Anlita elektriker

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var söker du elektriker?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Professionell, duktig och trevlig

Vad kostar en elektriker{{#if zip_city}} {{zip_city}}{{else}}{{#if municipality}} {{municipality}}{{/if}}{{/if}}?

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Anlita alltid en elektriker när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett tryggt och säkert sätt.

Jämför elektriker och elfirmor hos oss. Snabbt, tryggt och alldeles gratis!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 6 546
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Vi hittar elektriker åt dig

Att hitta en ledig elektriker med rätt kompetens kan vara en utmaning. Ofta är elektrikerna bokade långt fram i tiden, eller uppbundna i större projekt. Vi på Servicefinder har lediga elektriker som tar både större och mindre jobb - och när du lämnar en förfrågning hos oss, så kommer bara de elektriker som har tid och är intresserade att svara.

Oftast har du svar från några elektriker samma dag och kan lätt jämföra deras offerter och betyg.

De flesta har också en informativ presentation av sin elfirma, där du kan jämföra omdömen, kontrollera certifikat och dessutom se ekonomisk information om företaget, så du känner dig trygg i ditt val av elektriker.

Anlita alltid en behörig elektriker

En bra anledning att anlita en elektriker och inte göra jobbet själv är att det kan vara farligt och att det finns lagar och förordningar kring elinstallationer. Om du får dra el själv eller inte, kan du läsa om på Elsäkerhetsverket.

För elarbeten i hemmet är det ofta det här certifikatet du letar efter Elcertifikat Lågspänning Bostäder. I företagspresentationen, under fliken "certifikat", kan det se ut så här till exempel:

Elcertfikat i företagspresentation, Mecombo AB

Boka elektriker i god tid

Även om vi ofta har tillgängliga elektriker med kort varsel, så är det bra att planera i god tid. När du lämnar en förfrågning om elektriker här hos oss, så får du frågan om när uppdraget ska utföras. Det kan också vara värt att skriva något i uppdragsbeskrivningen om hur bråttom det är. Om du kan ge företagen tid att planera in ditt jobb, så får du förmodligen bättre (och billigare) offerter.

Vad kostar en elektriker i timmen?

Räkna med ca 5-600:- / timme och förmodligen uppemot tusenlappen för en certifierad elektriker. Om du har rätt till ROT-avdrag så sjunker din kostnad så klart en del, men elektriker är en kvalificerad, högutbildad yrkesgrupp och du får räkna med att betala "en del" för omfattande arbeten, allra helst om du har bråttom och bor på en ort där elektrikerna har mycket att göra. Det varierar ganska mycket över landet.

Hitta rätt elektriker för jobbet

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Så tycker användarna om våra elektriker

Byta trafo i badrumsskåp i Stockholm, inom 3 månader

Snabbt fixat, proffsigt och trevligt bemötande!
– Peter
oktober 2022
Boreal Tech AB

Montera/koppla 3 st dosor och 3 st brytare i Göteborg

Kvalitet hela vägen. Kom i tid, trevliga och gjorde ett bra jobb. Kommer definitivt att kontakta dem i framtiden för ytterligare el-arbeten!
– Said
november 2022

Elinstallation till spis och tvättmaskin i Stockholm

Trevligt bemötande, kunnig, hjälpsam och till ett bra pris.
– Jakob
augusti 2023

Några lyckade exempel på elarbeten

Elarbete i Stockholm

Förfrågan lämnades våren 2023:

Elarbete i Stockholm

Jag köpte en lägenhet där den förra ägaren (privat person som inte är certifierad) har utföra elarbeten i hemmet på egen hand. Det finns inget dokumenterat och ström uttag är skev, lösa, hänger, kablar ösa inuti strömbrytare, lampor som blinkar, brandvarnare bortkopplad, blandat med jord och icke jord kontakter, oklar våtutrymmet (borrhål som inte är tätade) jag behöver helt enkelt få så mycket felaktigt dragen el som möjligt dokumenterad till en stämning.

Konsumenten fick hjälp

8 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Norrorts El och bygg AB för jobbet. Norrorts El och bygg AB har utfört 21 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Norrorts El och bygg AB fick omdömet

Mycket nöjd med Elarbetet
Mölnlycke: Nytt stickproppsuttag torktumlare + krondimmer badrum

Jacob lämnade en förfrågan hösten 2023:

Mölnlycke: Nytt stickproppsuttag torktumlare + krondimmer badrum

Har smårenoverat vår tvättstuga och har gått från torkskåp till torktumlare. Vi skulle behöva ha hjälp att flytta det gamla, eller addera ett nytt stickproppsuttag till tumlaren för att det ska fungera försäkringsmässigt.

