Fasadrenovering

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar det att renovera fasaden på din ort?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Mycket trevliga killar som gjorde ett snabbt och proffsigt jobb. Mycket nöjd.

Ange fasadtyp
Du måste välja minst ett alternativ
Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Vill du renovera fasaden? Eller bara veta mer? Då har du kommit rätt!

Vi hjälper dig att hitta rätt snickare som hjälper dig med din fasad. Vi kommer ge dig ett flertal prisförslag samt vad det kostar att renovera fasaden. Alla våra snickare är kontrollerade och har omdömen, så det ska bli lätt att välja rätt snickare för din fasad.

Servicefinder är en marknadsplats för tjänster. Vi kommer inte renovera din fasad, men vi hittar snickaren som gör det bäst! Beskriv ditt projekt och få svar direkt från våra duktiga hantverkare som kan och har tid för just din fasad.

» Gratis och utan förpliktelser väljer du den snickare som är bäst för dig!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 10 561
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Vad kostar det att renovera fasaden?

Vi kan ge dig ett ungefärligt pris på vad en fasadrenovering kostar, men alla fasader är olika och kräver olika mycket jobb. Det vanligaste materialet för en fasad är puts, trä, tegel, kalksandsten och plåt. Det kan även förekomma plast- och skivmaterial, stenplattor och keramiska plattor.

Vi vet inte hur din fasad ser ut eller hur du vill ha den, men vi vet att vi har hundratals hantverkare i hela landet som är anslutna till vår tjänst. När du lämnar en förfrågan hos oss kommer du få flera prisförslag och offerter. Oftast varje dag.

När du lämnar en förfrågning får du beskriva ditt uppdrag fritt, du kan skicka upp ritningar eller bilder på platsen där du vill bygga altanen. Några kanske vill komma och titta på plats, men sannolikt kommer du veta vad din nya fasad kostar, i detalj, redan i morgon.

Fasadrenovering - ungefärlig kostnad per kvadratmeter

En renovering av fasaden kan kosta mellan 350 kr - 1200 kr per kvadratmeter. Det som ingår är avfärgning, nedknackning, omputsning och ställkostnader. Det kan kosta mer med tillkommande arbeten som fönsterbyte eller tilläggsisolering. Detta är en uppskattning av priset och det spelar självklart roll vilket material du väljer och hur mycket förarbete som behövs, men uppskattningsvis så ligger priset för fasadrenovering runt 350 kr - 1200 kr per kvadratmeter.

Gäller ROT-avdraget om man renoverar fasaden?

Ja! Du kan nyttja ROT-avdraget för fasadrenovering. Som privatperson kan du som ska renovera eller göra en utbyggnad använda ROT-avdraget. Det gäller alla arbeten som görs på ditt hus, till exempel om du vill renovera din fasad. Företaget som utför arbetet ska som högst dra av 30% på totalkostnaden (upp till 50 000:-), tillsammans med RUT-avdraget så får du som max dra av 70 000:- av kostnaderna.

Hur utnyttjar man ROT-avdraget?

Det är enkelt, du ber företaget att göra avdraget åt dig. Alla våra anslutna hantverkare vet hur man gör och när du får din faktura så kommer ROT-avdraget redan vara gjort. De flesta kommer specificera ROT-avdraget redan i offerten, så du enkelt kan se skillnaden i pris.

Hur lång tid tar det att renovera en fasad?

Tidsperioden för att renovera en fasad beror helt på husets (fasadens) storlek, hur ska fasaden se ut, hur många kommer arbeta med fasaden eller är det många fönster och vilket material vill man ha? Om man har en stor budget för fasadrenoveringen kan man räkna med att det tar 3 - 4 veckor och då räknas även fönsterrenovering, tilläggsisolering och en helt ny fasad på ca 300 kvadratmeter.

Hur vet man när man behöver byta fasad?

Om du upptäcker fuktskador, röta eller sprickor så vet du att det är dags att renovera fasaden. Om du inte har undersökt fasadens tillstånd på länge så bör du göra det, helst idag. En fasad med fuktskador som inte upptäckts i god tid kan leda till extra kostnader samt fler skador med tiden. Du kan enkelt ta reda på om din fasad är skadad genom att leta efter missfärgningar, sprickor eller strukturförändringar. Om du till exempel har en fasad gjord av trä kan du ta en kniv och testa bända upp det, ger träet vika så vet du att det är dags för en fasadrenovering.

Hur ofta bör man byta fasad?

Om man har en putsad fasad brukar man säga att det ska hålla i 40 år innan den behöver renoveras. Har man en fasad i trä behöver den målas om var 10:e år. Vill man att den ska hålla så länge som möjligt bör man se efter den regelbundet.

Hur mycket kostar det att byta fasadbeklädnad?

Totalkostnaden för att byta ut fasadbeklädnad brukar hamna mellan 1400 kr - 2500 kr per kvadratmeter väggyta, i snitt ligger priset på 1600 kr per kvadratmeter. Har du ett stort hus så är det kvadratmeterpriset du ska hålla koll på då det påverkar slutfakturan.

