Hitta rätt takläggare för jobbet

Hitta rätt takläggare för jobbet

Behöver du lägga om, rusta upp eller bygga nytt tak? Här hittar du erfarna takläggare som kan ge dig ett nytt, säkert och snyggt tak. Lämna en förfrågan nedanför så ser vi till att du får offerter från takläggare i ditt område. Det är helt gratis!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 503
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Olika typer av taktjänster

Takläggare utför flera olika tjänster inom takarbete och arbetar med allt från att lägga nytt tak till att reparera och renovera befintliga tak. En takläggare kan ta små jobb som att lägga membran på våtutrymmen eller terrasser, eller mer omfattande jobb som att restaurera och montera helt nya tak.

Takläggare på Servicefinder kan hjälpa dig med:

 • Takläggning på nybyggnation
 • Takbyte på äldre hus
 • Läggning av membran inomhus eller utomhus
 • Reparation och renovering av tak
 • Bedömning av behovet av omläggning av tak och membran
 • Bedömning av underkonstruktioner
 • Takskydd
 • Takrenovering

Vad kostar en takläggare?

Den totala kostnaden för att använda en takläggare varierar och beror bland annat på omfattningen och komplexiteten av projektet, vilken typ av tak du har och naturligtvis antalet timmar och hantverkare.

Timpris för takläggare

Timpriset för en takläggare ligger vanligtvis mellan 500 och 1000 kronor. Priset inkluderar vanligtvis alla material och arbete. Kom ihåg att be om en specifikation av vad som ingår i timpriset om du får en prisuppskattning.

För större projekt är timpriset oftast lägre än för mindre projekt, eftersom det kan finnas fasta kostnader som inte påverkas av projektets storlek.

Detta kan öka priset på att byta tak

Hur mycket en takläggare kostar beror till stor del på vad som ska göras och hur mycket material och utrustning som krävs för att utföra arbetet.

 • Projektets storlek och omfattning
 • Materialval
 • Typ av tak
 • Flera taknivåer
 • Takfönster och skorstenar
 • Takterrass
 • Svår åtkomlighet
 • Användning av utrustning och ställningar
 • Eventuella reparationer av underkonstruktioner

När behöver du en takläggare?

Om du bygger ett nytt hus och behöver lägga tak eller måste byta ut befintligt tak kommer du att behöva en takläggare. Det säkerställer att arbetet utförs korrekt så att du får ett tätt tak som kan stå emot väder och vind.

Du kan antingen hitta en takläggare själv för ett specifikt projekt, eller så kan du få hjälp av en entreprenör att anlita en takläggare som en del av ett större projekt.

Taket är viktigt för att förlänga byggnadens livslängd och skydda den mot fukt, väder och vind.

takläggare

Takläggning

Om du ska lägga nytt tak eller byta ut ett gammalt tak kan en takläggare hjälpa dig med detta. Takläggare kan ge råd om vilka lösningar, färger och material som passar ditt hus bäst och ser till att du får bästa möjliga resultat. Om du är osäker på om du bör byta ut taket kan du få en takläggare att göra en bedömning.

Reparation och renovering av tak

Om du har ett gammalt och slitet tak är det viktigt att åtgärda eventuella skador så snart som möjligt. Om det bara handlar om mindre skador kan du få hjälp av en takläggare att reparera och renovera taket. Detta kan innebära tätning av små läckor, rengöring och målning av taket, eller byte av vissa takpannor eller takplattor.

Läggning av membran

Om du ska renovera badrummet eller bygga en ny terrass kan en takläggare hjälpa dig att lägga membran. Våtutrymmen och terrassgolv är särskilt utsatta för fukt, och en solid membran är viktig för att förhindra läckage och skador.

Därför ska du hitta en takläggare via Servicefinder

Hos oss kan du jämföra flera takläggare för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Som lekman så bedömmer jag att arbetet är noggrant och bra utfört av duktiga hantverkare

Så tycker användarna om våra takläggare

Installation av nytt innertak med slät yta och bred taklist i två rum i Helsingborg

Vi fick innertaket i vårt 100 år gamla hus återställt och är jättenöjda med resultatet. Snyggt och välgjort. Bra kommunikation kring hur jobbet skulle göras och allt löpte på utan något strul. Mycket trevligt! Rekommenderas varmt!
– Annsofi
november 2023

Undersöka och reparera en takläcka på en villa i Halmstad, Inom 3 månader

Mycket bra bemötande. Bra diskussion beträffande olika alternativa lösningar. Realistisk pris sättning givet det inte var möjligt att se alla problem som måste åtgärdas innan projektet hade påbörjats.
– Roy
juli 2023

Häng- och stuprännor i Järfälla, inom 3 månader

Mycket bra utfört jobb och superbra service och bemötande. Rekommenderas starkt GST Tak
– MariAnne Rovide
juni 2022

Senaste förfrågningarna för tak

Renovering av tak

Vince lämnade en förfrågan vintern 2024:

Renovering av tak

Hej vi har ett hostel byggnad där taket är 70 år gammal. Vi har börjat få vatten läckage vid olika ställen. Vi vill hitta ett sätt att fixa taket kanske där läckage finns om det går. Alternativt vi kan renovera om hela taket om det behövs. Men först och främst vi vill gärna fixa problemet om det går.

