Så fixar du i ordning sommarstugan för en härlig hemmasemester!

På med snickarbyxorna och gräv fram verktygslådan. Äntligen är det säsongspremiär för sommarstugan! Här kommer några tips som hjälper dig att omvandla sommarstugan till ett paradis för en härlig hemmasemester i Sverige.

Måla om fasaden

En fräsch fasad är viktigt för sommarstugans helhetsintryck. Det är trots allt det första man ser när man kollar på stugan. Om ditt sommarställe behöver målas om är våren den perfekta säsongen för det. Behagligare temperaturer på nätterna gör att målarfärgen inte fryser. Många väljer att måla utomhus på sommaren när det är som varmast, men det finns risker med det. Om fasaden är för varm när du börjar måla så kan solvärmeblåsor uppstå på fasaden.

Få bort ”sommarstugelukten”

”Sommarstugelukt” är vanligt och många vädrar sina sommarstugor för att få bort den unkna och instängda luften. Men om lukten kommer tillbaka efter några dagar kan det vara värt att kolla upp vart den kommer ifrån för att utesluta fuktskador. En unken doft kan komma ifrån gammalt golv som fått beläggningar. Om det skulle vara fallet kan det vara en bra idé att byta golvet.

Planera renoveringen

Inför din badrumsrenovering är det smart att köpa inredningstidningar, besöka inredningskonton på Instagram och kolla runt på nätet efter inspirationsbilder till ditt badrum. Hur vill du att det färdiga resultatet ska se ut? Vad ska badrummet ha för stil och funktionalitet? Vill du ha tvättmaskin, handdukstork, golvvärme, badkar eller dusch? Vad vill du ha för belysning? Gör en lista med allt som är viktigt för dig! Att vara specifik i dina önskemål gör det lättare att sätta ihop en budget.

Skapa en förfrågan och jämför omdömen och offerter från flera företag.

Se över din uppvärmning

Under våren kan det också vara bra att se över sina uppvärmningsalternativ. Har du fungerande element eller kamin? Behöver en elektriker eller sotare se över värmekällorna? En energikällare som du kan fundera över är solenergi. Utforska de olika tekniska lösningar för solenergi och välj ett alternativ som matchar dina behov. Att installera solenergi är inte lika dyrt som det brukade vara, så det kan vara en bra investering för ditt hus.

Inred vinden

Om du har en vind är det smart att göra den beboelig för att få mer boyta. Fundera över hur ytan kan disponeras på bästa sätt och om du exempelvis behöver bygga en ny trappa. Om du känner dig osäker på hur du ska planera projektet är det bäst att ta in en bra hantverkare som kan hjälpa dig med förberedelserna. Att inreda en vind är ett komplext projekt så se till att hitta en kompetent hantverkare med rätt erfarenhet av den här typen av jobb.

Skapa en förfrågan och jämför omdömen och offerter från flera företag.

Bygga altan

Längtar du efter en altan där du kan avnjuta en morgonkaffe i solen eller bara avnjuta middagar under ljumna sommarkvällar? Då kan det vara dags att göra i slag i saken så att altanen är färdigbyggd till sommaren. Fundera över vad du vill ha för altan och vart den ska vara placerad. Hur stor ska den vara? Vill du att den ska vara inglasad? Ska den vara i anslutning till huset eller kanske någonstans på tomten? När du vet vad du vill ha rekommenderar vi att du hittar en duktig hantverkare för jobbet. På så vis kan du känna dig trygg med att altanbygget inte tar för lång tid och att det blir ordentligt gjort!

Investera i din trädgård

Att skapa en trädgård du älskar kommer att göra mycket för din trivsel. Vi spenderar trots allt mycket tid utomhus under vår och sommar. Du kan exemplevis skapa slingrande grusgångar och sätta marksten för att få till en sagolik känsla. Om du istället är ute efter funktionalitet kan plattsättning i uppfarten vara ett alternativ. Oavsett är sten- och plattsättning ett perfekt projekt när du förbereder sommarstugan för semestern!

Behöver du hjälp med att få ett projekt utfört i sommarstugan? Skapa en gratis förfrågan på Servicefinder och hitta trygga och kompetenta företag i ditt område.

Skapa en förfrågan och jämför omdömen och offerter från flera företag.