Hitta rätt plåtslagare för jobbet

Hitta rätt plåtslagare för jobbet

Behöver du hjälp av en plåtslagare? Vi har flera anslutna plåtslagare som vill hjälpa dig med ditt projekt, stort som smått. Du behöver bara lämna en kostnadsfri förfrågan och jämföra offerter och omdömen från flera plåtslagare nära dig!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 355
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Utförde jobbet snabbt och vi är så nöjda med resultatet!

Så tycker användarna om tidigare plåtarbeten

Klä in skorsten i Tyresö

Fick ett bra intryck direkt som visade sig stämma.
– Per-Åke Södergren
oktober 2020

Inplåtning av sidan av garagetak i Lomma

Trevliga, snabbaförstöra planteringar och kunniga. De var väldigt noga med att inte förstöra planteringar och annat i anslutning till arbetet. Städade efter sig.
– Johan Pihlgren
juni 2023

Sätta vindskiveplåt samt två skorstenar i Kävlinge, inom 3 månader

Jobbet blev superbra och sköttes bra. Dock ställde väder och annat till det, så bygget började långt efter avtalad tid. Men det blev som sagt bra till slut.
– Kim
maj 2023

Senaste förfrågningarna för plåt

Inplåtning av sidan av garagetak i Lomma

Johan lämnade en förfrågan våren 2023:

Inplåtning av sidan av garagetak i Lomma

Inplåtning av sidan av garagetak.

Garaget har idag trä på kanten av taket och detta är i dåligt skick. Vi vill ha svart plåt istället. Träet är i så dåligt skick att det troligtvis behöver åtgärdas innan plåten sätts dit. Över kanten är det idag plåt och denna plåt verkar vara i dåligt skick så vill att den byts till ny.

Garaget är 6,60 m x 3,90 m och 2,80 m högt. Trät vid takets sida är 46 cm högt. Garaget och grannens garage överlappar på en sträcka av 1,60 m. Vid överlappet är det 6 cm mellan garagets tak och taket på grannens garage.

Johan fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Johan valde IA PLÅT AB för jobbet. IA PLÅT AB har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

IA PLÅT AB fick omdömet

Trevliga, snabbaförstöra planteringar och kunniga. De var väldigt noga med att inte förstöra planteringar och annat i anslutning till arbetet. Städade efter sig.
Plåt i Härryda, ny trä konstruktion på gammal plåt - sen ny plåt

Rune lämnade en förfrågan våren 2024:

Plåt i Härryda, ny trä konstruktion på gammal plåt - sen ny plåt

Cirka 70 m2 tak med lutning 9 grader. Det är en tillbyggnad, skarvas således mot ett plåttak med brantare lutning. Plåten och skarvmaterialet är ej upphandlat, accepterar totalt 18 plåtar satta i 2 rader med 9st i varje. Kulör svart. Kondens papp etc. Finns redan på byggplats, gransjöåsvägen, Härryda. Taket sättes på gles 45x70 satta med 50cm mellanrum. Allt jobb med vindskivor och hängrännor etc. ingår ej!

Rune fick 2 svar på sin förfrågan

Byte hängränna och stuprör i Södertälje

Jonny lämnade en förfrågan våren 2024:

Byte hängränna och stuprör i Södertälje

Hängrännor och stuprör behöver bytas.
Räkna med att bef krokar behålls.
Önskan är att byta allt men varje boende ansvarar för sin del så det kan bli att man får byta bitvis.
Lämna därför 2 alternativa priser.
Alt 1 Byte av 5 m ränna 125mm och 1st stuprör 100mm (5m) samt 2st rännskarvar.
Alt 2 Byte av 45 m ränna 125mm och 4st stuprör 100mm (5m).
Färg Svart.
Stege upp till taket finns på gaveln av huset.

Jonny fick 5 svar på sin förfrågan

Övrigt i Eskilstuna

Greger lämnade en förfrågan våren 2024:

Övrigt i Eskilstuna

Byggprojekt som består av:
1 Hängränna plåt 160mm längd 6m samt stuprör 120 mm samt anslutning till avloppsrör i plast 120mm ca 8m.

2 Hängränna plåt 120mm längd 5m samt stuprör 120 mm , ca 2,5m samt anslutning till avloppsrör.

3 Kanalplasttak 5x2,6m t10mm, div virke för anslutning till stativ på befintlig altan.

4 Justering av befintlig altan på ett antal punkter (ca 4-6) som har skjunkit på vissa ställen pga mycket regn.

Greger fick ett svar på sin förfrågan

Plåtarbete i Järfälla

Elisabet lämnade en förfrågan sommaren 2024:

Plåtarbete i Järfälla

Vi har nya rör från avrinningen från vårt tak.
Vi önskar offert från er på omfattningar i plåt runt dessa 3 rör, likt runt en skorsten då det är mkt luft mellan fasad och rörgenomföring.
Vi flyttar i slutet av augusti och skulle om möjligt vilja ha jobbet klart senast 5 juli, men det är vi lite flexibla på.
Vi är utomlands vecka 23 men nås på mobilen från 10 juni.
Ni är självfallet välkomna att komma förbi och titta på vårt behov innan offert.

Elisabet fick ett svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om plåt

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!