Hitta rätt snickare för jobbet

Hitta rätt snickare för jobbet

Planerar du ett nytt projekt och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 705
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hur kan en snickare hjälpa dig?

Snickare utför många olika typer av arbeten och kan vara involverade i många olika typer av projekt.

En snickare jobbar och tillverkar olika typer av produkter och inredningar i trä. En snickare kan snickra specialanpassade produkter, möbler eller inredning, samt montera och ytbearbeta trä. Det är också vanligt att snickare arbetar med fönster, dörrar, altaner eller trappor, samt annan inredning. De arbetar både med osynliga bärande element och isolering, samt synliga ytor som väggkonstruktioner och lister.

Exempel på vanliga snickeritjänster som folk behöver hjälp med på Servicefinder:

 • Tillverkning och montering av specialanpassade träinredningar och möbler.
 • Fönsterreparation, glasbyte och målning.
 • Installation och underhåll av dörrar, inklusive byte av dörrkarmar.
 • Konstruktion och montering av trappor inomhus och utomhus.
 • Renovering och ombyggnad av trästrukturer som takstolar och väggar.
 • Byggnation av altaner, carports och andra träkonstruktioner.
 • Tillverkning och installation av skåp, hyllor och förvaringslösningar.
 • Reparation och underhåll av träfasader och ytterpaneler.
 • Anpassning och montering av köksskåp och bänkskivor.
 • Byggnation av trästommar för uthus och garage.

Det finns olika specialiseringar inom snickeriyrket beroende på den typ av arbete som utförs och den kompetens som krävs. Här är några vanliga typer av snickare som Servicefinder kan hjälpa dig att komma i kontakt med:

Allmän snickare: En allmän snickare har kunskap och erfarenhet av olika typer av snickeriarbeten, inklusive konstruktion, montering, reparation och renovering av trästrukturer och möbler.

Möbelsnickare: Denna typ av snickare är specialiserad på tillverkning och montering av möbler, såsom bord, stolar, skåp och sängar. De har vanligtvis avancerade färdigheter inom finsnickeri och arbetar noggrant med detaljer.

Byggnadssnickare: Dessa snickare fokuserar främst på att bygga och reparera trästrukturer i byggnader, inklusive takstolar, golvbjälklag och väggar. De kan vara involverade i nybyggnation, ombyggnad eller renovering av byggnader.

Fönstersnickare: En fönstersnickare specialiserar sig på tillverkning, installation och reparation av fönster och dörrar. Deras arbete involverar ofta noggrannhet och precision för att säkerställa att fönstren passar perfekt och är väl isolerade.

Trappsnickare: Denna typ av snickare är specialiserad på konstruktion, installation och renovering av trappor. De arbetar med olika träslag och design för att skapa funktionella och estetiskt tilltalande trappor.

Vad kostar det att anlita en snickare?

Priset för att anlita en snickare kommer att variera beroende på flera faktorer. Det som i störst utsträckning kommer att påverka det totala priset är naturligtvis omfattningen av ditt projekt, arbetets varaktighet och mängden material och utrustning som behövs. Kom ihåg att det är vanligt att betala för restiden och den tid det tar att hämta material och utrustning.

Timpriset för en snickare

Timpriset för en snickare ligger oftast mellan 750 och 900 kronor, inklusive moms. Priset kommer naturligtvis att variera beroende på olika faktorer. Vissa snickare erbjuder också fastpris för vissa typer av jobb.

Vanliga faktorer som kan påverka priset:

 • Omfattning och storlek på projektet
 • Val av material
 • Utrustning
 • Restid

Snickare som bygger på en altan

När behöver du en snickare?

En snickare kan vara involverad i många olika projekt. Snickaren kan tillverka och montera specialanpassade möbler, utföra arbeten på fönster, dörrar och trappor, samt produktion och montering av inredning och produkter i trä. Men även vid större projekt, såväl inomhus som utomhuskonstruktioner för nybyggnation, bärande element, isolering med mera.

Nybyggnation

Ska du bygga hus, stuga, tillbyggnad eller påbyggnad? Om du ska bygga en helt nytt behöver du flera typer av hantverkare så som snickare, elektriker, rörmokare och maskinentreprenörer - beroende på vad du ska bygga och vilka egenskaper byggnaden ska ha.

Platsbyggda möbler och inredning

Tillverkning och montering av platsbyggda möbler och inredning utförs av en snickare eller möbelsnickare. Ofta tillverkas produkterna i en snickarverkstad. Därefter kommer snickaren och monterar möblerna där de ska stå.