Så vårt tips, inte helt oväntat, är att du lämnar en förfrågan hos oss (visst sa vi att det är gratis?) och jämför offerterna först.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Andra som fått hjälp med renovering - vi renoverar inte bara fasader

M&D installation

Reparera murad fasad i Malmö

Bra kommunikation och väl utfört arbete enligt överenskommelse.
– Mikael
december 2023

Byte av panel på garage samt skrapa och måla vindskivor i Viksjö

Ett väl genomfört arbete från början till slut. Jag har inga klagomål på genomförandet och smidigheten vid de små utökningar jag begärde. Jag kan utan att tveka rekommendera Sands Entreprenad Stockholm AB för att utföra den typen av arbete som jag fått utfört.
– Ulf Andersson
juni 2023
Satelit Bygg AB

Mindre putsningsarbete husfasad i Sollentuna

Fasadrenovering och fasadmålning på spritputs. Arbetet har utförts med kunnighet och noggrannhet till min fulla belåtenhet. Kontakterna med firman har varit goda. Mitt intryck är dessutom att firman är pålitlig och seriös.
– Lars Rosell
september 2020

Exempel/referensjobb

Fasad i Svaneholm (nära Borås/Kinna)

Jyri lämnade en förfrågan våren 2022:

Fasad i Svaneholm (nära Borås/Kinna)

Äldre 1½ plans villa. "Vill få hjälp med övre plan mm."

1) Behöver få bytt vindskivor, en hel del brädor samt målning av ovanvåning på båda sidor om huset. (skylift/ställning bör fungera).
Vill även få plåten som är ovanför vindskivorna målade.

2) Byte/målning av en hel del brädor på en utbyggnad av huset.

3) Hängrännor bytta på huset.

4) Taktvätt mot mossa.

Jyri fick hjälp

9 företag svarade på förfrågan och Jyri valde Zeqiri Måleri för jobbet. Zeqiri Måleri har utfört 32 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.1.

Zeqiri Måleri fick omdömet

Bytte vindskivor på huset o lite slitna brädor o målning på det, snyggt o snabbt fixat. Tummen upp 👍.
Fasadrenovering

Christoffer lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Fasadrenovering

Vår träfasad på huset är i behov av renovering då ett fåtal delar är ruttna. Eventuellt räcker det med att byta dessa ruttna delar (de stående bräderna till vänster på bilden) och måla om resten av fasaden, alternativt behöver hela fasaden bytas ut - jag skulle behöva hjälp att avgöra detta.

Jag har även noterat mindre fukt under ett fönster innanför den ruttna brädan i fasaden. Skulle också behöva ett utlåtande kring om detta är något som behöver åtgärdas. Har bifogat en bild även på detta.

Christoffer fick hjälp

7 företag svarade på förfrågan och Christoffer valde A&M BYGG för jobbet. A&M BYGG har utfört 16 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.4.

FasadULV110

Jan lämnade en förfrågan vintern 2024:

FasadULV110

Fasad södersida:
Byte fasad södersida cirka 40 kvm Z-panel, byte fönsterfoder och målning hela fasaden och foder.
Se bifogad bild -Fasad norr-

Fasad norrsida:
Målning fasad norrsida c:a 27 kvm, byte och målning fönsterfoder.
Se bifogad bild -Fasad Söder-

Ytan för fasad södersida är 40 kvm minus ytan för fönster och altandörr
Ytan för fasad norrsida är 27 kvm minus ytan för fönster.

Jan fick 13 svar på sin förfrågan

Fasadrenovering i Laholm

Alice lämnade en förfrågan våren 2024:

Fasadrenovering i Laholm

Hej
Jag har en gammal gård, där jag önskar byta ut trä fasaden mot syd-väst sidan av huset plus knuten in till entré.
Krav till den nya väggen:
Vindskyd.
Isolering.
Galler mot mös ner mot marken.
Gavelen innehåller 4 fönstren och två extra små rutor/fönstren, där det skall nya foder rundt om fönstren.
Huvedhuset är 160m2, och gavelen är cirka 8,40 meter.

Alice fick 9 svar på sin förfrågan

Fasadrenovering

Anders lämnade en förfrågan hösten 2023:

Fasadrenovering

Parhus (1,5 plan) i Haninge. Träpanel på en gavel som ska bytas. Gäller endast övre triangeln av fasaden, resterande fasad är tegel. Bredd 10 m, höjd 5 m. Således ca 25 kvm.

Som vi ser det omfattar då arbetet ställningsbyggande, rivning, montering av ny panel (fabriksgrundad) och målning (2 strykningar). Befintliga vindskivor bedöms vara i gott skick och kan återanvändas, men vi vill att de målas. Vi kan ta hand om rivningsmaterial.

Bifogar fotografier.

Vi önskar helst få detta arbete slutfört under hösten, i annat fall att det påbörjas och avslutas i vår.

Anders fick 12 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om fasadrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-10-26
Det finns några saker som är viktiga att tänka på inför den annalkande årstiden. Du kan nämligen spara mycket tid och pengar genom att vintersäkra din bostad. Svenska hus utsätts för stora påfrestningar med tanke på vårt omväxlande klimat. Här kommer några saker som du alltid bör gå igenom innan vintern anländer!
2021-06-17
Om du ska välja fasad till ditt hus gör du helt rätt i att göra din research. En fasad är inte bara en smakfråga, den ska också underhållas och passa med omgivningen. Här går vi igenom olika fasadtyper som förhoppningsvis gör valet lite enklare.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!