Hitta rätt företag för jobbet

Hitta rätt stambytare för jobbet

Hos oss kan du snabbt och enkelt få kontakt med proffs inom stambyte. Kom igång nedan så får du inom kort offerter från erfarna företag. Det är helt gratis och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Ett mycket lyhört och bra bemötande där jag fick ett förtroende för leverantören. Rekommenderas !

Senaste förfrågningarna för stambyte

Byte av alla stammar/relining i Villa

Jakob lämnade en förfrågan vintern 2023:

Byte av alla stammar/relining i Villa

Har köpt en villa med renoveringsbehov, Kastanjen, Noragårdsvägen i Danderyd. Villan är från början av 1950-talet och inga större ändringar har gjorts sedan dess. Vi planerar på att göra om befintligt kök, ny tvättstuga samt renovera 4 badrum där rördragningen kommer se annorlunda ut i alla dessa utrymmen, förutom i 1 badrum. Vi får tillgång 1 feb men eftersom dödsbo så kan man kika på objektet tidigare. Jag skulle vilja få en offert med fast pris på att byta samtliga stammar/ev relining där man ist vill göra det (tex mellan våningsplan) samt referenser. Villan är på 167 kvm samt 140 kvm biyta (källare och garage). Arbetet kan startas närsom efter 1 feb. Vi planerar inte att bo i villan under de första månaderna.

Jakob fick 7 svar på sin förfrågan

Stambyte i Upplands-Bro, nytt badrum vind, renovering kök och befintligt badrum

Catarina lämnade en förfrågan sommaren 2020:

Stambyte i Upplands-Bro, nytt badrum vind, renovering kök och befintligt badrum

Hus från 1958, stomme i betong. Tre våningar. Inkommande VA-stammar nyligen bytta fram till huset. Nuvarande badrum och kök renoverade ca 20 år sedan. Nu behov av stambyte, renovering av befintligt badrum (6kvm) och kök på entréplan. Önskar även nytt badrum på vindsplan här ett stort sovrums ena yttre vägg flyttas ut mot nuvarande kallvind och därefter delas till ett mindre sovrum och badrum, (badrum ca 8kvm). Inkommande stammar i källaren är åtkomliga då de är utanpåliggande och löpande längs källarvåningens tak. Börjar rosta. Foto och planritningar kan bifogas.

Catarina fick 2 svar på sin förfrågan

Byte av gjutjärnsstam från kök till källarvåning

Martin lämnade en förfrågan hösten 2023:

Byte av gjutjärnsstam från kök till källarvåning

Rivning av ca 3,5 m gammal utanpåliggande järnstam från kök till garage nedanför. Stammen gör sedan från i vinkel till vägg utanpåliggande och sedan i golv till anslutning i golvbrunn. Innebär bilning i betongplatta i garage, uppskattningsvis 5 m. Iläggning av ny avloppsstam med anslutning till utgående avlopp som är nytt plaströr. Gjutning ska ske efteråt. Fastpris komplett med arbete och material med avräkning mot rot.

Martin fick 3 svar på sin förfrågan

Byte av avloppsstam i Sollentuna

Patrik lämnade en förfrågan vintern 2022:

Byte av avloppsstam i Sollentuna

Rivning av ca 3 m gammal avloppsstam i järn. Innebär bilning i betongplatta. Iläggning av ny avloppsstam med anslutning till utgående avlopp som är nytt plaströr. Även anpassning och ändring av vinklar på avlopp ska utföras pga dubbla 90 graders vinklar. Anslutning av andra befintliga rör ska ingå. Gjutning ska ske efteråt. Fastpris komplett med arbete och material med avräkning mot rot.

Patrik fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Patrik valde Renohjälten VVS och Bygg AB för jobbet. Renohjälten VVS och Bygg AB har utfört 20 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Byte av avloppsstammar i Eskilstuna

Roger lämnade en förfrågan sommaren 2022:

Byte av avloppsstammar i Eskilstuna

Avloppsstammar från 1947 som ska bytas.

Roger fick hjälp

Roger valde ECAB Bygg & Vvs AB för jobbet. ECAB Bygg & Vvs AB har utfört 11 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

ECAB Bygg & Vvs AB fick omdömet

Ett mycket lyhört och bra bemötande där jag fick ett förtroende för leverantören. Rekommenderas !

Vanliga frågor om stambyte

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!