Hitta rätt hantverkare för din köksrenovering

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Serviceminded, effektiva och prisvärda. Vi blev jättenöjda med vårt nya kök. Rekommenderas varmt.

Välj typ av köksrenovering
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Planerar du att renovera köket? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 252
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Kostnadsfria offerter för din köksrenovering

Att ta in offerter från hantverkare, rörmokare, installatörer och elektriker kräver både tid och engagemang. Överlåt istället det jobbet åt oss och lägg din dyrbara tid på något annat. Hos oss kan du jämföra offerter, omdömen och certifikat från företag som vill utföra din köksrenovering - från ax till limpa!

När du lämnat en förfrågning så samlar vi in prisförslag och offerter åt dig - och bara från företag som faktiskt kan, vill och har tid att renovera ditt kök, oavsett om det handlar om en totalrenovering eller enklare ytrenovering.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen och referenser och så samlar vi dina och företagens meddelanden på samma plats.

När du granskat prisförslagen och jämfört företagen, först då behöver du bestämma dig för om du vill ha hjälp från professionella hantverkare, eller om du vill ge dig på att renovera köket på egen hand. Kom ihåg att din förfrågan är helt gratis och du binder inte upp dig på någonting.

Vad kostar det att renovera köket?

Priset på en köksrenovering varierar beroende på omfattningen och vad du planerar att göra. Om du tänker genomföra en totalrenovering kommer detta att vara betydligt dyrare än om du bara ska göra yttre förbättringar.

Priset för en total köksrenovering brukar ligga mellan 100 000 och 300 000 kronor innan rotavdraget. (Rotavdraget ger dig 30 % rabatt på timpriset och bör finnas med i alla offerter du får genom Servicefinder). En totalrenovering inkluderar vanligtvis att byta ut hela köksinredningen, installera nya vitvaror och belysning samt göra ändringar i rörsystemet eller ventilationen.

Om du däremot planerar för en yttre renovering av köket kostar detta i genomsnitt 4 000 kronor per kvadratmeter. En yttre renovering kan till exempel innebära att du byter ut luckor och handtag, målar väggarna samt gör andra estetiska förbättringar.

En yttre renovering påverkar enbart kökets visuella utseende. Om du har ett äldre kök bör du överväga en totalrenovering. Det är sällan lönsamt att renovera alla ytor i köket om själva inredningen är så sliten att en totalrenovering behövs inom några få år oavsett.

Ett nytt kök ökar värdet på din bostad, och även om en totalrenovering kan vara kostsam kan det ändå vara en lönsam investering i längden. Om du är osäker på om du bör genomföra en totalrenovering av köket bör du noga överväga kökets nuvarande skick. Det kan vara klokt att bjuda in olika hantverkare för en besiktning, så att du får en professionell bedömning innan du bestämmer dig.

Låt dig inspireras av ett modernt kök med köksö

Omfattning, komplexitet och tidsåtgång för en köksrenovering

Omfattningen av renoveringen beror på ditt projekt. En total köksrenovering är ett stort projekt som kräver noggrann planering, kompetens och tid.

Om du anlitar hantverkare för att renovera köket kan du räkna med att vara utan kök i en till två veckor. Om du däremot tänker genomföra större delen av renoveringen själv kommer tidsåtgången variera beroende på hur väl du planerar i förväg och hur mycket tid du kan ägna åt arbetet. Vanligtvis tar det mellan en till tre månader. Kom ihåg att allt arbete med el, rör och avlopp måste utföras av en fackman.

Om du har ett kök som i grunden är i gott skick men behöver uppgraderas är det inte nödvändigtvis att göra en totalrenovering. I många fall räcker en yttre renovering, vilket är både billigare och mindre omfattande. En yttre renovering kan göra mycket för helhetsintrycket av köket, och du bestämmer själv hur mycket och vad du vill göra.

Hantverkare du kan behöva för att renovera köket

När du renoverar köket kommer du att behöva olika typer av hantverkare. Om du planerar för en totalrenovering kan det vara klokt att samarbeta med en inredningsarkitekt för att få hjälp med att designa ett snyggt kök med bra planlösning och användning av utrymme.

