Anlita elektriker

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var söker du elektriker?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Came on time on time did excellent work. Support and recommendations during the whole process. Thank you Hayder.

Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Anlita alltid en elektriker när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett tryggt och säkert sätt.

Jämför elektriker och elfirmor hos oss. Snabbt, tryggt och alldeles gratis!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 310
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Vi hittar elektriker åt dig

Att hitta en ledig elektriker med rätt kompetens kan vara en utmaning. Ofta är elektrikerna bokade långt fram i tiden, eller uppbundna i större projekt. Vi på Servicefinder har lediga elektriker som tar både större och mindre jobb - och när du lämnar en förfrågning hos oss, så kommer bara de elektriker som har tid och är intresserade att svara.

Oftast har du svar från några elektriker samma dag och kan lätt jämföra deras offerter och betyg.

De flesta har också en informativ presentation av sin elfirma, där du kan jämföra omdömen, kontrollera certifikat och dessutom se ekonomisk information om företaget, så du känner dig trygg i ditt val av elektriker.

Anlita alltid en behörig elektriker

En bra anledning att anlita en elektriker och inte göra jobbet själv är att det kan vara farligt och att det finns lagar och förordningar kring elinstallationer. Om du får dra el själv eller inte, kan du läsa om på Elsäkerhetsverket.

För elarbeten i hemmet är det ofta det här certifikatet du letar efter Elcertifikat Lågspänning Bostäder. I företagspresentationen, under fliken "certifikat", kan det se ut så här till exempel:

Elcertfikat i företagspresentation, Mecombo AB

Boka elektriker i god tid

Även om vi ofta har tillgängliga elektriker med kort varsel, så är det bra att planera i god tid. När du lämnar en förfrågning om elektriker här hos oss, så får du frågan om när uppdraget ska utföras. Det kan också vara värt att skriva något i uppdragsbeskrivningen om hur bråttom det är. Om du kan ge företagen tid att planera in ditt jobb, så får du förmodligen bättre (och billigare) offerter.

Vad kostar en elektriker i timmen?

Räkna med ca 5-600:- / timme och förmodligen uppemot tusenlappen för en certifierad elektriker. Om du har rätt till ROT-avdrag så sjunker din kostnad så klart en del, men elektriker är en kvalificerad, högutbildad yrkesgrupp och du får räkna med att betala "en del" för omfattande arbeten, allra helst om du har bråttom och bor på en ort där elektrikerna har mycket att göra. Det varierar ganska mycket över landet.

Ett bra elavtal sparar också pengar

En bra elektriker kommer säkerligen med bra tips på hur du kan sänka din elförbrukning. Kanske går det att åstadkomma med bättre elinstallationer, bättre val av energisnål utrustning, belysning med mera, men det är också viktigt vad elen faktiskt kostar. Framför allt om man bor i villa, eller av andra skäl har relativt hög förbrukning av el, så lönar det sig att se över sitt elavtal. Tjänster som Compricer låter dig jämföra elavtal, på samma sätt som du kan jämföra elektriker här hos oss. Med lite tur gör du två riktigt bra val idag!

Säkerheten framför allt

Det är mycket man kanske känner att man kan och får göra själv, men även om man är en duktig gör-det-självare, så ska man vara väldigt restriktiv med vilka elinstallationer man ger sig på. Tvättmaskiner till exempel är inte troligt att du får installera själv, åtminstone inte om där inte finns färdiga uttag. Samma sak gäller diskmaskiner, det är bara ok att installera själv om el är färdigt framdraget av behörig elektriker sedan tidigare. Lämna alltid en förfrågning här först, fråga elektrikern om du är osäker och behöver du ytterligare hjälp med avlopp och VVS, så har vi självklart duktiga rörmokare du kan få hjälp av också!

Hitta rätt elektriker för jobbet

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra elektriker

Elarbete i Täby

Bra kommunikation före arbetet och väl utfört arbete
– Jan Lindgren
februari 2022

Elarbete i Kungälv

Träffade Dritan och Andy som gav ett mycket sympatiskt intryck, sedan låg de bra i pris och var följsamma för mina önskemål. Arbetet utfördes till full belåtenhet och jag är mycket nöjd.
– Per John Robert Andersson
november 2023
Smart El Service Älvsjö

Laga en torktumlare i Stockholm

Han hade glömt bort tiden så jag fick ringa och påminna. Han kom därefter relativt snabbt till platsen. Han tittade på torktumlaren och uppgav att motorn var trasig och att det var bättre att köpa en ny. Vilket jag uppskattade. Han tog inte betalt.
– Alexandra Anelli
oktober 2023

Några lyckade exempel på elarbeten

Lyckas inte öppna taklampan i badrummet för att byta ut röret

Maurizio lämnade en förfrågan vintern 2024:

