Hjälp med städning?

Hitta rätt städare för jobbet

Låt en duktig städfirma ta hand om städningen och frigör tid till annat. Vi har städföretag i hela landet som står redo att hjälpa dig. Jämför städarnas offerter och omdömen och välj den bästa städfirman för dig.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 355
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Duktiga städfirmor

Servicefinder är en av Sveriges absolut största förmedlare av städtjänster, och oavsett om du vill ha städat i hemmet, på kontoret, eller efter en fest så hittar vi rätt städfirma för dig. Återkommande hemstädning är en de vanligaste förfrågningarna vi får och vi har hundratals städföretag över hela landet som hjälper tusentals konsumenter att få tag på rätt städhjälp, med RUT-avdrag och bra priser.

En fråga, flera städ-offerter

Välj rätt städtjänst i listan här intill och lämna en förfrågan för ditt städuppdrag. Därefter tar flera städfirmor kontakt med dig och lämnar offert på jobbet. Du väljer sedan det städföretag som du tycker verkar bäst för dig. Du kanske tycker att priset är viktigast, eller att företaget är etablerat och har goda omdömen. Eller så kanske du är mån om miljön och går med den städfirma som använder ekologiska rengöringsmedel. Många av våra städföretag har kollektivavtal och för många är juste arbetsvillkor den avgörande faktorn.

Vi är övertygade om att vi kommer att hitta rätt städare för dig, och vi gör alltid valet så enkelt som möjligt.

Har Servicefinder egna städare?

Nej, vi är en marknadsplats för tjänster - det innebär att vi ansluter duktiga företagare till vår tjänst, sedan kontrollerar vi att dessa sköter ekonomin. Självklart samlar vi in omdömen om städföretagen så att du som kund kan göra rätt val. Att välja företag genom Servicefinder är snabbt, enkelt och tryggt - oavsett om det handlar om städning, hantverkstjänster, transport eller trädgårdsarbeten.

Omdömen du kan lita på!

De omdömen du hittar på våra sidor är från riktiga kunder som använt företagen och vi tar aldrig bort omdömen, även om de är dåliga. Så ett städföretag som har höga betyg, vilket de flesta har, har fått dessa omdömen från bekräftade kunder. Men tänk också på att även om ett företag kan ha fått något enstaka dåligt omdöme, så är det inte säkert att det är ett dåligt företag för dig. Fråga leverantören vad som hänt om du är orolig, många svarar också på omdömen vilket kan ge en mer nyanserad bild. Du kan läsa alla företagens omdömen, kommentarer och svar i städföretagens presentationer här på Servicefinder. Vi länkar självklart direkt till företagen som svarat på just ditt städjobb.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra städare

Flyttstädning av lägenhet på 69 kvm i Tjörn, 6/7

Vi blev nöjda med städningen men vi hade uppskattat om man hade ringt om fönstren. För de tvättades inte mellan. Men vi hade tur att besiktning gick igenom.
– jonna nyberg
augusti 2022
PAK STÄDSERVICE

Hemstädning av lägenhet på 50 kvm i Nynäshamn

Mycket nöjd. Trevligt bemötande.Så fint städat och bra pris. Kommer anlita detta företag igen. /Johanna
– Johanna Jonsson
oktober 2023

Flyttstädning av 64 kvm i Karlskoga, 28/11

Mycket nöjd med flyttstädningen av min lägenhet. Bra pris och trevligt bemötande avgjorde att jag tog Movingstäd. Rekommenderar dom verkligen.
– Lehna Udd Hagberg
januari 2023

Vanliga frågor om städning

Alla våra anslutna städfirmor har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Omdömen är en viktig del i vårt kvalitetsarbete och vår tjänst bygger på ärliga omdömen. Alla som hittar städföretag via oss blir tillfrågade att lämna omdöme om städfirman efter utförd städning. De omdömen du ser är därför ett resultat av en städning som en ansluten städfirma genomfört.

De moment som ingår i en hemstädning kan skilja sig mellan olika städfirmor. Dessutom är varje hem unikt, så prata med städföretaget och framför dina önskemål. Då kan ni tillsammans komma överens om vad som ska ingå i hemstädningen.

Rutavdraget har gjort hemstädning till en lyx många svenskar kan unna sig. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden på städningen. Omfattningen på städningen, antal kvadratmeter för ytan som ska städas, hur ofta du vill ha städhjälp och vart du bor är faktorer som påverkar priset. För att få bäst pris bör du alltid vända dig till flera städfirmor och jämföra offerter. När du får offerter är det viktigt att du kontrollerar att alla städmoment står med, samt att städmaterial, moms och rutavdraget är inkluderat. Du kan läsa mer om vad det kostar att anlita en städfirma här.

Ja, städhjälp ingår i rutavdraget. Även fönsterputs och flyttstädning kvalificerar för rutavdrag. Avdraget får du för arbete som utförs i din eller dina föräldrars bostad. Även fritidshus medges rutavdrag. Här är villkoren för rutavdraget:

 • Du har fyllt 18 år när arbetet utförs.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar eller har betalat för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procents avdrag.

Du kan alltid läsa om RUT- och ROT-avdraget på Skatteverkets webbplats och vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller för just dig och ditt projekt.

Börja med att skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt behov. Vi matchar sedan ihop dig med städfirmor i ditt område. Genom att jämföra offerter och omdömen kan du säkerställa att du väljer den bäst lämpade städfirman.

Tips

Framför allt - tänk på att ange hur stor yta / antal rum som ska städas, och om det måste ske (senast) ett visst datum.

Företagen behöver veta hur mycket som ska göras för att kunna lämna en offert. Ju bättre du beskriver uppdraget desto fler och bättre svar får du.

Bilder eller ritningar som ger mer information om uppdraget hjälper företagen att lämna en korrekt offert.

Från bloggen

2023-08-12
Planerar du att anlita städhjälp? Vi förstår det. Att få hjälp med städningen är ett smart sätt att frigöra tid på. Här går vi igenom vad som påverkar priset när du ska anlita städhjälp och vad du bör tänka på när du ska välja städfirma.
2019-12-12
Julen närmar sig med stormsteg – kanske har du fullt upp på jobbet innan en skön ledighet väntar. Samtidigt ska du hinna med allt som behövs för att få den där perfekta julen som de flesta önskar sig. Klappar ska slås in, maten ska inhandlas, granen ska kläs och det ska pyntas i hemmets alla vrår. Kommer du hinna med storstädningen? Lugn, vi guidar dig till ett julfint hem.
2019-03-18
Att anlita städhjälp kan vara lösningen när timmarna känns få och att göra-listan bara blir längre. Men det finns lite att tänka på. Said Sloyev och Lisette Angefur har varit anslutna till Servicefinder i nästan 4 år och driver den populära städ- och flyttfirman Finemang Städ och Flytt AB. Missa inte deras experttips till dig som funderar på att anlita en städfirma!