Bygga pool? Här kommer 5 smarta tips!

Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!

bygga-pool

Tips 1: Gör en budget

Vill du ha en liten pool eller en stor pool? Vill du gräva i marken eller ha en pool ovan marken? Att gräva i marken och kakla en pool är betydligt dyrare än en pool som byggs ovan marken. När du sätter din budget är det också viktigt att ta hänsyn till eventuella kostnader för grävning, montering, rörmokare, elektriker och slutförande. Om du känner dig osäker över kostnadsbilden kan du kontakta en återförsäljare och boka in ett hembesök. På så sätt kan du få en offert och information om vilket markarbete som behöver göras.

Tips 2: Tänk på tomten

Det är viktigt att du tar hänsyn till hur din tomt ser ut när du ska välja pool. En sluttande tomt har sina begränsningar, medan en plan tomt innebär mer valfrihet. Kolla efter en plats på tomten där poolen ligger i solen för att få en mer behaglig temperatur i vattnet. Tänk på att inte ha alltför stora träd nära poolen, de skapar skugga och skräpar lätt ner poolen. För att hålla poolen ren kan det dessutom vara bra att fundera över vilket material du vill ha runt poolen, gräsmatta är sällan en bra idé.

Tips 3: Satsa på bredden

Det är bättre att ta i bredden än längden när det kommer till pool. Den vanligaste poolen i Sverige är 4×8 meter och rektangulär. Experter menar att privatpersoner ofta gör misstaget att bygga en alldeles för liten pool!

Tips 4: Kvalité för kvantitet

Att bygga pool är en investering och ska höja värdet på din bostad. Därför kan det vara värt att satsa på kvalitén så att poolen håller många år framöver. Många pooltyper är enkla att ta sig an och montera på egen hand, men det finns delar av konstruktionen som är bättre att överlåta till en expert. Investera även i pooltäckning och en bra poolvärmepump. 

Tips 5: Hitta rätt leverantör

När du satt en budget och bestämt vad du vill ha för typ av pool är det dags att hitta rätt leverantör. Genom Servicefinder kan du lämna en förfrågan och få svar från företag i ditt närområde redan idag. Kvar för dig är att jämföra offerter och omdömen och välja det företag som är bäst lämpat för uppdraget. Men du kan självklart även vända dig till en återförsäljare de kan ofta koppla ihop dig med rätt yrkesmän.

Klicka här för att skicka in en förfrågan för att bygga pool.