Lyckas inte öppna taklampan i badrummet för att byta ut röret

Lampan har slutat fungera men jag lyckas inte öppna skalet för att byta ut röret. Lampan är av denna typ, ungefär.
https://www.proffsmagasinet.se/el-belysning/belysning/inomhusbelysning/taklampor/sg-armaturen-enok-plafond-e27-10w-2700k-500-lm-ip65-3052394?channable=00a9e8736b750033303532333934cc&VAT=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8sauBhB3EiwAruTRJix4stH6Txdc7t48OHYDhwTVMTPaHQY7BU7ap1Uv-IaSlHxCaX3B_hoC2owQAvD_BwE

Maurizio fick hjälp

Maurizio valde Monada AB för jobbet. Monada AB har utfört 13 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Monada AB fick omdömet

Snabb, påläst
Elektriker på Värmdö

Niklas lämnade en förfrågan sommaren 2021:

Elektriker på Värmdö

Jag vill ha en offert på dessa tre saker:

1. Byta elcentral till en modern med jordfelsbrytare.
2. Sätta in en laddstolpe i garaget, vi har en Kia Ceed SW 2020.
3. Det finns bara ett uttag för spisen, vi behöver två för ny spis.

Det gäller en villa, där elcentralen sitter i tvättstugan. Därifrån är det typ 5 meter ut till garaget, som är ett kallgarage och dit el redan är draget.

Niklas fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Niklas valde Dryft Sverige AB för jobbet. Dryft Sverige AB har utfört 84 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Dryft Sverige AB fick omdömet

Fantastiskt trevliga och utmärkt utfört arbete. Absolut ingenting att klaga på!
Elarbete i Helsingborg, inom 3 månader

Viktor lämnade en förfrågan vintern 2022:

Elarbete i Helsingborg, inom 3 månader

Har en taklampa i vardagsrummet som inte tänds när jag trycker på strömbrytaren. Har testat med flera taklampor men funkar inte. Vet inte vad som är fel. Jag hoppas att det bara är kontaktuttaget men vet inte om så är fallet. Ifall det inte är så enkelt funderar jag på om det kan vara aktuellt att installera plejd eller liknande smart system. För att slippa dra ny ledning mellan strömbrytaren och taklampa. Så ser gärna att elektriker firman kan installera exempelvis plejd. Till att starta med vill jag dock bara veta vad det kostar för att ta en titt på strömbrytaren och takuttaget och se om de kan fixa det.

Viktor fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Viktor valde Atta Electric AB för jobbet. Atta Electric AB har utfört 22 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Atta Electric AB fick omdömet

Väldigt duktig och trevlig elektriker! Gjorde ett suveränt jobb absolut min framtida elektriker för framtida jobb som kan tänkas behövas.
Laddbox

Matthias lämnade en förfrågan hösten 2023:

Laddbox

I need help for a small project. We would like to have electricity installed at our garden shed in order to enable a ceiling lamp/electricity sockets for garden equipment and a laddbox for max 2 cars at the garden shed. The distance from the main fuse to the garden shed is about 40 meters. The kabelrör with dragtråd is in place already, no digging is required. In addition, we would like to then extend the electricity from the garden shed further to a lekstuga (same distance, about 30-40) to install electricity sockets and prepare for a ceiling lamp. Again, the kabelrör with dragtråd is installed already, no digging needed.

Matthias fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Matthias valde Smart El Service Älvsjö för jobbet. Smart El Service Älvsjö har utfört 9 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Smart El Service Älvsjö fick omdömet

Great service, will definitely ask for help in the future!
Installera ett dubbelt eluttag utomhus i Västerås, april

Kristoffer lämnade en förfrågan våren 2023:

Installera ett dubbelt eluttag utomhus i Västerås, april

Skulle vilja få hjälp med att installera ett dubbelt eluttag utomhus tänkt att användas till en liten fristående poolpump och en robotgräsklippare.
Har redan ett uttag utomhus inne på en inglasad altan ca 6-7 meter från där jag tänker mig det nya uttaget. Tänkte om det kanske går att dra vidare från samma? Vet dock inte om säkringen räcker?
Vore kanon om det ordnas under april månad.

Kristoffer fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Kristoffer valde FriskEl AB för jobbet. FriskEl AB har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

FriskEl AB fick omdömet

Proffsigt utfört arbete och trevligt bemötande. Jag rekommenderar!

Vanliga frågor om elektriker

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-02-15
Nu blir det ännu gynnsammare med grön teknik! I Januari 2023 höjdes det gröna avdraget från 15 till 20 procent för alla som installerar solcellspaneler. Fortsätt läsa för att få koll på den nya skattereduktionen för det gröna avdraget om du vill installera grön teknik!
2022-04-29
Valet av ljuskällor är otroligt viktigt i hem, men att välja rätt belysning för olika rum och användningsområden är svårt. Vi tog därför in experthjälp för att få svar på den svåra frågan: Hur får man ett mysigt och trivsamt hem med hjälp av belysning? Här delar inredningsarkitekten, Christine Fredriksen, med sig av sina bästa tips på hur du skapar en perfekt ljussättning i ditt hem.
2020-03-11
Har det blivit dags att renovera tvättstugan? Tvättstugan är ofta ett rum som inte prioriteras trots att det är ett rum där mycket tid spenderas framförallt med barn i hemmet. Här delar vi med oss av renoveringstips med smarta förvaringslösningar.