Hitta rätt byggstädare för jobbet

Hitta rätt byggstädare för jobbet

Är du på jakt efter erfarna byggstädare? Oavsett om du har renoverat eller behöver en extra grovstädning har vi företag som säkerställer att du får det skinande rent. Jämför offerter och omdömen hos oss!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 503
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Jobbet utfört med bravur Tack Vito vi återkommer säkert med nya up

Så tycker användarna om våra byggstädare

Byggstädning av 35 kvm i Stockholm

Bra service, bra pris och mycket trevlig. Rekommenderar starkt.
– Filip westby
december 2021

Byggstädning av ca 45 kvm i Ludvika

Trevligt bemötande och är mycket nöjd med uppdraget.
– Johanna Nilsson
maj 2022

Byggstädning av ca 200 kvm i Stockholm

Väldigt nöjda med städningen. Resultatet var skinande rent på samtliga 4 lägenheter som Asim städade. Professionellt bemötande och tillmötesgående. Rekommenderar Asim!
– john wreder
mars 2024

Senaste förfrågningarna för byggstädning

Byggstädning av 30 kvm i Uppsala

Ulf lämnade en förfrågan våren 2022:

Byggstädning av 30 kvm i Uppsala

Vi har nyligen renoverat golv och behöver
lite hjälp med bortforsling av det gamla odyl. Allt får lätt plats i ett bilsläp. Alltid kontant ersättning på plats. Fast prisförslag önskas.
Ovan angivna m2 är en uppskattning. Se bild

Vi bor ca 2,5 mil utanför Uppsala i närheten av Balingsta.
Önskar det hämtat så fort som möjligt.
Kontakt tas via mail eller ServiceFinder.

Ulf fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Ulf valde Fyris Städ AB för jobbet. Fyris Städ AB har utfört 25 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Fyris Städ AB fick omdömet

Enormt serviceinriktade±++++++++++++

Jobbet gjordes samma kväll jag la ut det på ServiceFinder++++++++++

Snabbt utfört med högsta belåtenhet och ett riktigt bra pris ++++++++++++

Rekommenderar verkligen dessa
Byggstäd/flyttstäd 4 lägenheter

John lämnade en förfrågan vintern 2024:

Byggstäd/flyttstäd 4 lägenheter

Vi har 4 st lägenheter i Sandviken. Där vi skulle vilja få en offert på städning för företag. Lägenheterna ligger belägna på vån 1-2 i samma trapphus.

Vi vill ha ETT pris för samtliga lägenheter. I slutet av februari vill vi ha städning 27-28 förslagsvis.

2 st cirka 45 kvd.
1 st cirka 55 kvd.
1 st 64 kvd.

- Nytt kök som behöver städas från damm/byggnation.
- Nytt badrum som behöver städas från damm/byggnation.
- Golv/väggar/tak/Övrigt behöver städas från byggdamm och byggnation allt är nytt.
- Fönsterputs.

John fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och John valde Firma Asim Mushtaq för jobbet. Firma Asim Mushtaq har utfört 14 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Firma Asim Mushtaq fick omdömet

Väldigt nöjda med städningen. Resultatet var skinande rent på samtliga 4 lägenheter som Asim städade. Professionellt bemötande och tillmötesgående. Rekommenderar Asim!
Rengöring av 24 balkonger

Patrik lämnade en förfrågan hösten 2023:

Rengöring av 24 balkonger

Vi behöver hjälp att rengöra yttersida på våda balkonger. Det är främst grönska efter pollen och dyl som satt sig fast exteriört.

Det handlar om 24 st balkonger med följande position.
Vån 1 x5.
Vån 2 x14.
Vån 3 x5.

Balkongernas utsida mäter (ca).
2.4x1,1 (långsida).
1,2x1,2 (kortsida) x2.
Utgår från att det behövs en skylift / lyftkran för att nå balkongerna då vi inte kan garantera tillgång via lägenheterna.

Patrik fick 5 svar på sin förfrågan

Byggstäd

Andreas lämnade en förfrågan vintern 2024:

Byggstäd

Byggstädning på vinden efter takmontering.

Andreas fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Andreas valde ARRITA STÄDFIRMA för jobbet. ARRITA STÄDFIRMA har utfört 16 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

ARRITA STÄDFIRMA fick omdömet

Bra gjort
Flytta grov skräp

Lo lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Flytta grov skräp

Vi behöver hjälp med att transportera lass med byggskräp och metall till tippen. Vi är på en ö 150 m från land men har flotte.

Lo fick hjälp

Lo valde Veterankraft för jobbet. Veterankraft har utfört 24 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.1.

Veterankraft fick omdömet

Vanliga frågor om byggstädning

Alla våra anslutna städfirmor har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Omdömen är en viktig del i vårt kvalitetsarbete och vår tjänst bygger på ärliga omdömen. Alla som hittar städföretag via oss blir tillfrågade att lämna omdöme om städfirman efter utförd städning. De omdömen du ser är därför ett resultat av en städning som en ansluten städfirma genomfört.

De moment som ingår i en hemstädning kan skilja sig mellan olika städfirmor. Dessutom är varje hem unikt, så prata med städföretaget och framför dina önskemål. Då kan ni tillsammans komma överens om vad som ska ingå i hemstädningen.

Rutavdraget har gjort hemstädning till en lyx många svenskar kan unna sig. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden på städningen. Omfattningen på städningen, antal kvadratmeter för ytan som ska städas, hur ofta du vill ha städhjälp och vart du bor är faktorer som påverkar priset. För att få bäst pris bör du alltid vända dig till flera städfirmor och jämföra offerter. När du får offerter är det viktigt att du kontrollerar att alla städmoment står med, samt att städmaterial, moms och rutavdraget är inkluderat. Du kan läsa mer om vad det kostar att anlita en städfirma här.

Ja, städhjälp ingår i rutavdraget. Även fönsterputs och flyttstädning kvalificerar för rutavdrag. Avdraget får du för arbete som utförs i din eller dina föräldrars bostad. Även fritidshus medges rutavdrag. Här är villkoren för rutavdraget:

 • Du har fyllt 18 år när arbetet utförs.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar eller har betalat för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procents avdrag.

Du kan alltid läsa om RUT- och ROT-avdraget på Skatteverkets webbplats och vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller för just dig och ditt projekt.

Börja med att skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt behov. Vi matchar sedan ihop dig med städfirmor i ditt område. Genom att jämföra offerter och omdömen kan du säkerställa att du väljer den bäst lämpade städfirman.

Från bloggen

2023-08-12
Planerar du att anlita städhjälp? Vi förstår det. Att få hjälp med städningen är ett smart sätt att frigöra tid på. Här går vi igenom vad som påverkar priset när du ska anlita städhjälp och vad du bör tänka på när du ska välja städfirma.
2019-12-12
Julen närmar sig med stormsteg – kanske har du fullt upp på jobbet innan en skön ledighet väntar. Samtidigt ska du hinna med allt som behövs för att få den där perfekta julen som de flesta önskar sig. Klappar ska slås in, maten ska inhandlas, granen ska kläs och det ska pyntas i hemmets alla vrår. Kommer du hinna med storstädningen? Lugn, vi guidar dig till ett julfint hem.
2019-03-18
Att anlita städhjälp kan vara lösningen när timmarna känns få och att göra-listan bara blir längre. Men det finns lite att tänka på. Said Sloyev och Lisette Angefur har varit anslutna till Servicefinder i nästan 4 år och driver den populära städ- och flyttfirman Finemang Städ och Flytt AB. Missa inte deras experttips till dig som funderar på att anlita en städfirma!