Renovera med en budget – 10 tips som gör stor skillnad

Att förnya sitt hem behöver inte vara dyrt och tidskrävande. Med några kreativa idéer och lite arbete kan du göra stora förändringar utan att spräcka budgeten. Här är tio prisvärda renoveringar, fem inomhus och fem utomhus, som ger ditt hem ett nytt och fräscht utseende.

Budgetrenoveringar inomhus

Måla väggar, golv eller tak
Att måla om väggarna är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att fräscha upp ett rum. Välj ljusa färger för att göra små utrymmen större eller djärva nyanser för en dramatisk effekt. Målarfärg är relativt billig och resultatet kan vara förbluffande. Få du feeling kan du även välja att måla om både taket och golvet, det värsta som kan hända är att du får måla om igen. 

Kökshandtag och luckor
Nya handtag på köksluckorna kan göra underverk för att modernisera ditt kök. Det är en enkel DIY-projekt som inte kräver mycket tid eller pengar. Välj moderna, stilrena handtag för en uppdaterad look. Vill du uppgradera ytterligare kan du byta ut köksluckorna alternativt måla dina gamla. Allt går att göra själv, har du däremot tummen mitt i handen finns hjälp att få.

Nya dörrhandtag och strömbrytare
Små detaljer som dörrhandtag och strömbrytare kan ha en stor inverkan på det övergripande intrycket av ditt hem. Byt ut gamla, slitna handtag och strömbrytare mot moderna alternativ för en omedelbar uppdatering.

Skapa smarta förvaringslösningar
Installera hyllor, krokar och andra smarta förvaringslösningar för att maximera utrymmet i ditt hem. Det är ett enkelt och billigt sätt att hålla ordning och göra ditt hem mer funktionellt.

Slipa golven
Att slipa och återbehandla golven kan ge hela rummet ett nytt utseende. Ett gammalt och slitet golv kan förvandlas till något som ser nytt och fräscht ut. Det här projektet kan du ofta göra själv med rätt verktyg, vilket håller kostnaderna nere.

Budgetrenoveringar utomhus

Måla om husfasaden
Ett nytt lager färg på husfasaden slår aldrig fel och kommer garanterat göra dina grannar avundsjuka. Välj en färg som kompletterar omgivningen och ger ditt hem en fräsch och inbjudande känsla. Viktigt att tänka på är att se över fasaden innan du börjar måla för att få bästa möjliga resultat som håller över tid. 

Plantera en trädgård
Att skapa en liten trädgård kan vara ett kostnadseffektivt sätt att förbättra ditt hems utseende. Blommor, buskar och små träd kan ge färg och liv till din trädgård. Fokusera på perenner som återkommer år efter år. Ge även din nya trädgård lite smak genom att odla olika typer av grönsaker, gott och bra för miljön!

Bygg en mysigt uteplats
En enkel uteplats av stenplattor eller trä kan ge ett nytt utomhusutrymme för avkoppling och umgänge. Detta projekt kan göras på en helg och behöver inte vara dyrt om du väljer budgetvänliga material.

Skapa gångstigar
Lägg stenplattor eller grus för att skapa gångstigar i din trädgård. Detta ger en strukturerad och välkomnande känsla samtidigt som det skyddar gräset och gör det lättare att ta sig runt i trädgården. Du kan även sluta klippa gräset på utvalda ställen för att skapa en härlig oas och små ängar i din trädgård.

Bygg en trädgårdsbänk med förvaring
 En hemmabyggd bänk av trä kan vara ett charmigt tillskott till din trädgård. Med några plankor och grundläggande verktyg kan du skapa en bekväm plats att sitta och njuta av din utomhusmiljö. Addera även förvaring under bänken för barnens leksaker, eller varför inte dina egna leksaker 😉 

Behöver du hjälp med ditt projekt? Hitta och jämför proffs här, gratis och utan förpliktelser!