Fasadrenovering i Nacka

Fasadrenovering är viktigt för att hålla fasaden fri från sprickor, samtidigt som en vacker fasad ökar husets värde. Fasadrenovering kan anlitas av husägare, bostadsföretag, företagare och fastighetsförvaltare. Anlita alltid en skicklig entreprenör när du ska fasadrenovera.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Fick snabbt ett flertal bra anbud från seriösa städfirmor!

  Tomas L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 923
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar fasadrenovering i Nacka

 • Elektriker i Nacka

  ROT

  Letar du efter elektriker i Nacka? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Nacka

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Nacka? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Nacka

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Nacka.

 • Rörmokare i Nacka

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Nacka.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar fasadrenovering i Nacka

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra fasadrenoverare

Några av våra populära fasadrenoverare

Sthlm Solutions AB
Trångsund

Silvas Bygg AB
Tyresö

Starkare Uppsala AB
Lövsta Löt

Sameev.S
Hässelby

KAW Entreprenad
Stallarholmen

Vanliga frågor och svar om fasad

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om fasad

Fasadrenovering

Renovering av fasaden skyddar fasaden från att spricka, dessutom tilltar fastighetens värde. Fasadrenovering kan anlitas av husägare, bostadsföretag, företagare och fastighetsförvaltare. Fasaden är husets yttre försvar mot regnfall såväl som blåst. Därav är det betydelsefullt att fasaden regelbundet undersöks av en rutinerad entreprenör som förfogar över den kunskap som behövs. Yrkesmannen vet vilka putsbruk man ska ha för att få bort sprickor från fasadens väggar. Om man stryker på fel putsbruk på väggen kommer lagningen snart att gå sönder eftersom bruken har olika egenskaper. Mindre sprickor ska alltid lagas på en gång, då riskerar du inte att åka på en omfattande fasadrenovering i ett senare skede. Hantverkaren hjälper dig att renovera fasaden så att den blir vacker och hållbar igen.

Nacka

Befolkningsmängden i Nacka kommun befinner sig omkring 90000. Nacka har varit bebott. Nacka blev en landskommun på 1800-talet. År 1862 räknades Nacka i Svartlösa härad med Huddinge, Botkyrka med flera andra idag täta kommuner i Stockholm. 1971 blev Nacka en egen kommun.


Sångerskan Carola Häggkvist och programledaren Agneta Sjödin är två kända kvinnor från Nacka kommun.

Näringslivet i Nacka hade under 1990-talet framfart med Akzo Nobel AB. Idag är inte bolaget aktivt med tillverkning i kommunen. Idag är handel en framgångsrik näring i Nacka. En stor arbetsgivare är den egna landstinget.