Det är fördelaktigt att anlita en totalentreprenör vid köksrenovering, då projektet oftast går snabbare och smidigare. Dessutom kan entreprenören fungera som projektledare och ta ansvar för att anställa skickliga hantverkare och köpa in material.

Om du behöver byta eller installera nya rör och avlopp krävs en rörmokare. Denna typ av arbete måste utföras av professionella för att undvika vattenläckor eller andra kostsamma fel i köket. Detsamma gäller för elarbeten, oavsett om du ska installera ny belysning eller vitvaror. Här behöver du en elektriker.

Om du ska lägga nytt kakel över köksbänken behöver du en plattsättare, och eventuellt en målare för att måla väggar och tak. Snickaren kan hjälpa dig att ta bort den gamla köksinredningen och installera den nya.

Hos Servicefinder kan du hitta ett företag som hjälper dig med ditt kök från start till mål, utan att behöva vända dig till flera olika aktörer - snabbt, smidigt och tryggt!

Att tänka på när du ska totalrenovera köket

När du ska påbörja en totalrenovering av ditt kök är planeringen av yttersta vikt. Det är klokt att planera för ett kök som ska hålla länge och inte nödvändigtvis följa alla de senaste trenderna.

Det lönar sig ofta att ta tid med en inredningsarkitekt i början av projektet för att få användbara råd i planeringen. Det finns också många köksleverantörer som har digitala planeringsverktyg där du kan modellera ditt nya kök. Detta kan vara ett användbart verktyg innan du börjar bygga.

När du har bestämt dig för hur det nya köket ska se ut och vilka material du ska använda, bör du beställa dem i god tid. Det finns ofta långa leveranstider för olika komponenter till köket, och det är frustrerande att stå med ett halvfärdigt kök och behöva vänta en månad på nya bänkskivor.

När du ska påbörja själva renoveringen kan det vara klokt att anställa en entreprenör. Då har du en projektledare som har bra koll på vad som behöver göras, och entreprenören kan ta ansvar för att hämta in de hantverkare du behöver under projektets gång. Då behöver du bara förhålla dig till en person under hela renoveringen, och dessutom har du en fackman med god översikt över hela processen.

Hitta rätt hantverkare för din köksrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra hantverkare

Renovering av kök i Stockholm

Bra genomfört jobb, proffesionellt utfört .
– Pär Brodén
februari 2022

Installation av induktionshäll med integrerad fläkt i befintligt kök i Stockholm, inom 3 månader

Jag är riktigt nöjd med hur arbetet genomfördes och resultatet blev kanon. Bra kommunikation, punktlighet och lyhörda för mina önskemål, riktigt bra!
– Mats Lundquist
februari 2024

Helrenovering av kök i Västerås, inom 3 månader

Mycket noggrant arbete i alla led, särskilt snickaren var mycket uppskattad. Rekommenderas!
– Joacim
maj 2023

Senaste förfrågningarna för köksrenovering

Snickeri/kök i Solna

Felicia lämnade en förfrågan våren 2024:

Snickeri/kök i Solna

Har nyligen renoverat vår kök, men fick fel mått på bänkskivan. Den kommer ersättas med en ny som levereras den 10/4.

Allting har installerats provisorisk för att vi ska kunna använda köket. Vi behöver alltså hjälp med att få den nya bänkskivan på plats. Följande saker behöver monteras bort och tillbaka igen:
- Diskho.
- Blandare (kommer finnas färdigt hål).
- Spishäll.

Markering för disko och spishäll finns redan förberett, men behöver sågas bort.

Vi önskar alltså en offert på vad detta arbete kan tänkas kosta. Arbetet kan utföras som tidigast den 11/4 och Ikea kommer stå för kostnaderna.

Felicia fick hjälp

6 företag svarade på förfrågan och Felicia valde Agells Glas & Byggservice för jobbet. Agells Glas & Byggservice har utfört 25 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Agells Glas & Byggservice fick omdömet

Prisvärt, snabb hjälp och bra bemötande! Supernöjda!
Förberedelsearbete för diskmaskin i Göteborg

Carl lämnade en förfrågan sommaren 2024:

Förberedelsearbete för diskmaskin i Göteborg

Jag och min sambo funderar på att införskaffa en diskmaskin i vårt kök men skulle behöva hjälp med förberedelsearbetet samt hur vattnet och elen ska dras. Vi har för tillfället ett skåp från Ikea som är 60 cm men det finns ej möjlighet att installera en sådan bred eftersom den då kommer ta emot i en list på höger sidan. Därför funderar vi på en 45 cm bred vilket gör att det kommer bli cirka 10-15 cm överbliven yta där vi önskar man kan göra någon sjysst lösning. Vi behöver först och främst hjälp för att se om detta ens är möjligt att utföra. Om detta är fallet behöver vi hjälp med att ta bort nuvarande skåp och dra fram el och vatten.

