Städexperterna tipsar: Så väljer du rätt städfirma!

Att anlita städhjälp kan vara lösningen när timmarna känns få och att göra-listan bara blir längre. Men det finns lite att tänka på. Said Sloyev och Lisette Angefur har varit anslutna till Servicefinder i nästan 4 år och driver den populära städ- och flyttfirman Finemang Städ och Flytt AB. Missa inte deras experttips till dig som funderar på att anlita en städfirma!

Klicka här för att lämna en förfrågan och få kontakt med seriösa städfirmor!

Vad ska man tänka inför kontakten med olika städfirmor?

– Många gånger hör kunder av sig och ber om städ, utan att vara mer specifika än så. Det resulterar i att vi måste ställa en mängd följdfrågor för att få en uppfattning av uppdragets omfattning. Vårt tips är därför att ha ett hum om vilken tjänst du efterfrågar. Bestäm dig för vad för typ av städning som ska inkluderas respektive exkluderas. Kan du beskriva dina önskemål så är det enklare för oss att sätta ihop en korrekt offert från start. 

Vad ingår vanligtvis i hemstädning?

– Det varierar mellan städbolagen, men anlitar du en städfirma för regelbunden städhjälp ingår oftast ytlig städning eller vardagsstädning som det även kallas. Momenten brukar då bestå av avdamning, avtorkning av ytor, lättare rengöring av badrum, handfat, toalettstol och dammsugning av golv. Vi kan självklart hjälpa till med allting och genomföra en mer grundlig städning, men det måste bokas inför städningen. Det kan vara svårt att fixa i farten. 

tips anlita städfirma för hemstädning

Klicka här för att lämna en förfrågan och få kontakt med seriösa städfirmor!

Vilka vanliga misstag gör konsumenter när de väljer städföretag?

– Att man går på pris. Många väljer det som är billigast på papper, utan en tanke på att det kanske inte alls blir billigast i slutändan. Det finns städfirmor som exkluderar städmoment i offerten, framför allt vid flyttstäd. De skriver ett grundpris i offerten, men sedan tillkommer det extra kostnader för städning av exemplevis altan och plåtar. Kolla alltid upp vad som ingår i offerten innan du accepterar priset. Hos oss får man alltid ett fast pris inklusive allt och aldrig några dolda kostnader, tydlighet mot kund är viktigt för oss.

Hur kontrollerar man att ett företag är seriöst?

– Kolla upp omdömen och referenser från tidigare kunder, det är guld värt. Har företaget anlitats av nöjda kunder som anser att företaget är seriöst så säger det väldigt mycket. En missnöjd kund går inte in och lämnar ett bra omdöme.  Finns det nöjda kunder så gör företaget rätt någonstans. Vi erbjuder utöver hemstädning även flytthjälp. Ska du anlita flytthjälp är det viktigt att företaget kan visa upp ett trafiktillstånd och försäkringsintyg. Det är viktigt att du skyddar dina tillhörigheter mot eventuella olyckor och skador. 

Slutligen, hur ser drömkunden ut?

– Drömkunden är en kund som bemöter oss på samma nivå och som har en öppen och god ton mot oss. Det händer ibland att GPS:en visar fel och att man blir tio minuter försenad. I sådana lägen så uppskattar vi de kunder som bemöter oss med förståelse . Majoriteten av våra kunder är vänliga och tacksamma för hjälpen de får. Och vårt mål är alltid nöjda och glada kunder!

Klicka här för att lämna en förfrågan och få kontakt med seriösa städfirmor!

Klicka här för att lämna en förfrågan och få kontakt med seriösa flyttfirmor!

Klicka här om du är kund hos Servicefinder och vill logga in i tjänsten!