Hitta rätt lokalvårdare för jobbet

Hitta rätt lokalvårdare för jobbet

Är du på jakt efter en lokalvårdare? Hos oss på Servicefinder får du offerter från flera duktiga städfirmor – helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 705
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Trevligt bemötande, lätta att kommunicera med, flexibel, lyssnar på kundens önskemål

Så tycker användarna om våra lokalvårdare

Städ av lokal på 153 kvm i Tanum

Städservice i västra Götaland, visade upp en fantastisk resultat,och hela stödprojektet sköttes fantastisk bra. Vi ger dom den bästa recensionen man kan ge. Jonas & Marie La Boulangerie Bröd&Hav AB
– Jonas Ottosson
juni 2024

Lokalstäd i Örebro

Jag kan verkligen rekommendera Rya Städ. Fantastisk personal, fantastisk chef och dom gör alla ett fantastiskt arbete. Jag har aldrig varit så nöjd som jag är nu. //Robert Skufca Produktionschef
– Robert Skufca
november 2021

Löpande lokalstädning i Stockholm

Väldigt trevliga att kommunicera med. Noggrann städning på utsatt tid. Perfekt helt enkelt.
– Veronica Granlund
augusti 2022

Senaste förfrågningarna för lokalstäd

Städning av lokal

Alexander lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Städning av lokal

Hallå! Mitt namn är Alexander Larsson och jag sitter som evenemangsansvarig för N&FA (Handels Nollning, Göteborg) och är på jakt efter lite städhjälp efter våra evenemang. Vi kommer att hålla pubar och sittningar på Studenternas Hus i Göteborg med upp till 500 personer. Det aktuella städet hade isåfall varit golvstädning, skräpplock, toalettstädning etc. Med andra ord en städning i en större lokal efter en pubkväll/fest! Går det att få en offert på vad detta hade kostat.

Alexander fick hjälp

8 företag svarade på förfrågan och Alexander valde Marias rena städgrupp för jobbet. Marias rena städgrupp har utfört 30 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Marias rena städgrupp fick omdömet

Kontakten med Marias städgrupp var över förväntan! Superbra samarbete och väl genomförd städning! Rak och tydlig information och inget krångel!
Löpande lokalstäd på Lidingö

Eva lämnade en förfrågan sommaren 2022:

Löpande lokalstäd på Lidingö

Behöver hjälp med dammsugning, avtorkning i lokalen inkl. kök samt kylar, ev. diskning (diskmaskin finns så urplockning och igångsättande av nya diskningar), moppning av golv, rengöring av två toaletter (varav en har dusch) efter uthyrning av lokal om de som hyr inte gör det själva. Efterfrågan har ökat på denna tjänst av våra medlemmar. Träffas gärna för diskussion och för att få ett fast pris. Lokalen är oftast uthyrd på helger.

Eva fick 10 svar på sin förfrågan

Löpande 3 st lokaler 2200 kvm, 4550 kvm och 3500 kvm i Huddinge

Linnéa lämnade en förfrågan hösten 2020:

Löpande 3 st lokaler 2200 kvm, 4550 kvm och 3500 kvm i Huddinge

Typ av lokal som ska städas: Tre gånger i veckan
Offentlig lokal : Idrottsverksamhet

Önskad typ av städning och tjänster:

Städa undan saker som ligger framme
Dammsugning
Våttorka golv
Ta bort skräp
Badrumsstädning
Tvätta fönster / varannan vecka
Städfrekvens: Tre gånger i veckan

Torka golv, städa duschar, städa toaletter, putsa glas.

Vi har tre lokaler i Stockholm:
Flemingsberg: 2200kvm
Västerhaninge: 4550kvm
Rosersberg: 3500kvm

Linnéa fick 10 svar på sin förfrågan

Lokalstäd i Västerås

Caroline lämnade en förfrågan vintern 2023:

Lokalstäd i Västerås

Vad skulle det kosta och få hjälp med att städa en lokal dagen efter en bröllopsfest? Finns det någon sådan tjänst man kan få hjälp med? Lokalen ska vara städad dagen efter senast kl. 12.00. Jag vet inte exakt hur många kvadratmeter lokalen är men gissar på ca 200 kvm och då är det ett mindre kök som behöver städas samt en stor golvyta och 3st toaletter. Ev hjälp med att ställa undan bord och stolar.