Byggnaden är 1300m2 på 3 våningar. Taket är ganska högt. (2,5 våningar upp från marknivå.)

Vince fick hjälp

8 företag svarade på förfrågan och Vince valde BKA Bygg AB för jobbet. BKA Bygg AB har utfört 21 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

BKA Bygg AB fick omdömet

Jag träffade killarna för ett tak arbete. Det såg kompetent ut. Det kunna påbörja jobbet direkt. Jag fick ett bra pris. Killarna jobbade bra och jobber slutfördes i avtalade tid. Jobbet utfördes korrekt och Boris har till och med informerat mig att jag har kvar timmar från vår budget eftersom hans killar var snabbare än förväntad. Jag har beställt andra jobb från det här företaget.
Nytt innertak

Annsofi lämnade en förfrågan hösten 2023:

Nytt innertak

Vi har ett 100 år gammalt hus med kalkat innertak som har målats över och spricker och flagnar. Vi har haft hjälp att skrapa ner och måla om men det håller inte. Nu har vi gett upp och vill ha ett nytt innertak. Material och teknik har vi ännu ingen uppfattning om men det ska inte vara skivor med skarvar utan en helt slät yta och gärna en bred taklist. det är två rum på totalt cirka 40 kvadratmeter.

Annsofi fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Annsofi valde ASTA Bygg AB för jobbet. ASTA Bygg AB har utfört 62 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

ASTA Bygg AB fick omdömet

Vi fick innertaket i vårt 100 år gamla hus återställt och är jättenöjda med resultatet. Snyggt och välgjort. Bra kommunikation kring hur jobbet skulle göras och allt löpte på utan något strul. Mycket trevligt! Rekommenderas varmt!
Läckage på taket (papp)

Elias lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Läckage på taket (papp)

Det har läckt in i föreningens tak förra veckan efter stormen. En boende rapporterade om sprickor och fläckar på deras tak i lägenheten. De misstänker att det läcker in runt skrotstenen. Det är oklart om det går att identifiera läckaget från vinden, utan leverantören kan behöva gå ut på taket med lina. Säkerhetsanordning i form av nockräcke finns. Taket lutar en aning men är inte avsevärt brant. Jag misstänker att det enbart behöver åtgärdas med butylmassa runt skrotstenen.

Elias fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Elias valde Helft Bygg för jobbet. Helft Bygg har utfört 27 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.4.

Helft Bygg fick omdömet

Omläggning av tak + skorsten

Christopher lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Omläggning av tak + skorsten

Ett gammalt tak som ursprungligen varit spån, där läkt och taktegel lagts ovanpå ca 75-85kvm.

Jag skulle vilja bevara det gamla spånet, men få masonit eller liknande satt ovanpå, papp, ny läkt och sedan återanvända det gamla takteglet.

Därtill kan en nockbräda behöva sättas dit för att rikta upp taket, samt nya vindskivor i trä. Plåtarbeten runt skorsten och i gaveln på huset, samt hängrännor och stuprör.

Christopher fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Christopher valde Berlin spikar det HB för jobbet. Berlin spikar det HB har utfört 12 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Berlin spikar det HB fick omdömet

Bra utfört arbete, trevlig, ringde när det uppkom frågor eller dividering om när ytterligare material behövdes för att något oväntat upptäckts med taket.
Renovering av tak i Surahammar

Katja lämnade en förfrågan hösten 2021:

Renovering av tak i Surahammar

Har ett enormt problem!!
För snart stämmer inte uttrycket att -jag har iaf tak över huvudet.

Mitt kedjehus är byggt 1963 och taket är då från -63.
Jag vill ha allt nytt, från reglar till rännor.
Jag har en läcka på taket som uppkommit nu.
Snart kommer höst, vinter och rusk..

Kan ni komma och ge mig en offert på det?

Vi har tegelpannor idag och tyvärr tycker kommunen att så ska det förbli. Vi hade annars gärna tagit plåt.

Katja fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Katja valde Nordiska Takmästare AB för jobbet. Nordiska Takmästare AB har utfört 18 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Nordiska Takmästare AB fick omdömet

Vanliga frågor om takläggare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-10-31
Planerar du att bygga om ditt tak eller till och med bygga ett helt nytt hus? Då är takformen en viktig pusselbit och något som sätter stor prägel på hela husets utseende och känsla. Valmöjligheterna är många och alla takformer kommer givetvis med olika för- och nackdelar. Nedan listar vi tre vanliga taktyper och dess olika egenskaper.
2022-10-26
Det finns några saker som är viktiga att tänka på inför den annalkande årstiden. Du kan nämligen spara mycket tid och pengar genom att vintersäkra din bostad. Svenska hus utsätts för stora påfrestningar med tanke på vårt omväxlande klimat. Här kommer några saker som du alltid bör gå igenom innan vintern anländer!