Montering av kök

Montering av kök är ett perfekt jobb för en snickare. Kom ihåg att du behöver en rörmokare om du ska ändra på rörsystemet, och en elektriker om du ska utföra arbete på det elektriska systemet.

Badrum

En snickare kan montera badrumsinredning, speglar, handfat, armaturer och annan badrumsutrustning på badrummet. Om du ska montera en ny dusch eller handfat, flytta avlopp eller annat rörarbete behöver du en rörmokare. Om du ska montera golvvärme eller ny belysning i badrummet måste du anlita en elektriker, och om du ska lägga nya kakel är det bäst att använda en kakelläggare.

Hos oss på Servicefinder kan du jämföra flera snickare för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita en snickare som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta snickare som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Jättenöjd med jobbet, kontakten och bemötandet och även med priset👍👍

Så tycker användarna om våra snickare

Inredning av inbyggda garderober i Stockholm

Väl genomfört, punktlighet, trevligt bemötande.
– Ingrid Roslund Winje
mars 2024

Fixa garderob dör och golvlister i Landskrona, inom 3 månader

Trevlig man,nogran i sitt arbete, prismässigt normal, bra resultat på arbetet! Kommer att anlita firman igen. Karin
– Karin Ekvall
maj 2023

Ta bort bärande vägg och sätta upp avväxlingsbalk i Uppsala, inom 3 månader

Otroligt duktig snickare som avväxlade en bärande konstruktion och tog ner vägg. Resultat blev över förväntan! Jag kan varmt rekommendera snickaren och kan även säga att jag fick ett bra bemötande och har nu anlitat honom för mer arbeten på mitt hus. Riktigt nöjd!
– Elsa johansson
april 2024

Exempel på aktuella snickarjobb

Trädäck med staket i Staffanstorp

Karin lämnade en förfrågan våren 2024:

Trädäck med staket i Staffanstorp

Bygga trädäck ca 42 kvm samt ett enklare staket som fästes med stolpskor på 3 av trädäckets 4 sidor (ca 17 meter x 1,40 meter).
Vi har själva redan tagit bort en stor nötbuske inkl stubbe samt grävt bort gräsmatta med översta jordlager där trädäcket ska vara (ca 10-15 cm djupt). Bilder finns.
Jobbet inkludera följande:
- Lägga makadam, fiberduken och betongplattor
- bygga trädäck
- bygga staket
Jobbet ska utföras snarast möjligt.

Karin fick hjälp

9 företag svarade på förfrågan och Karin valde Byggare i Lund för jobbet. Byggare i Lund har utfört 4 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Byggare i Lund fick omdömet

Vi är mycket nöjda med arbetet. De är otroligt kompetenta och kom under arbetets gång med förbättringsidéer. Kan absolut rekommendera Byggare i Lund.
Bygg av nytt rym i allrum samt flytt av vindslucka i Värmdö

Peter lämnade en förfrågan våren 2024:

Bygg av nytt rym i allrum samt flytt av vindslucka i Värmdö

På övervåningen har jag ett allrum där jag vill bygga ett rum på 6 kvm, 2*3 m. Två väggar behövs, varav en vägg ska ha en skjutdörr. Jag vill att väggarna ska vara flytande, dvs. inte spikas fast i golvet utan byggas som om de är tillfälliga. Jag spacklar och målar själv. Till bygget behövs förmodligen s.k. reglar, träfiberskiva och gipsskiva samt isolering (för att få en bra ljudisolering), skjutdörrskarm /pocketkarm, dörr, foder och golvlist. Jag har redan foder och golvlist.

Förutom detta behöver en vindslucka/inspektionslucka vridas 90 grader och fästas på nytt mellan två befintliga takstolar. Material är förmodligen takgipsskiva, om inte delar av befintliga takgipsskiva går att använda.

Peter fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Peter valde Solsidan Bygg för jobbet. Solsidan Bygg har utfört 4 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Solsidan Bygg fick omdömet

Jag kan verkligen rekommendera Solsidan Bygg. Jag fick hjälp att bygga om inomhus. De har ett trevligt och proffesionellt bemötande, kommer med egna lösningar på byggproblem, har ett konkurrenskraftigt pris, generös med sin tid, pålitlig, ärlig, samt ger den där lite extra servicen som verkligen uppskattas.
Bygga två träväggar till balkong i Botkyrka

Veronika lämnade en förfrågan våren 2024:

Bygga två träväggar till balkong i Botkyrka

Önskar 2 st träväggar till balkong.
Från golv till tak. Cirka 1. 50 bred och cirka 2.40 hög.
Fästes i balkongvägg i betong.
Liggande ”trävägg med luftspalt imellan av billigt hyvlat slipat virke som ni köper och tar med.
TräVäggen ska hålla att hänga några växter på och dölja den fula balkongväggen i cement.
Bygga väggen och sedan komma och fästa den på plats efter noggrann mätning.

