Hitta rätt hantverkare för din badrumsrenovering

Hitta rätt hantverkare för din badrumsrenovering

Ska du renovera badrummet? Oavsett om du ska bygga helt nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 705
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Jämför flera offerter för din badrumsrenovering

Att ta in offerter från hantverkare med rätt våtrumscertifikat kan kräva en del tid och engagemang. Överlåt istället det jobbet åt oss! När du lämnat en förfrågan (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in prisförslag och offerter åt dig från flera hantverkare nära dig.

Därefter kan du i lugn och ro jämföra tidigare kundomdömen, certifikat och referenser för att göra ett tryggt val av hantverkare för just din badrumsrenovering.

Vad kostar det att renovera eller totalrenovera badrummet?

Det som avgör priset för ett nytt badrum är främst om du väljer en ytlig renovering eller vill ge dig på en totalrenovering som även påverkar konstruktionen och osynliga komponenter i golv och väggar.

Priset för ett färdigt badrum kan variera mycket och beror också på faktorer som val av material, storlek på badrummet och hur mycket som ska ändras eller bytas ut.

Totalpriset för att renovera eller totalrenovera ett badrum ligger ofta mellan 150 000 och 400 000 kronor, inklusive arbetskostnader, material och utrustning som hantverkarna använder.

För att få ett mer exakt pris på ditt nya badrum rekommenderar vi att du kontaktar olika totalentreprenörer för en bedömning. Då får du en bedömning av badets skick och vad som eventuellt bör göras. Om badrummet ändå är så gammalt att det bör totalrenoveras kan det vara slöseri med pengar att göra en ytlig renovering om du ändå måste fixa badrummet några få år senare.

Hos Servicefinder behöver du inte kontakta olika hantverkare, det räcker med en enkel förfrågan så kontaktar företagen dig istället.

Faktorer som kan öka priset på ett nytt badrum:

 • Storlek och komplexitet av renoveringen eller totalrenoveringen av badrummet.
 • Val av material, kakel och inredning.
 • Flyttning av rör och ändring av det befintliga rörsystemet.
 • Ny elinstallation och golvvärme.
 • Omfattning, komplexitet, storlek och plats:

Badrumsprojekt kan variera i storlek och omfattning, och projektets kostnader kommer naturligtvis att bero på hur mycket som behöver göras. Både badrummets storlek i kvadratmeter och komplexiteten i åtgärderna kommer att påverka totalkostnaden - och inte minst varaktigheten på projektet.

Tillstånd och ålder är också en viktig faktor när det gäller totalpriset för totalrenovering eller renovering av ett badrum. Strikta krav ställs på dagens badrum, och ofta måste rörsystem och elektriska installationer uppdateras för att uppnå dagens standard.

Hantverkare du kan behöva för badrumsrenovering:

 • Rörmokare för rör och avlopp.
 • Murare eller kakeläggare för golvläggning och kakel.
 • Elektriker för ny elektrisk installation och golvvärme.
 • Snickare för konstruktion och inredning.

Inspiration för ditt nya badrum

Totalrenovering av badrum

Totalrenovering av ett badrum innebär att riva golv och väggar för att bygga ett helt nytt badrum, ofta med ett helt nytt rörsystem och elektriska komponenter. Det är ett projekt som involverar flera olika kompetensområden, bland annat snickare, rörmokare och elektriker. Badrum är extra känsligt då det involverar just el och vatten där rätt certifikat är viktigt för att det ska bli fackmannamässigt gjort. Om något i framtiden skulle gå fel är det essentiellt att ditt badrum är utfört av hantverkare med rätt certifikat för att försäkringsbolaget ska täcka dina eventuella kostnader.

Om du planerar att bygga ett nytt badrum eller totalrenovera ett badrum kan det vara klokt att kontakta en totalentreprenör som kan ta hand om hela uppdraget. De har ofta samarbetspartners inom olika yrkesområden som kan kallas in och kan agera som projektledare.

Renovering av badrum

Om du har ett badrum med bra standard är det ofta tillräckligt att göra en ytlig renovering av rummet. Renovering innebär oftast att byta ut badrumsinredningen, måla eller lägga nya kakel. Då kan du ge badrummet en helt ny look utan att ändra på varken rörsystem eller placering av befintlig badrumsinredning.

Om du ska montera en ny dusch, badkar eller handfat ska du alltid använda en rörmokare för att undvika skador som kan uppstå genom felaktig montering, och eventuella skador täcks av försäkringen.

Om du ska måla, lägga nya kakel eller mikrocement i badrummet bör du använda en yrkesmålare eller kakeläggare. Då är du säker på ett bra resultat med produkter som är lämpliga för ett våtutrymme.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Mycket trevligt bemötande, god service och väl utför arbete.

Så tycker användarna om våra hantverkare

Norsborg Entrepenad AB

Renovering av tva badrum i Nykvarn

Så noggrant utfört arbete, lyssnade och förstod våra önskemål. Kom alltid med bra tips. Supertrevlig och väldigt kunnig. Vi kände oss verkligen trygga. Fantastiskt resultat
– Arne Sedig
februari 2022

Åtgärda vattenskador/fuktskador i Haninge

Proffsigt! Vi är så nöjda. Arbetet är utfört precis enligt planen. Rekommenderas, mer än gärna.
– Christina Nylander
februari 2024

Renovering av badrum på 8 kvm i Trelleborg, inom 6 månader

Väl utfört arbete på den tid vi sagt. Lyhörd trevlig och bra kommunikation. Kan verkligen rekommendera dem. Tack Mikael och Malin
– Thomas Olsson
juni 2024

Senaste förfrågningarna för Badrum / Våtrum

Badrum / Våtrum på Ingarö

Lillemor lämnade en förfrågan vintern 2023:

Badrum / Våtrum på Ingarö

Badrum 3 x 2 m i enplansvilla från 70-talet behöver renoveras totalt. Idag plastmatta, jag vill ha klinker (golvvärme). Ny inredning, litet badkar som man även kan stå och duscha i. Toalettstol, handfat, skåp. Ev. även flytta en tvättmaskin till badrummet för att kunna installera en extra toalett i ”grovkök” där tvättmaskinen står idag, i rummet intill badrum. Söker prisvärda lösningar och pålitlig entreprenör, gärna lokalt på Värmdö.

