Så målar du din bostad 2020: vilken färg väljer du?

Att välja färg är inte alltid så lätt men här delar vi med oss av några färger som förutspås bli färgtrenden nästa år. Inspireras och få hjälp på vägen med att kunna fatta ett beslut om vilken färg du ska välja eller inte välja.

sa har kan du mala nasta ar

Vilken känsla vill du känna när du målar din bostad? 

Hur ska du måla om din bostad? Vilken känsla vill du känna i ditt hem när du målar om?  Om du suktar efter lugna, mjuka och dova färger som ger en känsla av harmoni då hänger du verkligen med i kommande trend.  

Vi kliver snart in i ett nytt decennium, en möjlighet till nystart. Idag lever många ett hektiskt liv med mycket stress. Digitaliseringen har bidragit till att många upplever att de nästintill alltid ska vara tillgängliga och uppkopplade. Det det är en bidragande orsak till den stress många känner i sitt liv. 

Inför nästa år är det därför många som längtar efter det som har en mer positiv inverkan på vår vardag, att ta hand om oss själva och göra saker vi mår bra av. 

Ofta är det i hemmet som tid läggs på tankar och funderingar om vad man vill göra för förändringar. Du har kanske gått ett tag och tänkt hur härligt det vore att måla om hemma men du har aldrig tid. Våga be om hjälp, med Servicefinder  kommer du lätt i kontakt med professionella målare.  Låt nu dina drömmar bli till verklighet. Hur underbart hade det inte varit att få det där drömmiga sovrummet eller vardagsrummet du så länge funderat på? Skapa ditt “nya hem” i utvalda rum eller så är det en total förändring med ny färg i hela bostaden du är ute efter. 

Tre färgtrender för 2020:

Rosa målar du med när du söker lugn och ro

Så målar du din bostad i rosa

När du tänker på rosa kanske du i första hand tänker på ett barnrum som ofta präglas av lekfulla färger. Nu är det dags att tänka om, rosa är en färg som står för lugn, ro och balans. Det kanske är precis det du behöver i ditt liv och det är även en färg som håller i tiden om du väljer att måla med rätt rosa nyans. Puderrosa eller härlig pastellrosa verkar synas på många väggar nästa år. 

Tycker du det känns för mycket att måla hela rummet i rosa är det riktigt snyggt med en väggpanel som stilrent delar av väggen med en annan färg. Grått går mycket väl ihop med rosa och det gör även vitt, det ger en stilren känsla. 

Välj en ljusrosa kulör om du är ute efter en lugn sinnesstämning och vill hänga med i trenden. 

Måla med grönt och ta in naturen 

så målar du din bostad i grönt

Låt ditt hem frodas av liv med grönt. Härligt att kunna ta in naturen, en plats där vi ofta känner lugn och harmoni – tänk va fridfullt att känna den känslan även i sitt egna hem. 

Nordsjö har utsett årets färg 2020 till Tranquil Dawn som är en mjuk grågrön kulör. Det är inte förvånande om den blir en favorit hos många nästa år. Det positiva med den kulören är att den går att använda med många olika färgpaletter tack vare sin mjuka ljusa nyans.

Tycker du grönt är skönt och gillar ljusa gröna färgtoner, då ska du definitivt spana in Tranquil Dawn lite extra.  

Vill du följa trenden men har svårt att välja mellan rosa och grönt? Lugn, grönt och rosa tillsammans är en mycket fin färgkombination. Testa gärna på en planka och se hur fint det blir om du har svårt att se det framför dig. Har du svårt att välja är de ofta mycket duktiga i färgaffären och hjälper dig gärna till rätt belsut.

Det bästa med grönt är att finns i många nyanser så vare sig du söker en rejäl färgklick eller en mer lugn och harmonisk färg kommer du garanterat att hitta en nyans som uppfyller det du drömmer om.

Du målar med gult och känner hoppfullhet

så målar du din bostad i ljusgult

Om trenden blir som vi tror tar vi hem solens färg i våra hem. Gult står för solsken, glädje, lycka, värme, energi och optimism. Du är därför helt rätt ute om du målar gult och suktar efter en bostad som ger en lugn och hoppfull känsla med mycket värme och energi. 

En ljusgul nyans kan verkligen skapa känslan av värme och hoppfullhet. Det funkar alldeles utmärkt att måla hela rummet i en ljus nyans av gult men lika snyggt kan det vara med flera färger. Gult och rosa är två färger som är fina tillsammans.  

Vill du ha hjälp med att hitta rätt målare som kan skapa just den känsla du är ute efter? Slipp jobbet med att kontakta flera företag för att få offerter. Spar tid och skicka istället en förfrågan och få svar från flera professionella målare – snabbt, smidigt och tryggt. 

skapa en förfrågan här