Bygga altan eller trädäck i Kristianstad

Den här förfrågan lämnades våren 2023 i kategorin Snickare i Kristianstad

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Önskar bygga trädäck/altan på den ytan där det just nu ligger stenplattor. Jag önskar höja altanen till samma höjd som altandörrarna, så att det bli en och samma nivå.

Önskar ett luftigare staket runt altanen. Inget heltäckande staket utan något X liknande. Detta tar jag gärna mot tips på. Önskar även en öppning (ej grind) i staketet med en liten trappa ner till stenplatt-gången (se bild).

Eftersom altanen höjs upp lite, vill jag att det sätts för plankor så att man ej ser in under altanen från sidan.

Önskar även att det räknas på att, på kortsidan av altanen (se bilderna) eventuellt bygga ett högre plank/staket som är mer heltäckande. Som en skyddande vägg mot vind etc. Jämföra den kostnaden mot att enbart ha enklare luftigt staket runt hela.

Önskar senast juni. Har svårt att svara telefon på arbete. Föredrar mail så tar jag därefter kontakt.
Önskat startdatum
Inom 3 månader
Bygga altan eller trädäck i Kristianstad
Snickeri

5 företag svarade på jobbet

 • Gagria Byggtjänster AB
 • Vuega Nordic AB
 • Irmantas Bucys Byggakuten AB
 • PB Byggfixaren AB
 • Maximilian Bygg och Hantverk AB

Andra som fått hjälp med snickeri

Bygga altan eller trädäck i Kristianstad
Öppning för luftspalt till vind samt montering ny vindstrappa i Kristianstad, Snarast
Jag behöver hjälp med ett par saker: - Öppning för luftspalt till vind. - Öppning till, samt montering ny vindstrappa. - Färdigställa lister, samt puts vid ytterdörrar (3 nya dörrar…
Snickeri
Bygga en altan i Malmö
Vill bygga en altan på 27 m2. Ena sidan av området skall det byggas staket (cirka 5m ) med en grind. Förarbete och bortforsling löser jag själv. Staketet skall vara så högt det får (1,80…
Bygga altan eller trädäck i Kristianstad
Fixa till innerväggar av 3 inbyggda garderober i Kristianstad, inom 3 månader
Vi har tre inbyggda garderober där ytan på insidan är ojämn, sliten av något gammaldags material. Vi önskar att man renoverar själva innerväggsytan så att det blir slät, material som man…
Bygga altan eller trädäck i Kristianstad
Tillverkning av brunnslock i impregnerat trä i Kristianstad
Tillverkning av brunnslock i impregnerat trä. Diameter cirka 175 cm. Kopia på det som finns idag. Skall täcka ett minireningsverk som ligger nedsänkt i ett betongrör.
Snickeri
Anlägga 20 kvm trädäck i Helsingborg
Hej

Har en stenbelagd uteplats på baksida hus som vi skulle vilja anlägga trädäck på. Rör sig om en yta som är ca 20 kvm och som ska ligga i marknivå.
Snickeri
Bygga en vägg för att stänga en entré i Kristianstad
Det skulle behövas en vägg för att stänga en entré och lite mera.

Vanliga frågor och svar om snickeri

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickeri

2022-03-14
Platsbyggda möbler är inte bara snyggt – det är också ett bra sätt att optimera ytan i ditt hem. Här går vi igenom tre platsbyggda lösningar och hur de hjälper dig att skapa smart förvaring.
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!