Hitta rätt hantverkare för jobbet

Hitta rätt hantverkare för jobbet

Är du på jakt efter en hantverkare som är expert på isolering? Då har du kommit helt rätt. Oavsett om du ska isolera tak, väggar eller golv - hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som gärna hjälper dig med ditt isoleringsarbete.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 252
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Bra killar. Lösningsorienterade och öga för detaljer. /O

Så tycker användarna om våra hantverkare

Tilläggsisolering av vind i Karlstad, inom 3 månader

Bra rakt igenom. Inga problem. Trevliga och kunniga. Kommer i tid och gör ett bra jobb. Rekommenderas.
– Fredrik Claesson
juni 2024

Lösullsisolering på vinden på Värmdö, inom 3 månader

Snabb återkoppling och genomförande.
– Anders
oktober 2022

Isolering av kallvinden i Tomelilla, inom 3 månader

Inget fel på bemötande och punktlighet heller.
– Robert Bennett
mars 2024

Senaste förfrågningarna för isolering

Tilläggsisolering av tak på timmerhus

Alexandra lämnade en förfrågan vintern 2024:

Tilläggsisolering av tak på timmerhus

Lägger ut detta projekt på nytt.

Tilläggsisolering av tak på timmerstuga från 1884. Tanken är att isolera utifrån för att bibehålla den lilla takhöjd som finns.

Arbetsordning:
Befintliga pannor återanvänds. Rivning av läkt och takpapp. spika reglar c/c 600, isolera med flex samt lägga universal ovanpå och sen på med ny läkt och tegelpannor.

Takyta ca 100kvm.

Alexandra fick 4 svar på sin förfrågan

Innertak/vägg Isolering av garage i Upplands-Bro

Robert lämnade en förfrågan våren 2024:

Innertak/vägg Isolering av garage i Upplands-Bro

Har ett garage med platt tak som det har byggts ett nytt tak/vind ovanpå, i garaget så har jag rivit det isolerade original taket för att få högre takhöjd i garaget till det påbyggda taket.

Jag önskar att få ett ungefärligt prisförslag för att fixa luftspalt, isolering och ångspärr i innertaket och vägg cirka 1.5 meter från garage till nya taket, garaget är cirka 20-25 kvm tror jag.

Robert fick 2 svar på sin förfrågan

Invändig isolering av villa

Jakob lämnade en förfrågan vintern 2023:

Invändig isolering av villa

Har köpt en villa med renoveringsbehov, kastanjen, Noragårdsvägen i Danderyd. Villan är från början av 1950-talet. Huset har även byggts till i mitten av 60 talet. Vi planerar på att göra en större renovering med bla nytt kök, ny tvättstuga samt renovera 4 badrum. Jag skulle vilja få en offert med fast pris på invändig tilläggsisolering på 45 mm i hela huset exkl källare/garage. Vill även ha referenser.
Vi får tillgång 1 feb men eftersom dödsbo så kan man kika på objektet tidigare. Villan är på 167 kvm i boyta. Höjd 2,5m entreplan och 2,4 övervåning. Arbetet kan startas närsom efter 1 feb. Vi planerar inte att bo i villan under de första månaderna.

Jakob fick 10 svar på sin förfrågan

Ombyggnation av kallgarage till ett varmgarage

Babak lämnade en förfrågan sommaren 2021:

Ombyggnation av kallgarage till ett varmgarage

Göra om kallgarage till varmgarage för att använda det som ett hobbyrum/kontor.
- Isolera väggarna.
- Dra nya elkablar för väggkontakter.
- Lägga på flytande golv plus ev isolering på befintligt golv med ev golvvärme om element inte räcker till.
- Byta garageport till isolerad slagport med fönster.
- Ev byta ett befintligt litet fönster mot ett normalstort.

Andra idéer från tidigare projekt tas gärna emot på plats.

Babak fick ett svar på sin förfrågan

Isolera Friggebod

Daniel lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Isolera Friggebod

Friggeboden ska innehålla en bastu och en gäststuga i svalen. Man kommer behöva ha koll på vad som gäller vid isolering av bastu samt hur dragning av lampor elektronik för styrdokument och aggregat bör gå. Framförallt är det ventilationen och isoleringen som behöver utföras korrekt. Bastun ska ha en badrumsmatta med fall till en brunn. Detta kan diskuteras huruvida detta ska ingå eller ej då mina hantverkare kan göra det också.

Daniel fick 2 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om isolering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-11-25
Kämpar du med höga el- och värmekostnader där hemma? Då kan det vara läge att investera i något av våra energismarta renoveringsprojekt. Det är inte bara en långsiktig investering för din plånbok, du sparar också på vår miljö. Här kommer några energismarta renoveringstips som garanterat sänker dina el- och värmekostnader.
2022-10-26
Det finns några saker som är viktiga att tänka på inför den annalkande årstiden. Du kan nämligen spara mycket tid och pengar genom att vintersäkra din bostad. Svenska hus utsätts för stora påfrestningar med tanke på vårt omväxlande klimat. Här kommer några saker som du alltid bör gå igenom innan vintern anländer!
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!