14 tips – maximera det tillfälligt höjda rotavdraget!

I år finns det en extra bra anledning att ta tag i renoveringar och hemmaprojekt. Taket för rotavdraget har nämligen höjts tillfälligt från 50 000 till 75 000 kr. Detta innebär att du kan få ännu mer ekonomisk hjälp för renoveringar och förbättringar i ditt hem. Här delar vi med oss av 14 tips på hur du kan maximera rotavdraget innan det sänks igen.

Renovering av badrum och köksutrymmen

Att renovera badrum och kök är två av de mest effektiva sätten att höja värdet på ditt hem. Dessa utrymmen är inte bara funktionella, utan också viktiga för att skapa en trivsam och inbjudande atmosfär. Med det tillfälligt höjda rotavdraget är det nu mer kostnadseffektivt än någonsin att ta itu med dessa projekt.Några idéer inkluderar:

 • Köksrenovering: Byt ut gamla skåp, bänkskivor och vitvaror för ett modernt och funktionellt kök. En totalrenovering är också et alternativ om budgeten tillåter. Kanske vill du skapa ett större kök med fler sociala ytor?
 • Badrumsrenovering: Lägg nytt kakel, installera vattenbesparande toaletter och duschar, eller bygg om hela badrummet för en lyxigare känsla.

Energibesparande renoveringar

Ett av de bästa sätten att spara pengar även på lång sikt och samtidigt öka värdet på ditt hem är att göra energibesparande åtgärder. Några projekt som kan kvalificera för rotavdraget inkluderar:

 • Installation av nya fönster och dörrar: Moderna, energieffektiva fönster och dörrar kan dramatiskt minska dina uppvärmningskostnader.
 • Tilläggsisolering: Isolera vinden, väggarna eller källaren för att hålla värmen inne och kylan ute.
 • Installation av värmepumpar: Luftvärmepumpar eller bergvärme är populära val för att minska energiförbrukningen.

Härliga och nödvändiga utomhusprojekt

När det gäller utomhusprojekt finns det många förbättringar som kan dra nytta av rotavdraget. Hösten är en bra tid att ta itu med dessa innan vinterns kyla sätter in:

 • Takrenovering: Ett nytt tak kan förbättra både utseendet och funktionaliteten hos ditt hem, samtidigt som det skyddar mot vinterns väder.
 • Fasadrenovering: Uppdatera eller reparera fasaden för att förbättra isoleringen och hemmets estetik.
 • Bygg en altan eller uteplats: Även om sommarsäsongen är över, kan du förbereda din uteplats för nästa år genom att bygga eller renovera nu.

Det är insidan som räknas

Förbättra ditt hems interiör med några väl valda renoveringar:

 • Måla om väggarna: En ny färg kan göra underverk för ett rum. Välj en av höstens trendfärger för att hålla ditt hem modernt.
 • Golvrenovering: Byt ut slitna mattor eller trägolv för att ge ditt hem ett fräschare utseende.
 • Installera smarta hem-lösningar: Uppgradera ditt hem med smarta termostater, belysningssystem eller säkerhetskameror.

Långsiktiga reparationer smarta för plånboken

Små reparationer och underhåll kan förhindra större problem längre fram:

 • Rensa takrännor och stuprör: Förhindra vattenskador genom att hålla takrännor fria från löv och skräp.
 • Kontrollera och täta sprickor: Inspektera fönster och dörrar för sprickor och täta dem för att förbättra energieffektiviteten.
 • Service av värmesystemet: Se till att ditt värmesystem fungerar optimalt inför vintern genom att boka in en service.

Sammanfattning

Hösten är den perfekta tiden att sätta igång med hemmaprojekt som inte bara förbättrar ditt hem, utan också utnyttjar det tillfälligt höjda rotavdraget. Genom att fokusera på energibesparande åtgärder, renovering av kök och badrum, utomhusprojekt, inomhusrenoveringar och nödvändigt underhåll kan du inte bara skapa ett vackrare och mer funktionellt hem, utan också spara pengar på sikt. Ta sommaren att fundera över vad ditt hem behöver och dra nytta av rotavdraget i höst!

Jämför offerter och omdömen helt gratis för dina projekt, stora som små!