Carl fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Carl valde Leonek Bygg och Renovering AB för jobbet. Leonek Bygg och Renovering AB har utfört 6 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Leonek Bygg och Renovering AB fick omdömet

Mindre Köksrenovering i Haninge, Vendelsö

Andreas lämnade en förfrågan vintern 2024:

Mindre Köksrenovering i Haninge, Vendelsö

Har en trasig diskho i keramik som ej finns att beställa i samma mått. Vi önskar byta ut den mot en ny diskho i rostfritt stål och justera så att den passar in med måtten. Måtten för diskhon är : Längd 59,5 cm. Bredd 50 cm. Djup 15 cm. Vi önskar även byta hela köksbänken i trä som är av två delar. Mått: vänstra sidan. Bredd 281 cm. Längd 59,5 cm. Djup 2,7 cm. Högra sidan bredd 50 cm. Längd 59,5 cm. Djup 2,7 cm.

Andreas fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Andreas valde Antanas Byggservice AB för jobbet. Antanas Byggservice AB har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Antanas Byggservice AB fick omdömet

Antanas har gjort ett otroligt jobb med att renovera vårt radhus. Varje detalj är utfört med perfektion och hjärta. Antanas hittade lösningar på alla problem som uppstod och med utmärkt resultat. Vi vill varmt rekommendera Antanas för alla som letar efter en pålitlig hantverkare med stort hjärta.
Med vänlig hälsning, Andreas Godring Vende
BRÅDSKANDE: Köksrenovering i Nässjö

Förfrågan lämnades våren 2024:

BRÅDSKANDE: Köksrenovering i Nässjö

Leverans av nytt kök 22 april!

Skicka gärna offert på montering/installation av:

* Montering köksskåp och inredning.
* Montering täcksidor/passbitar.
* Montering takanslutning.
* Montering av Ikea måttbeställda bänkskivor med underlimmad diskho.
* Montering av Ikea måttbeställda stänkskyddsskivor.
* Montering av standardsockel på kök.
* Montering Ikeas vitvaror i kök (Kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, spishäll, diskmaskin).
* VS - Monteringblandare, vattenlås, diskmaskin.
* Skåpsbelysning.
* Inbyggnad imkanal - Kund tillhandahåller täcksidematerial.
* El - Uttag under övre skåp.

Tack på förhand.

Konsumenten fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde M M Bygg & Alltjänst för jobbet. M M Bygg & Alltjänst har utfört 19 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

M M Bygg & Alltjänst fick omdömet

Svarade snabbt med en detaljerad offert, löpande dialog under arbetets gång där våra önskemål gick först. Pålitliga och lätta att ha o göra med. Arbetade snabbt och löste problem som uppstod på egen hand.
Helrenovering av kök i Västerås, inom 3 månader

Joacim lämnade en förfrågan våren 2023:

Helrenovering av kök i Västerås, inom 3 månader

Vi står inför att förnya vårt kök. Köket är uppritat och beställt från Epoq (Elgiganten) med förväntad leverans 18 april. Vi behöver hjälp att installera köket och relaterat arbete med eldragning, ytarbeten, installation vitvaror, målning etc. Vi tror att vi behöver snickare, elektriker, målare och VVS:are, och undrar om ni kan ta er an detta under slutet av april eller under maj månad?
Köket är i en bostadsrätt i ett hus från 1958 och ligger på Malmaberg i Västerås.
Hoppas höra från er för att prata mer om detta.

Joacim fick hjälp

6 företag svarade på förfrågan och Joacim valde Reb Buve Sia för jobbet. Reb Buve Sia har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Reb Buve Sia fick omdömet

Mycket noggrant arbete i alla led, särskilt snickaren var mycket uppskattad. Rekommenderas!

Vanliga frågor om köksrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!