Hitta rätt städare för jobbet

Hjälp med städning?

Vilken sorts städhjälp kan vi hjälpa dig med?

Hjälp med städning?

Hitta rätt städare för jobbet

Låt en duktig städfirma ta hand om städningen och frigör tid till annat. Vi har städföretag i hela landet som står redo att hjälpa dig. Jämför städarnas offerter och omdömen och välj den bästa städfirman för dig.

Duktiga städfirmor

Servicefinder är en av Sveriges absolut största förmedlare av städtjänster, och oavsett om du vill ha städat i hemmet, på kontoret, eller efter en fest så hittar vi rätt städfirma för dig. Återkommande hemstädning är en de vanligaste förfrågningarna vi får och vi har hundratals städföretag över hela landet som hjälper tusentals konsumenter att få tag på rätt städhjälp, med RUT-avdrag och bra priser.

En fråga, flera städ-offerter

Välj rätt städtjänst i listan här intill och lämna en förfrågan för ditt städuppdrag. Därefter tar flera städfirmor kontakt med dig och lämnar offert på jobbet. Du väljer sedan det städföretag som du tycker verkar bäst för dig. Du kanske tycker att priset är viktigast, eller att företaget är etablerat och har goda omdömen. Eller så kanske du är mån om miljön och går med den städfirma som använder ekologiska rengöringsmedel. Många av våra städföretag har kollektivavtal och för många är juste arbetsvillkor den avgörande faktorn.

Vi är övertygade om att vi kommer att hitta rätt städare för dig, och vi gör alltid valet så enkelt som möjligt.

Har Servicefinder egna städare?

Nej, vi är en marknadsplats för tjänster - det innebär att vi ansluter duktiga företagare till vår tjänst, sedan kontrollerar vi att dessa sköter ekonomin. Självklart samlar vi in omdömen om städföretagen så att du som kund kan göra rätt val. Att välja företag genom Servicefinder är snabbt, enkelt och tryggt - oavsett om det handlar om städning, hantverkstjänster, transport eller trädgårdsarbeten.

Omdömen du kan lita på!

De omdömen du hittar på våra sidor är från riktiga kunder som använt företagen och vi tar aldrig bort omdömen, även om de är dåliga. Så ett städföretag som har höga betyg, vilket de flesta har, har fått dessa omdömen från bekräftade kunder. Men tänk också på att även om ett företag kan ha fått något enstaka dåligt omdöme, så är det inte säkert att det är ett dåligt företag för dig. Fråga leverantören vad som hänt om du är orolig, många svarar också på omdömen vilket kan ge en mer nyanserad bild. Du kan läsa alla företagens omdömen, kommentarer och svar i städföretagens presentationer här på Servicefinder. Vi länkar självklart direkt till företagen som svarat på just ditt städjobb.

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Vanliga frågor om städning

Alla våra anslutna städfirmor har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Omdömen är en viktig del i vårt kvalitetsarbete och vår tjänst bygger på ärliga omdömen. Alla som hittar städföretag via oss blir tillfrågade att lämna omdöme om städfirman efter utförd städning. De omdömen du ser är därför ett resultat av en städning som en ansluten städfirma genomfört.

De moment som ingår i en hemstädning kan skilja sig mellan olika städfirmor. Dessutom är varje hem unikt, så prata med städföretaget och framför dina önskemål. Då kan ni tillsammans komma överens om vad som ska ingå i hemstädningen.

Rutavdraget har gjort hemstädning till en lyx många svenskar kan unna sig. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden på städningen. Omfattningen på städningen, antal kvadratmeter för ytan som ska städas, hur ofta du vill ha städhjälp och vart du bor är faktorer som påverkar priset. För att få bäst pris bör du alltid vända dig till flera städfirmor och jämföra offerter. När du får offerter är det viktigt att du kontrollerar att alla städmoment står med, samt att städmaterial, moms och rutavdraget är inkluderat. Du kan läsa mer om vad det kostar att anlita en städfirma här.

Ja, städhjälp ingår i rutavdraget. Även fönsterputs och flyttstädning kvalificerar för rutavdrag. Avdraget får du för arbete som utförs i din eller dina föräldrars bostad. Även fritidshus medges rutavdrag. Här är villkoren för rutavdraget:

  • Du har fyllt 18 år när arbetet utförs.
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
  • Du är den som betalar eller har betalat för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
  • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
  • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procents avdrag.

Du kan läsa mer om vilka tjänster som ingår i rutavdraget i vår bloggartikel här.

Börja med att skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt behov. Vi matchar sedan ihop dig med städfirmor i ditt område. Genom att jämföra offerter och omdömen kan du säkerställa att du väljer den bäst lämpade städfirman.