Hitta rätt plåtslagare för jobbet

Hitta rätt plåtslagare för jobbet

Behöver du hjälp av en plåtslagare? Vi har flera anslutna plåtslagare som vill hjälpa dig med ditt projekt, stort som smått. Du behöver bara lämna en kostnadsfri förfrågan och jämföra offerter och omdömen från flera plåtslagare nära dig!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Bemötande, proffsigt agerande/utförande av uppdraget.

Så tycker användarna om tidigare plåtarbeten

Byta av hängrännor och plåt vid takkupa i Halmstad

Trevligt bemötande kunniga noggranna
– Christina Rödl
mars 2021

Fönsterbleck under fönster och plåt under ytterdörrar i Tyresö

Kändes proffsigt och kunnig. Fick en seriös offert. Utförde jobbet galant. Det blev snyggt och vi är mycket nöjda med resultatet. Bra kommunikation. Snabba.
– Malin Mejdahl
december 2023

Byte av 6 st stuprör i Huddinge, inom 3 månader

Bra bemötande, punktlig och bra utförande. Klart nöjd.
– Björn Karlsson Siegers
maj 2023

Senaste förfrågningarna för plåt

Inplåtning av sidan av garagetak i Lomma

Johan lämnade en förfrågan våren 2023:

Inplåtning av sidan av garagetak i Lomma

Inplåtning av sidan av garagetak.

Garaget har idag trä på kanten av taket och detta är i dåligt skick. Vi vill ha svart plåt istället. Träet är i så dåligt skick att det troligtvis behöver åtgärdas innan plåten sätts dit. Över kanten är det idag plåt och denna plåt verkar vara i dåligt skick så vill att den byts till ny.

Garaget är 6,60 m x 3,90 m och 2,80 m högt. Trät vid takets sida är 46 cm högt. Garaget och grannens garage överlappar på en sträcka av 1,60 m. Vid överlappet är det 6 cm mellan garagets tak och taket på grannens garage.

Johan fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Johan valde IA PLÅT AB för jobbet. IA PLÅT AB har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

IA PLÅT AB fick omdömet

Trevliga, snabbaförstöra planteringar och kunniga. De var väldigt noga med att inte förstöra planteringar och annat i anslutning till arbetet. Städade efter sig.
Snickare i Nynäshamn

Berit lämnade en förfrågan våren 2023:

Snickare i Nynäshamn

Ett försäkrings ärende via Folksam. Hängrännorna har tagit stryk av snöras, så de har blivit sneda och blivit en stor glipa mellan tak och rännorna, på framsidan av huset. Så dessa måste sättas fast som det ska vara, utan att allt vatten rinner mellan taket och hängrännorna, sedan har det nog blivit sneda då de även rinner vatten från rännorna.

Rot-/rutavdrag och försäkring.
Skatteverket beviljar inte rot-/rutavdrag för arbeten som försäkringen lämnar ersättning för. Tänk därför på att fakturan eller offerten som du skickar in till oss inte innehåller rot-/rutavdrag.

Berit fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Berit valde Thomsen & Frank Byggentreprenad AB för jobbet. Thomsen & Frank Byggentreprenad AB har utfört 36 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.7.

Lägga ny plåt på ca 60 löpmeter i Kumla, 23/4 -18

Marcus lämnade en förfrågan vintern 2017:

Lägga ny plåt på ca 60 löpmeter i Kumla, 23/4 -18

Hej!

Har en vit mur framför mitt hus som är putsad. Skulle vilja anlita någon som kan lägga på en muravtäckning på hela muren. Färg har lossnat. Jag kommer att skrapa bort och måla om den i mars/april när vädret tillåter. Skulle sedan behöva ha hjälpa med att någon monterar muravtäckning när jag är klar med målningen. Plåten får gärna vara svart, om det ej går blir grått/vitt bra med. Välkomna ut och kolla om så önskas. Nävestagatan i Kumla. Skickar några bilder på muren med.

Tack på förhand!

Marcus fick ett svar på sin förfrågan

Takavvattning

Emma lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Takavvattning

Vi har ett mindre hus med läckande hängrännor på båda långsidorna, samt på tre av fyra gavlar pga felaktigt utformad takfot. Hängrännorna har skarvats ihop på båda långsidorna med en väldigt kort skarvsträcka och det är där det läcker. Därtill har de tyngts ner av slam från avlagringar från pannorna och mossa. Jag har rensat för hand, men har svårt att ta bilder där uppe. Jag räknar med att vissa delar behöver bytas.

Emma fick ett svar på sin förfrågan

Fönsterbleck under fönster och plåt under ytterdörrar.

Malin lämnade en förfrågan hösten 2023:

Fönsterbleck under fönster och plåt under ytterdörrar.

Vi har tilläggsisolerat huset och bytt källarfönster och dörrar samt tagit upp en ny altandörr. Det saknas plåt under källarfönstren och under och över dörrarna. Det kan även finns mer plåtjobb.

Malin fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Malin valde GST Tak AB för jobbet. GST Tak AB har utfört 11 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

GST Tak AB fick omdömet

Kändes proffsigt och kunnig. Fick en seriös offert. Utförde jobbet galant. Det blev snyggt och vi är mycket nöjda med resultatet. Bra kommunikation. Snabba.

Vanliga frågor om plåt

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!