Hitta rörmokare / VVS-montör

Hitta rätt rörmokare för jobbet

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 10 561
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Vad kan en rörmokare göra för dig?

Rörmokare utför en mängd olika tjänster, från att fixa och täta rör till större renoveringsprojekt för våtutrymmen. En rörmokare kan ta sig an små jobb såsom rörrenovering och avloppsunderhåll, eller större projekt såsom badrumsrenoveringar och totalrenoveringar där många olika fackområden är inblandade.

En del VVS-firmor erbjuder jourtjänster för rörmokararbeten. Om du behöver akut hjälp från en rörmokare, kontakta en rörmokarverksamhet med jourtjänst för omedelbar assistans.

Beroende på vad du behöver hjälp med kan rörmokare på Servicefinder bistå dig med:

 • Underhåll, renovering och förnyelse av vatten- och avloppsledningar
 • Spolning och reparation av stoppade rör
 • Rörförfrysning
 • Rörsvetsning och reparation av spruckna vattenledningar
 • Renovering och totalrenovering av våtrum
 • Rörmokarjour

Vad kostar en rörmokare?

Totalkostnaden varierar beroende på projektets omfattning, resväg och vilka material och delar rörmokaren behöver för arbetet. Vi rekommenderar att du får flera företag på platsbesök och skriver kontrakt med det företag du väljer. På så sätt minskar du överraskningar i projektet och båda parter vet vad som förväntas av den andra.

Timpriset för en rörmokare

Timpriset för en rörmokare är vanligtvis lite högre än för andra typer av hantverkare. Detta beror på det arbete en rörmokare utför, utrustningen de arbetar med och projektets omfattning. Du kan förvänta dig att betala cirka 800 - 1200 kr i timmen för en rörmokare, och det är vanligt att de med lärling prissätts till 75% av deras timpris.

Faktorer som påverkar priset:

 • Specialverktyg och utrustning
 • Material och armaturer för vatten och avlopp
 • Membranläggning
 • Flyttning, renovering eller ändring av vatten- och avloppsledningar
 • Rörläggning för nybyggnation, tillbyggnad och påbyggnad samt dragning av nya rör
 • Golvvärme
 • Kakel- eller annan ytbehandling
 • Badrums- eller köksarmaturer

Rörmokare framför sin bil

När behöver du en rörmokare?

Alla projekt som kräver arbete med vatten, rör och avlopp kräver att du tar in en rörmokare för att utföra arbetet. Du kan antingen hitta en rörmokare själv för ett specifikt projekt eller få hjälp av en entreprenör för att anlita en rörmokare som en del av ett större projekt.

Renovera badrum

En badrumsrenovering kommer att kräva en rörmokare. Oavsett om det handlar om en totalrenovering eller en ytrenovering bör en certifierad rörmokare utföra arbetet. Detta beror på att skadeomfånget vid eventuella fel i ett badrum är mycket större än vid andra projekt, till exempel om en läcka uppstår.

Renovera kök

Renovering av kök kräver ofta arbete på vatten och avlopp, och då behöver du en rörmokare. Omfattningen av arbetet beror ofta på vilka stora förändringar som ska göras och hur det påverkar den befintliga layouten för vatten- och avloppsledningar.

Totalrenovering

Vid en fullständig totalrenovering av antingen kök, badrum eller hela bostaden behöver du en rörmokare. En totalrenovering där arbete utförs på vattenrör och rörsystem kräver yrkeskunskap från en certifierad rörmokare.

En totalrenovering innebär djupgående rehabilitering och ändring av det som ligger under synliga ytor, och det är viktigt att använda skickliga hantverkare för att få ett kvalitetssäkrat resultat.

Nybyggnation

Nybyggen avsedda för permanent boende kommer ofta att kräva arbete i rum som har vatten- och avloppssystem. Detta kan vara ett hus, en lägenhet, tillbyggnad, påbyggnad eller en uthyrningsenhet.

När du ska lägga upp rörsystem i en nybyggnation med rum som kök, badrum och tvättstuga bör du alltid använda en utbildad rörmokare.

Därför ska du använda dig av Servicefinder

Hos oss kan du jämföra flera rörmokare för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta rörmokare som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Jag är jättenöjd med jobb punktlig snabb och en bra pris

Så tycker användarna om våra rörmokare

Reparation av vattenservis samt borttagning av rörkoppling i yttervägg i Sollentuna

Ett professionellt utfört jobb på utsatt tid. Vänligt bemötande. Vettigt pris! Företaget kan verkligen rekommenderas!
– Matts Pettersson
maj 2023
Nordic Rörteknik

Reparation av toalett i Vellinge

Mycket bra trevlig och noggrann kan varmt rekommendera 👍
– Matilda Hellman
december 2020

Byta packning/ fixa ett rör som läcker under handfatet i Stockholm

Super trevlig och proffsig! Kan varmt relo
– Sofia Fri
maj 2024

Senaste förfrågningarna för VVS & Rör

Byte av trasigt avloppsrör, rivning av träpanel och gipsväggar samt uppbyggnad

Charlotte lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Byte av trasigt avloppsrör, rivning av träpanel och gipsväggar samt uppbyggnad

