Påbyggnad på befintlig altan i Kävlinge

Den här förfrågan lämnades våren 2023 i kategorin Snickare.

Du kan också få hjälp med Snickare i Kävlinge!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Vi har en altan/trädäck där hela långsidan mot gräsmattan består av två trappsteg i trä. Det gör tyvärr att man enkelt kan ramla av altanen om man sitter med ryggen emot, och trappstegen gör altanen smalare än vad som skulle vara möjligt. Vi önskar därför att höja upp trappstegen så att vi får en bredare altan och jämn yta, och tanken är att endast behålla en mindre del av befintliga trappan. (cirka 80 cm).

Till detta önskar vi ett förhållandevis enkelt räcke så man inte ramlar över kanten. Vi önskar även en liten tillbyggnad som är tänkt att vara en liten lekyta åt vår son, och den ska vara på "marknivå".

Längden på trädäcket är 6 meter, bredden som ska "höjas upp/byggas på" är 50 centimeter. Önskad höjd på trädäcket när det är klart är 40 centimeter vilket motsvarar höjden på trädäckets huvudsakliga yta.

Den lilla tillbyggnaden på marknivå är cirka 2 x 1.4 meter.
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Påbyggnad på befintlig altan i Kävlinge
Snickeri

Arbetet bestod av påbyggnad på befintlig altan med förlängning av trädäck, ordentligt räcke, tillbyggd lägre trädäck och en grind som de byggde från … Visa mer

Arbetet bestod av påbyggnad på befintlig altan med förlängning av trädäck, ordentligt räcke, tillbyggd lägre trädäck och en grind som de byggde från grunden.

Mycket trevligt bemötande från första kontakt till genomgång av uppdraget och under hela jobbet igenom. Trevliga och kunniga hantverkare som var snabba att boka in och de genomförde beställt arbete med mycket kort varsel så vi fick vår önskade utbyggnad klar innan semestern!

Tydlig kommunikation kring kostnader för arbete, materialinköp och uppskattad arbetstid där företaget höll sig till den beräknade kalkylen som lämnats på förhand, och som utlovats, utan konstigheter eller krångel. Detta uppskattades av oss som aldrig tidigare anställt hantverkare och hade viss oro för kostnader som kanske skulle springa iväg.

Utifrån arbetsbeskrivningen förbättrade även företaget två aspekter så att slutresultatet blev bättre än vad vi själva föreställt oss, och utan att det påverkade den slutliga kostnaden.

Rekommenderas för den som vill ta hjälp av ett pålitligt och kunnigt företag.

Unik Malmö Allservice AB fick jobbet!

Konsumenten valde Unik Malmö Allservice AB för jobbet. Unik Malmö Allservice AB har utfört 17 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Andra som fått hjälp med snickeri

Påbyggnad på befintlig altan i Kävlinge

Snickeri (Innervägg med dörr och ljusknapp) och måleri i Danderyd

Behöver hjälp med att sättas upp en innervägg med dörr och ljus knapp i vardagsrummet (takhöjd 2,5m och bred 2,5 m). vi önskar att väggen målas i samma kulört som övriga lägenheten har.…
Påbyggnad på befintlig altan i Kävlinge

Borrhjälp i Solna

Need help with drilling for following items 1. Curtain Rail in balcony (12 sq meter) 2. Fix applaro board at Wall 3. Fix Wall shelf (40 cm long) 4. Fix blinder on window (100 cm Width) 5. 3-4 extra…
Påbyggnad på befintlig altan i Kävlinge

Byte av 2st ytterdörrar samt 2st fönster i Kävlinge

Byte av 2 ytterdörrar samt 2 fönster.
Ytterdörrar mått: 15x20 samt 14x21.
Fönster: 14x12 samt 20x6.
Dörrar och fönster jar blivit levererade och finns på plats för omgående jobb.
Påbyggnad på befintlig altan i Kävlinge

Göra om ett större sovrum till två mindre sovrum i Kävlinge, inom 3 månader

Intresserad av offert på renovering av vårt hus i Kävlinge. Vi bor i 70-tals 1,5 plans villa och har ett större sovrum vi skulle behöva göra om till två mindre sovrum där nere. I samband med…
Påbyggnad på befintlig altan i Kävlinge

Lägga om vårt trädäck i Kävlinge, inom 3 månader

Vi behöver lägga om vårt trädäck på cirka 50m2 i vår/sommar. Vi vill ha det i tryckimpregnerat trä.

Vanliga frågor och svar om snickeri

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.