Caroline fick 4 svar på sin förfrågan

Litet bostadsförenings-gym

Linus lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Litet bostadsförenings-gym

Vi i studentbostadsföreningen på Körsbärsvägen har bestämmt oss för att vi gärna skulle vilja ha städning i vårt gym ca 3/4 gånger om året.
Rummet är inte stort men vi i föreningsledningen har inte tid att städa den själva framöver.

Linus fick hjälp

6 företag svarade på förfrågan och Linus valde AL Städservice aktiebolag för jobbet. AL Städservice aktiebolag har utfört 109 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

AL Städservice aktiebolag fick omdömet

Vanliga frågor om lokalvård

Alla våra anslutna städfirmor har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Omdömen är en viktig del i vårt kvalitetsarbete och vår tjänst bygger på ärliga omdömen. Alla som hittar städföretag via oss blir tillfrågade att lämna omdöme om städfirman efter utförd städning. De omdömen du ser är därför ett resultat av en städning som en ansluten städfirma genomfört.

De moment som ingår i en hemstädning kan skilja sig mellan olika städfirmor. Dessutom är varje hem unikt, så prata med städföretaget och framför dina önskemål. Då kan ni tillsammans komma överens om vad som ska ingå i hemstädningen.

Rutavdraget har gjort hemstädning till en lyx många svenskar kan unna sig. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden på städningen. Omfattningen på städningen, antal kvadratmeter för ytan som ska städas, hur ofta du vill ha städhjälp och vart du bor är faktorer som påverkar priset. För att få bäst pris bör du alltid vända dig till flera städfirmor och jämföra offerter. När du får offerter är det viktigt att du kontrollerar att alla städmoment står med, samt att städmaterial, moms och rutavdraget är inkluderat. Du kan läsa mer om vad det kostar att anlita en städfirma här.

Ja, städhjälp ingår i rutavdraget. Även fönsterputs och flyttstädning kvalificerar för rutavdrag. Avdraget får du för arbete som utförs i din eller dina föräldrars bostad. Även fritidshus medges rutavdrag. Här är villkoren för rutavdraget:

 • Du har fyllt 18 år när arbetet utförs.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar eller har betalat för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procents avdrag.

Du kan alltid läsa om RUT- och ROT-avdraget på Skatteverkets webbplats och vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller för just dig och ditt projekt.

Börja med att skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt behov. Vi matchar sedan ihop dig med städfirmor i ditt område. Genom att jämföra offerter och omdömen kan du säkerställa att du väljer den bäst lämpade städfirman.

Från bloggen

2023-08-12
Planerar du att anlita städhjälp? Vi förstår det. Att få hjälp med städningen är ett smart sätt att frigöra tid på. Här går vi igenom vad som påverkar priset när du ska anlita städhjälp och vad du bör tänka på när du ska välja städfirma.
2019-12-12
Julen närmar sig med stormsteg – kanske har du fullt upp på jobbet innan en skön ledighet väntar. Samtidigt ska du hinna med allt som behövs för att få den där perfekta julen som de flesta önskar sig. Klappar ska slås in, maten ska inhandlas, granen ska kläs och det ska pyntas i hemmets alla vrår. Kommer du hinna med storstädningen? Lugn, vi guidar dig till ett julfint hem.
2019-03-18
Att anlita städhjälp kan vara lösningen när timmarna känns få och att göra-listan bara blir längre. Men det finns lite att tänka på. Said Sloyev och Lisette Angefur har varit anslutna till Servicefinder i nästan 4 år och driver den populära städ- och flyttfirman Finemang Städ och Flytt AB. Missa inte deras experttips till dig som funderar på att anlita en städfirma!