Vi har 50 år gamla gjutjärnsrör varav ett har en spricka som läcker. Röret sitter bakom en träpanel i källartaket. Röret följer taket i cirka 5 meter och svänger därefter nedåt mot golvet. Denna del av röret går bakom en gipsplatta. Det finns anslutning ovanifrån från toalett, tvättställ och diskho på entréplanet. Från köket går rör upp till badrummet innanför en gipsplatta. Idealt skulle jag vilja byta ut allt detta, dvs. drygt 5 meter innanför en träpanel i taket + cirka 2 meter ned till källargolvet + drygt 2 meter upp till badrummet mellan entréplanet och plan två + anslutningar till toalett, tvättställ och kök på entréplanet från källartaket. Jag vill helst att uppbyggnad ska ingå i offerten.

Charlotte fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Charlotte valde 08 Rör Installation AB för jobbet. 08 Rör Installation AB har utfört 25 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

08 Rör Installation AB fick omdömet

Kändes mycket seriöst och pålitligt från början till slut med specificeringar i offerten, en tidplan och olika förbättringsidéer jag kunde ta ställning till. Allt arbete flöt på som det skulle. och jag är mycket nöjd med slutresultatet.
Golvbrunn avloppsrör, nya vattenledningar till wc och kök i Malmö

Henrik lämnade en förfrågan våren 2024:

Golvbrunn avloppsrör, nya vattenledningar till wc och kök i Malmö

1. Ny golvbrunn, placerad 2m från tidigare placering. Bilning av betongplatta är redan gjord.

2. Avloppsrör för ny diskho/diskmaskin, 7m ifrån ursprunglig golvbrunn. Bilning av betongplattan är redan gjord.

3. Vatten till ny diskho/diskmaskin. 3m ifrån varmvattenberedaren.

4. Vatten till befintlig wc ska dras på nytt. Gamla rören gick i betongplattan via tidigare kök, men nya dras lättast ovan innertaket, på kallvinden. Wc är belägen ca 14m ifrån varmvattenberedaren.

Henrik fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Henrik valde Svenska Eljouren & Rörjour 24/7 för jobbet. Svenska Eljouren & Rörjour 24/7 har utfört 211 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.2.

Svenska Eljouren & Rörjour 24/7 fick omdömet

VVS & Rör i Svedala

Peyman lämnade en förfrågan våren 2024:

VVS & Rör i Svedala

Har vattenburen golvvärme som är ca 30 år gammalt , värmen regleras genom reglage (analog) som finns installerat i varje rum som i sin tur är kopplade till vart sitt vred där slangar med vatten från pannan är kopplade till. Kalk i vattnet har genom åren läck ut från slangarna till vreden och förstört funktionen. Vreden behöver med andra ord monteras av nya sättas på plats eller skipas helt. (Svårt o beskriva) tacksam om en erfaren VVS -montör med erfarenhet från vattenburen golvvärme hade hört av sig.

Peyman fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Peyman valde E Olssons Rörläggeri AB för jobbet. E Olssons Rörläggeri AB har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

E Olssons Rörläggeri AB fick omdömet

Trevlig o kunnig.
Trycket försvinner i värmesystemet trots påfyllning av vatten

Claes-Göran lämnade en förfrågan hösten 2020:

Trycket försvinner i värmesystemet trots påfyllning av vatten

Avser: Vattenburen värme, ansluten till värmepump Nibe/bergvärme, 2,5 år.
Trycket i säkerhetskärlet går ner trots flera påfyllningar av vatten i värmesystemet. Trots det går det runt värme i radiatorerna. Luftat flera ggr, det kommer vatten efter ett tag. Kollat med värmekamera efter läckage - hittar inget. Tvärtom, ljumma element med en bra spridning av värmen över hela kroppen.

Claes-Göran fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Claes-Göran valde Philip K. VVS AB för jobbet. Philip K. VVS AB har utfört 63 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Philip K. VVS AB fick omdömet

VVS & Rör i Löddeköpinge

Förfrågan lämnades hösten 2020:

VVS & Rör i Löddeköpinge

Installera en badkarsblandare med utanpåliggande rör. Vattenrör med avstängningsventiler finns, men behöver dra rör från ventilerna till badkarsblandaren. Även blandaren behöver moteras på väggen.

När vi ändå fixar till i badrummet, vill vi också passa på att byta ut takduschset och blandaren i duschen till ny och fräsch sådan.

Takduschset med blandare samt badkarsblandare finns, men rör och eventuellt andra tillbehehör för montering finns ej och behöver kompleteras med.

Konsumenten fick hjälp

konsumenten valde HBG VVS för jobbet. HBG VVS har utfört 10 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

HBG VVS fick omdömet

De var snabba med att höra av sig, komma och kolla på jobbet och planera in utförandet. Dessutom var de sjukt trevliga och serviceminded!

Vanliga frågor om rörmokare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!