Lillemor fick hjälp

10 företag svarade på förfrågan och Lillemor valde Mor Bygg för jobbet. Mor Bygg har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Mor Bygg fick omdömet

Är nöjd med både pris, bemötande och kvalitet i arbetet!
Partiell badrumsrenovering

Christian lämnade en förfrågan hösten 2022:

Partiell badrumsrenovering

Två små våtrum, 3m2 samt 2m2. Byte av toaletter x2 (nya finns, vissa kompletteringsprodukter kan behövas). Byte av handfat + kommod x2 (nya finns, vissa kompletteringsprodukter kan behövas). Installation av duschhörna samt blandare och dusch (finns) där badkar står idag (bortforsling av gammalt badkar, toalett och handfat x1). Flytt av tvättmaskin och torktumlare från ett våtrum till ett annat Installation av badrumsskåp, spegel x2 (finns). Installation enklare belysning x2 (finns ej). Installation av enklare hyllplan i badrum x2.

Christian fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Christian valde Barakat Bygg El & VVS AB för jobbet. Barakat Bygg El & VVS AB har utfört 46 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.5.

Barakat Bygg El & VVS AB fick omdömet

Trevligt bemötande, bra pris, bra kommunikation och framförallt bra resultat. Tack för väl utfört arbete!
Renovering av badrum på 2,75 kvm i Uddevalla

Maria lämnade en förfrågan våren 2021:

Renovering av badrum på 2,75 kvm i Uddevalla

Helrenovering av litet äldre badrum, kan finnas fuktskador då nuvarande ytskikt ej är tätt. Golvyta 2,75 m2, takhöjd 2,55 m. Rivning, skivning, ytskikt, viss omdragning av rör för ingående vatten. Golv, vägg och tak behöver åtgärdas. Avlopp bör vara ok och ska inte flyttas, relining gjord för några år sedan. El ok och ska inte flyttas. Helkakling. Kakel köps via hantverkare eller privat enligt avtal. Montering av inredning och porslin som ägaren tillhandahåller.

Maria fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Maria valde Ljungskile Hus & Hem AB för jobbet. Ljungskile Hus & Hem AB har utfört 7 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.

Ljungskile Hus & Hem AB fick omdömet

Renovering av badrum på 10 kvm i Luleå

Robert lämnade en förfrågan sommaren 2021:

Renovering av badrum på 10 kvm i Luleå

Badrum på markplan i souterräng hus på betongplatta.
Ska totalrenoveras med bastu, dusch och toalett.
Rivning och bilning av betong för nya brunnar är gjort.

* Sätta golvbrunnar och gjuta igen.
* Golvvärme.
* Flytspackling.
* Tätskikt golv (finns klinker, men kan tänkas alternativ).
* Tätskikt väggar.
* Vatten till bastu och dusch finns i rummet.
* El till bastuaggregat, belysning bastu och belysning i taket.

Robert fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Robert valde Dallal Bygg AB för jobbet. Dallal Bygg AB har utfört 11 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Dallal Bygg AB fick omdömet

Renovering tvättstuga och gästwc i Helsingborg

Dan lämnade en förfrågan våren 2021:

Renovering tvättstuga och gästwc i Helsingborg

Vi önskar att göra om vår gästwc samt tvättstuga.

I gästWC vill vi ha nytt klinkergolv utan att riva upp det gamla golvet samt byta ut befintligt tvättställ och kommod.

I tvättstugan så vill kapa en marmorskiva, anpassa skåpsinredning, flytta tvättmaskin och torktumlare samt göra i ordning duschhörna med duschväggar samt duschdörr (där står tvättmaskin samt torktumlare idag). Vi vill behålla befintligt kakel och klinker i tvättstugan.

Dan fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Dan valde SUL AB för jobbet. SUL AB har utfört 15 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

SUL AB fick omdömet

Mycket bra bemötande och genomförande. Är supernöjd med slutresultatet.

Vanliga frågor om badrumsrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-12-14
Har du också tröttnat på fullbokade tvättstugor och att din tid kretsar kring just tvättid, istället för tvärtom? För många av oss som bor i lägenhet är detta en evig kamp. Men, i de flesta fall finns det faktiskt en lösning på problemet. Här går vi igenom allt du behöver veta för att installera en tvättmaskin hemma!
2021-12-06
Rotavdrag är en skattereduktion som du kan få när du anlitar en hantverkare för ett arbete i hemmet. Om du känner dig osäker på om du har rätt till avdraget eller vilka tjänster som ingår har du kommit helt rätt. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om rot!
2021-11-01
Vid en badrumsrenovering är det viktigt att arbetet utförs av en behörig byggfirma. Byggfirman ska ha rätt utbildning och helst följa branschreglerna som är utfärdade av BKR eller GVK. Här kan du läsa mer om organisationerna och varför de är så viktiga.