Finns redan el dragen i kakelväggen bakom torktumlaren.

Utöver detta hade vi velat ha hjälp att byta till en krondimmer i samma rum för tak och badrumsspegel.

Går fint att kontakta mig vid frågor.
Behöver inte vara gjort på kort varsel.

Jacob fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Jacob valde DLCA Elinstallation AB för jobbet. DLCA Elinstallation AB har utfört 4 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

DLCA Elinstallation AB fick omdömet

Bra kontakt, flexibla med ett bra resultat. Rekommenderar.
Åtgärda trasiga dräneringspumpar i Lund

Elias lämnade en förfrågan våren 2023:

Åtgärda trasiga dräneringspumpar i Lund

Föreningen har två dräneringspumpar som är trasiga.

Pumparna finns installerade i brunnar intill föreningens hus. Det är oklart vad som är problemet; när elsäkringen byts går säkringen omedelbart. Vi vet inte hur länge pumparna har varit ur funktion, men senaste gången de servades var år 2015.

Pumparna är av typ KP250-AV-1 grundvattenpump.

Vi vill få be om offert för att åtgärda felet.

Det är möjligt att komma på platsbesök efter tidsbokning.

Fast pris eller löpande räkning.

Elias fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Elias valde Minellux AB för jobbet. Minellux AB har utfört 19 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Minellux AB fick omdömet

Elektriker sökes för byte av köksarmatur

Lotti lämnade en förfrågan våren 2023:

Elektriker sökes för byte av köksarmatur

Har en bänkbelysning som delvis gett upp och nu skall bytas ut. Detta gäller även arbetsbelysningen i taket. Då det finns ett utbud som jag inte har en chans att överblicka är jag tacksam om du även har idéer om vad som passar bäst vad det gäller ändamål och utseende.
Och när du ändå är här vill jag ha två vägguttag på min inglasade balkong.
Arbetet finns i Solna och önskas vara utfört innan junimånads utgång

Lotti fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Lotti valde Elinstallationen JA Stockholm AB för jobbet. Elinstallationen JA Stockholm AB har utfört 62 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Elinstallationen JA Stockholm AB fick omdömet

Byte av gammal köksbänksarmatur och ett jordat uttag på balkongen inga problem, Jesper fixar.
Taklampor i köket från -07, svårt med ljuskällorna. Jesper ger sig inte han ska hitta dem som passar så jag slipper byta det kallar jag service.
Rekommenderas starkt.
Lotti i Solna
Installera ett dubbelt eluttag utomhus i Västerås, april

Kristoffer lämnade en förfrågan våren 2023:

Installera ett dubbelt eluttag utomhus i Västerås, april

Skulle vilja få hjälp med att installera ett dubbelt eluttag utomhus tänkt att användas till en liten fristående poolpump och en robotgräsklippare.
Har redan ett uttag utomhus inne på en inglasad altan ca 6-7 meter från där jag tänker mig det nya uttaget. Tänkte om det kanske går att dra vidare från samma? Vet dock inte om säkringen räcker?
Vore kanon om det ordnas under april månad.

Kristoffer fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Kristoffer valde FriskEl AB för jobbet. FriskEl AB har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

FriskEl AB fick omdömet

Proffsigt utfört arbete och trevligt bemötande. Jag rekommenderar!

Vanliga frågor om elektriker

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-02-15
Nu blir det ännu gynnsammare med grön teknik! I Januari 2023 höjdes det gröna avdraget från 15 till 20 procent för alla som installerar solcellspaneler. Fortsätt läsa för att få koll på den nya skattereduktionen för det gröna avdraget om du vill installera grön teknik!
2022-04-29
Valet av ljuskällor är otroligt viktigt i hem, men att välja rätt belysning för olika rum och användningsområden är svårt. Vi tog därför in experthjälp för att få svar på den svåra frågan: Hur får man ett mysigt och trivsamt hem med hjälp av belysning? Här delar inredningsarkitekten, Christine Fredriksen, med sig av sina bästa tips på hur du skapar en perfekt ljussättning i ditt hem.
2020-03-11
Har det blivit dags att renovera tvättstugan? Tvättstugan är ofta ett rum som inte prioriteras trots att det är ett rum där mycket tid spenderas framförallt med barn i hemmet. Här delar vi med oss av renoveringstips med smarta förvaringslösningar.