Veronika fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Veronika valde GF Rådgivare Totalentreprenad för jobbet. GF Rådgivare Totalentreprenad har utfört 13 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

GF Rådgivare Totalentreprenad fick omdömet

Kände inte till företaget men fick bra kontakt från första början. Företagsledaren Gabriel var tydlig, vänlig, kommunikativ och noga med att jag skulle vara nöjd. Jag ändrade mig flera gånger om mått och bad även om ytterligare uppsättning men det var inga problem.
Hantverkarna talade endast spanska men det fungerade fint tack vare google translation och Gabriel.
Jag fick tyvärr vänta drygt en vecka extra på hjälpen för att virket tog slut hos leverantören.
Jag valde företaget för det Gabriel garanterade. Om jag inte skulle bli nöjd så kommer de tillbaka och tar ner det de har byggt och jag får mina pengar tillbaka. Det vill säga 100% garanti på utfört arbete. Jag är väldigt nöjd och vill anlita dem igen.
Mindre kökssnickeri Malmö / Ribersborg

Förfrågan lämnades våren 2024:

Mindre kökssnickeri Malmö / Ribersborg

Har en diskmaskin 45 cm br under bänkskiva. Maskinen har ett bänkskåp på sin vänstra sida men inget bänkskåp till höger. Det finns vägg på högra sidan. Avstånd mellan denna vägg och diskmaskinen är cirka 15 cm. (Här behövs en passbit).
Uppdraget gäller:
1. Fästa diskmaskin på båda sidor ( med hjälp av en passbit mot väggen).
2. Montera front - hel integrerad täcklucka till diskmaskin. Har köpt.
3. Fixa sockel under.

Konsumenten fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde HS Byggservice för jobbet. HS Byggservice har utfört 42 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.5.

HS Byggservice fick omdömet

Är mycket nöjd med utfört snickeriarbete på Ribersborg i Malmö.
Trevliga killar.
Fackmässigt genomfört uppdraget.
Inga problem med kommunikation och uppfattning av mina önskemål.
Snabba och noggranna hantverkare. Rekommenderar varmt.
Övrigt i Göteborg

Kaj lämnade en förfrågan sommaren 2022:

Övrigt i Göteborg

Nedmontering, rivning, slängning och uppbyggnad av:
1 st staket mot grannen 7m x 1,8m.
Samt en större altan enligt en design (10m x 8,6 som även har lite finlir i olika höjder för att bygga in ett spa-bad. (Design finns att dela).

Letar efter ett offertestimat på hög nivå och ungefär start på jobbet från snarast möjligt tills slutet av Augusti.

Extra tjänster om ni kan (annars köper jag från någon annan):
1. El-installation (ljus, elkontakter och el till spabadet).
2. Nedgrävning av spa-badet om det behövs

Kaj fick hjälp

10 företag svarade på förfrågan och Kaj valde TOPALLI BYGG AB för jobbet. TOPALLI BYGG AB har utfört 60 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

TOPALLI BYGG AB fick omdömet

Vi anlitade Topalli Bygg för att renovera vår trädgård och vi visade dem en högnivå design för en ny altan med inbyggd pool (delvis nedgrävd) samt nytt staket, nytt golv i uterummet.

Både innan och under jobbet så kom de med goda förslag & idéer, som vi resonerade om och landade i bra detaljlösningar.

När de levererade så gjorde de en total lösning, från rivning, bortforsling, till uppbyggnad av altanen , urgrävning för pool (inkl makadam, frigolit etc), målning av staket, fasad, oljefärg på uterumsgolvet , montering av elbelysningen i trallen samt diverse andra småjobb…

Vad vi bl.a uppskattade med dem var : gott bemötande & super trevliga att ha att göra med, lyhörda, alla goda idéer de kom med, att de var snabba, att de levererade med hög kvalitet, och väldigt flexibla!

Resultatet är vi supernöjda med, och kan inget annat än högt rekommendera dem.

Vanliga frågor om snickare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-03-14
Platsbyggda möbler är inte bara snyggt – det är också ett bra sätt att optimera ytan i ditt hem. Här går vi igenom tre platsbyggda lösningar och hur de hjälper dig att skapa smart förvaring.
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!