Hitta rätt murare för jobbet

Hitta rätt murare för jobbet

Planerar du ett nytt projekt och behöver hjälp av en duktig murare? Här får du snabbt prisförslag och offerter från kontrollerade murare nära dig – helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 140
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Det blev toppen! Mycket bra på alla sätt! Rekommenderas!

Omdömen från andra som fått hjälp att mura

Putsning av källarvägg i Örebro, inom 6 månader

Bra utfört jobb! Snabb respons, trevligt bemötande och bra kvalitet på arbetet
– Magnus Molin
december 2023

Återställande av murstock i Värmdö

Snyggt, snabbt, proffsigt och med fin finish utfördes jobbet som var att mura upp en vägg efter en gammal vedspis monterats bort. Fokuserat jobb med bra kommunikation kring olika lösningar och välstädat efteråt.
– Louise
juli 2023

Mur av mursten i Trelleborg

Anlitade företaget för att bygga stenmur runt vårt poolområde. Vi har fått ett mycket gott intryck av företaget. Bra bemötande, punktlighet och bra utfört arbete. Kan utifrån vår erfarenhet rekommendera företag
– Ulf Rosander
juli 2023

Aktuella murarjobb

Murare / plattsättare i Nacka

Joakim lämnade en förfrågan våren 2024:

Murare / plattsättare i Nacka

Behöver hjälp att laga/ lappa trappa utomhus med ny fog mellan klinkerplattor, samt tvätta av tidigare fog/fästmassa från plattor som 'läckt' ut. Behöver dessutom hjälp med murningsarbete på utsida trapp samt fasad i inkl puts och målning. Jag är väl medveten om att detta är ett lappningsarbete som inte kommer hålla före evigt eller att ni sannolikt inte kan ge några garantier. Bifogar gärna bilder för att underlätta er offert.

Joakim fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Joakim valde Aqssons AB för jobbet. Aqssons AB har utfört 77 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.7.

Aqssons AB fick omdömet

Jag kan varmt rekommendera Aqssons för murningsarbete utomhus. Väldigt noggranna och gjorde ett grundligt arbete med fin slutfinish. Vänligt bemötande, de kom i tid och arbetade effektivt. Supernöjd.
Murare i Älmhult

Kristina lämnade en förfrågan våren 2024:

Murare i Älmhult

Ett gammalt torp med en ful torpargrund, jag har tätt igen med småsten för att inte mössen ska komma in, stugan är 43 kvadratmeter och tillbyggd på två sidor så det är bara två sidor som ska fixas till! Jag kan inte välja mellan kalkbruk och cementbruk alla säger olika! Att grunden är ful förtar hela intrycket av stugan, på den ena sidan sticker stenarna utanför själva huset på den andra sidan där det oxå finns en veranda sticker husets brädfodring utanför muren!

Kristina fick hjälp

Kristina valde Scandish Bygg och Bo AB för jobbet. Scandish Bygg och Bo AB har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Scandish Bygg och Bo AB fick omdömet

Att priset bestämdes i förväg och var rimligt! Muraren var kunnig, trevlig och jag är jättenöjd med resultatet!
Putsning

Erik lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Putsning

Behöver hjälp med att putsa en låg murad kant som löper utmed en del av vår tomtgräns. Kanten är mellan 30 och 40 cm hög och 25 m lång. Endast utsidan ska putsas.

Utsidan har tidigare haft ölandsstenar fastmurade med betong. Jag har tagit bort stenarna, men inte fått av betongen och behöver råd om huruvida betongresterna måste bort, eller om man dölja det hela med extra puts.

Erik fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Erik valde EVER-BYGG för jobbet. EVER-BYGG har utfört 7 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

EVER-BYGG fick omdömet

Laga 10 m spricka i puts i källarvägg inne

Torbjörn lämnade en förfrågan våren 2020:

Laga 10 m spricka i puts i källarvägg inne

Den torra sommaren 2018 skedde en sättning som påverkade en källarvägg i min villa. Den är gjord av betonghålsten, och vi har nu en horisontell spricka i putsen på insidan, ett par tre millimeter bred, något mer och även mindre på sina ställen. Tillsammans med ett par korta vertikala sprickor är längden ca 10 meter. Jag vill ha putsen lagad på ett sätt som gör att sprickorna inte märks när jag sedan har målat väggen.

Torbjörn fick hjälp

Torbjörn valde Starkeberg Betong AB för jobbet. Starkeberg Betong AB har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Starkeberg Betong AB fick omdömet

Intrycket av professionalitet vid besöket här före det att jag beställde arbetet avgjorde att jag beställde, och det intrycket visade sig sedan stämma mer än väl när arbetet genomfördes.
Renovering yttertrappa i betong murare Ulricehamn

Peter lämnade en förfrågan våren 2024:

Renovering yttertrappa i betong murare Ulricehamn

Renovering av yttertrappa i betong i Ulricehamn.
Dåligt skick med sprickor och frostskador, tidigare ägare klätt med klinker som lossnar men klinker fix sitter kvar på betongen här och var så behäver också slipas bort. Trappan har sex steg med plattform överdel som är 1,3x2,3 meter. Finns källartrapp under med den trappan ned dit är i bättre skick s¨den delen kan vara med som option. Däremot så har undersida överdel några ställen som det lossnat någon bit så man ser armering.
Börja med offert/kostnadsindikerring, bilder kan skickas eller besök för påseende är möjligt. Första kontakt via email.

Peter fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Peter valde PS Plattsättning för jobbet. PS Plattsättning har utfört 50 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.1.

Vanliga frågor om murare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2020-04-06
Här reder vi ut vilka tjänster som är godkända respektive icke godkända för rotavdrag. Det skiljer sig nämligen om du har småhus, bostadsrätt eller ägarlägenhet.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!