Vad kostar hemstädning? Här hittar du svaret!

Planerar du att anlita städhjälp? Vi förstår det. Att få hjälp med städningen är ett smart sätt att frigöra tid på. Här går vi igenom vad som påverkar priset när du ska anlita städhjälp och vad du bör tänka på när du ska välja städfirma.

vad kostar hemstädning

Vad kostar hemstädning? Vi förstår att du googlar på det. Att inleda helgen med en storstädning är inget de flesta längtar efter.  Att anlita städhjälp är lösningen för många när timmarna känns få och energin inte är på topp. Tänk vad skönt  att komma hem till ett skinande rent hem istället för dammtussar och en överfull tvättkorg.

Här går vi igenom vad som avgör priset på hemstädning och ger konkreta prisexempel. På så sätt kan du förhoppningsvis få en bättre bild av vad hemstädning skulle kosta dig.

Vad påverkar priset för hemstädning?

  • Storleken på din bostad.
  • Hur ofta du vill ha städhjälp. Vill du ha veckostädning eller städhjälp någon gång i månaden?
  • Vilka moment städningen innefattar. Städfirmor kan hjälpa till med allt ifrån fönsterputs till tvätt och strykning, men då blir det oftast lite dyrare.
  • Om städmaterial ingår eller inte. Ska städfirman använda städmaterial som du har hemma eller ta med sig eget?

Om du uppfyller villkoren för RUT betalar du bara 50 procent av arbetskostnaden. Hemstädning behöver därför inte bli så dyrt som du tror!

skapa en förfrågan här

Så mycket kostar hemstädning

För en mindre bostad mellan 30 kvm- 50 kvm är priset ca 1700 kr efter rutavdrag.

För en bostad mellan 80- 90 kvm är priset ca 2900 kr efter rutavdrag.

Kom ihåg att priserna varierar mycket mellan olika städfirmor. Skapa en förfrågan hos Servicefinder och jämför offerter från flera städfirmor för att få exakta prisuppgifter. 

Att tänka på när du ska anlita en städfirma

Var tydlig

Specificera dina behov och förväntningar på städningen. Vill du ha hjälp med rengöring av exempelvis ugn? Säg det! Ju tydligare du är, desto större chans är det att du blir nöjd med städningen.

Jämför flera städfirmor

Vänd dig till flera städfirmor för att jämföra offerter och omdömen. Via Servicefinder kan du skapa en förfrågan och få svar från flera städfirmor i ditt område.

Testa städfirmor

Är du ute efter regelbunden städhjälp kan det vara smart att testa olika städfirmor. En del städfirmor erbjuder första städtillfället till ett reducerat pris för att du ska ha möjlighet att prova på städningen först.

Vill du jämföra offerter och omdömen från flera städfirmor? Skapa en förfrågan och få svar på nolltid!

skapa en förfrågan här