom frekvent användning och fukt, så det krävs god kunskap om målningstyp och försegling för bästa resultat när du ska måla kakel.

Om du överväger att byta ut kaklet bör du kontakta en kakelexpert. Kom också ihåg att i många fall kan det vara nödvändigt att involvera en rörmokare när du renoverar badrummet, särskilt om badrumsrenoveringen innebär mer än bara ytan. Om du vill byta ut eller reparera kakel i badrummet bör du därför anlita en rörmokare för att säkerställa att du inte får oväntade skador som kan leda till läckage eller röta.

Borttagning av färg eller tapet: Om du behöver ta bort färg, tapet eller väv kan det vara klokt att kontakta en hantverkare.

Var medveten om att äldre typer av färg kan innehålla bly och andra kemikalier som kan vara skadliga både för dig och miljön. Det krävs därför goda rutiner för borttagning av färg och limrester, och om avfallet är miljöfarligt ska det lämnas till en godkänd avfallsstation. Kom ihåg att använda mask om du gör detta själv!

Hitta rätt målare för jobbet

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra målare

Målning av väggar och tak samt fönster, lister och fyra innerdörrar i Malmö

Vill egentligen ge full poäng på allt, fantastiskt bemötande, punktlighet, noggrannhet. Rekommenderar alla dagar i veckan!
– catharina lilja
september 2023

Målning av väggar och tak på ett rum i Täby

Noggrannhet , vänlighet och hjälpsamhet utmärker personalen. Rekommenderas!
– Narkissos Zoukatas
juni 2022

Slätning av tak och bredspackling av väggar i Sollentuna, inom 3 månader

Noggrann, flexibel och framförallt mycket skicklig målare. Jobbet gick snabbt till ett bra pris!
– Magnus Rödin
augusti 2023

Senaste förfrågningarna för målning / tapetsering

Apartment Interior Painting

Förfrågan lämnades hösten 2023:

Apartment Interior Painting

Painting walls and ceiling in 3 rok apartment of 67 square meters excluding bathroom. White color. Ceiling height about 2.5 m. Rooms include:
- 2 Bedrooms.
- Kitchen.
- Living.
- Hallway.

Currently, 1 Bedroom and Living has a wall color and the rest is white. Work should include the basics needed such as:


Preparatory work and Pre-treatment:
- Removing old paint - as there are cracks and peels from old paint.
- Filling of holes and cracks in the walls and ceiling.
- Surface smoothing.
- Priming.
- Painting of walls and ceilings.
- After work clean up.

Possibly also painting of moldings. The price of it can be specified separately in the quotation.

Konsumenten fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Future Allservice för jobbet. Future Allservice har utfört 70 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Future Allservice fick omdömet

I posted a job request for painting and fixing of walls and ceiling of my 3rok apartment. I received a number of interests and offers from different providers but Ali was one to first actively reach out.

He did a free short site visit immediately to check what needs to be done so he could give his inputs, discuss scope of work, expectations and offer a proper quote. This was a plus for me when considering on selecting amongst the offers and in choosing Future Allservice. I expect that a job with a scope like this would at least require it, and that shows how proper and professional a company is.

Ali gave valuable and professional inputs when he checked the apartment. This gave me a good perspective and became aware of the underlying issues that are easy to miss without a professionals help.

Ali assured from the beginning that he does a very good, quality and professional job. And he really made sure that was what was delivered. If there are any concerns, Ali resolved it quickly and effectively. I met his lovely wife also during the work and they really went above and beyond with their service as they also helped fixed more than their scope of work.

Overall I am very happy with Ali's work. They were able to transform my home and make it feel fresh and new. Highly recommended!
Målning och insättning av golvlist, i Hägersten Stockholm

Jonas lämnade en förfrågan våren 2024:

Målning och insättning av golvlist, i Hägersten Stockholm

Har ett rum i lägenheten som skall målas! 2.5 meter x 3 meter! Takhöjd 2.75 meter! Ett fönster, en dörr och på ena väggen en lucka i metall (50x40cm uppskattningsvis) som jag skulle vilja ha i samma färg som väggen.

Sen saknar en av 2.75 meter väggarna golvlist. Skulle gärna få dit en sådan i så lik still som resten av rummet som möjligt. Letar efter ett måleri som även kan tillhandahålla den tjänsten. Även en mindre del av listen som redan finns som behövs fyllas i med vit färg.

Kontaktas helst på mail först innan jag tar emot samtal på telefon.

Jonas fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Jonas valde GTW Totalentreprenad AB för jobbet. GTW Totalentreprenad AB har utfört 59 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

GTW Totalentreprenad AB fick omdömet

Måla lägenhet

Förfrågan lämnades hösten 2023:

Måla lägenhet

Behöver ett företag som kan måla väggar på en lägenhet (90 kvm minus 2 badrum, 3:a). Ska försöka ladda upp planritning.
Ska målas i färgen Sand, men tar gärna även offert i vanlig vit färg. En del ställen kan det behövas spacklas på för att jämna ut eventuella hål i väggen sen tidigare ägare.

Vi får nycklarna 27 november, behöver vara klart på några dagar då golven ska slipas 4 december.

Konsumenten fick hjälp

12 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Wiklund & Son Måleri för jobbet. Wiklund & Son Måleri har utfört 9 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Wiklund & Son Måleri fick omdömet

Resultatet blev över förväntan! Far & son vet vad dom gör. Snabb återkoppling på alla frågor och funderingar. Rekommenderas :)
Måla fasad på fritidshus

Josef lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Måla fasad på fritidshus

Hej!

Vi har ett fritidshus där 4 väggar på huvudhus och gästhus behöver målas (en fasad på huvudhus, en på ena gästhuset, två på andra gästhuset). Två av väggarna är ca 2,5m gånger 10m, och de andra två är ca 2,5m gånger 6m. De behöver två lager vit färg.

Ovanför väggarna sitter det en grå sarg som behöver målas, som är ca 0,5m hög och förstås lika lång som väggen.

Ett par av väggarna behöver skrapas lite, ev rengöring på de andra. Förstås behövs två lager fasadfärg.

Josef fick hjälp

9 företag svarade på förfrågan och Josef valde AB Reuss & Co för jobbet. AB Reuss & Co har utfört 7 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

AB Reuss & Co fick omdömet

Målning av bod på Värmdö Bjurön 109

Ulrika lämnade en förfrågan hösten 2022:

Målning av bod på Värmdö Bjurön 109

Jag behöver hjälp att måla en friggebod 15 m2 på Bjurön nordost om Vaxholm i Stockholms skärgård (båttransport krävs). Boden är idag trären (utsidan oljad en gång förra året) och skall laseras i vitt (tak och väggar) och grått (golv) på insidan och i brunsvart på utsidan (osäker på färg till dörrar och fönsterfoder, får ev vänta).

Färg finns (hade tänkt måla själv men har svårt att hinna).

Boden är 5x3 m uppdelad på två rum.

Ulrika fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Ulrika valde Bäckström Städ & Allfix för jobbet. Bäckström Städ & Allfix har utfört 55 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Bäckström Städ & Allfix fick omdömet

Adam anlitades för målning invändigt av en bod i Stockholms skärgård. Gott resultat och mycket trevligt, hjälpsamt och samverkande bemötande!

Vanliga frågor om målare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-04-06
Här reder vi ut vilka tjänster som är godkända respektive icke godkända för rotavdrag. Det skiljer sig nämligen om du har småhus, bostadsrätt eller ägarlägenhet.