Tips och trix – se över fasad, tak och trädgård i påsk!

Påskledigheten är en perfekt tid att ägna sig åt lite underhåll av din bostad inför vår och sommar. Med lite tid och ansträngning kan du göra ditt hem och din trädgård mer inbjudande. Dessutom kommer du garanterat hitta skador från vinterns hårda väder. Här är några tips på saker att se över under påskledigheten.

Noggrann utvändig inspektion

Ta ett varv runt husfasaden och inspektera den noggrant för eventuella skador, sprickor eller tecken på försämring. Kontrollera speciellt områden där fukt kan tränga in, som runt fönster och dörrar, samt vid sockeln. Se även till att takrännor och stuprör är rena och fria från löv och skräp för att förhindra vattenskador. Vid behov, åtgärda eventuella skador eller sprickor så fort som möjligt för att förhindra ytterligare försämring och onödiga kostnader i framtiden.

Se över din trädgård

Rensa upp trädgården från vinterns rester och förbered den för vårens blomstring. Beskär buskar och träd om det behövs och rensa bort ogräs. Plantera nya blommor eller grönsaker om du planerar att odla din egen trädgård. Behöver du hjälp hittar du trädgårdsmästare precis här.

Uteplatsen ska vara redo för SOL ☀️

Ta fram trädgårdsmöbler och rengör dem från vinterns smuts. Tvätta även terrassen eller altanen för att göra den redo för utomhusaktiviteter och middagar under de varmare månaderna. Har du ingen uteplats med drömmer om en soldränkt altan? Jämför offerter och omdömen från flera snickare här!

altan med trappa

Ge dina fönster lite kärlek

Putsa fönstren både på insidan och utsidan för att få in mer ljus i ditt hem och för att njuta av utsikten. Använd en fönsterskrapa och en mild tvållösning för bästa resultat. Har du varken tid eller lust att putsa dina fönster själv, hittar du hjälpen hos oss!

Servicefinder har blivit noga utvärderade av en oberoende produkttestare hos Testproffs.se, och vi kan inte vänta med att dela deras slutsatser med er. Besök deras sida för att få en objektiv bedömning av våra tjänster.

Klipp gräset!

Om gräset börjar växa kan det vara dags för den första klippningen för säsongen. Justera klipphöjden på gräsklipparen enligt gräsets behov och se till att klippa bort vissna grässtrån. Behöver du hjälp med gräsklippning – lägg ut jobbet och jämför offerter här!

Glöm inte taket…

Utför en noggrann inspektion av taket för att upptäcka eventuella skador, såsom sprickor, lossnade takpannor eller takläckage. Om du upptäcker problem, överväg att kontakta en professionell takläggare för att åtgärda dem innan de blir allvarliga. Vi har all hjälp du behöver för ditt tak – jämför offerter och omdömen nu!

Täta och foga när sommaren regnar bort

Kontrollera tätningsmedel och fogmassa runt fönster och dörrar för att se till att de är i gott skick och inte har spruckit eller torkat ut. Byt ut eventuellt skadade tätningsmedel för att förhindra drag och vattenintrång. Regn är tyvärr vanligt förekommande i Sverige, så var förberedd!

Genom att ta itu med dessa extra punkter under påsk är inte bara din bostad redo för vår och sommar. Det kan även spara dig onödig tid och pengar i framtiden.

Oavsett vad du behöver hjälp med hittar du flera proffs att jämför på servicefinder.se