Installation av nytt innertak med slät yta och bred taklist i två rum i Helsingborg

Den här förfrågan lämnades hösten 2023 i kategorin Takläggare.

Du kan också få hjälp med Tak i Helsingborg!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ange taktyp
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Vi har ett 100 år gammalt hus med kalkat innertak som har målats över och spricker och flagnar. Vi har haft hjälp att skrapa ner och måla om men det håller inte. Nu har vi gett upp och vill ha ett nytt innertak. Material och teknik har vi ännu ingen uppfattning om men det ska inte vara skivor med skarvar utan en helt slät yta och gärna en bred taklist. det är två rum på totalt cirka 40 kvadratmeter.
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Installation av nytt innertak med slät yta och bred taklist i två rum i Helsingborg
Tak

Vi fick innertaket i vårt 100 år gamla hus återställt och är jättenöjda med resultatet. Snyggt och välgjort. Bra kommunikation kring hur jobbet skulle göras … Visa mer

Vi fick innertaket i vårt 100 år gamla hus återställt och är jättenöjda med resultatet. Snyggt och välgjort. Bra kommunikation kring hur jobbet skulle göras och allt löpte på utan något strul. Mycket trevligt! Rekommenderas varmt!

5 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 5 företag och valde ASTA Bygg AB för jobbet. ASTA Bygg AB har utfört 61 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Övriga företag som svarade:
 • P&A Bygg och Trädgårdsanläggning AB
 • Samtida Entreprenad AB
 • Contriwell AB
 • ARER Takvård AB

Andra som fått hjälp med tak

Tak

Montering av glidskydd och takstege i Eskilstuna

montering av glidskydd och taksteg
Installation av nytt innertak med slät yta och bred taklist i två rum i Helsingborg

Reparation garagetak och takfotspanel i Helsingborg

Reparation garagetak och takfotspanel. Ta bort fönster och täcka med panel . Byte av gavelpaneler.
Tak

Reparation av uterumstak i Helsingborg, inom 3 månader

Reparation av Kanalplasttak (Skånska byggvaror) som läcker.
20 m2.
Tak

Reparation av papptak i Helsingborg, inom 3 månader

Taket på dubbelgaraget håller inte tätt. Det är ett papptak och behövs läggas om. Då det läckt så misstänker jag att det finns fuktskador under så delar av taket behövs bytas i samband…
Installation av nytt innertak med slät yta och bred taklist i två rum i Helsingborg

Lägga tegelpannor på plats i Köping

Lägga tegelpannor på plats (glidit ner lite från taknocken). Rädd för läckage.
Installation av nytt innertak med slät yta och bred taklist i två rum i Helsingborg

Bygga tak på uterum i Helsingborg

Cirka 25 kvadratmeter. Höjd 2,30.
Råspont med takpapp och eventuellt plåtlister vid ytterkanterna.
Kan själv ombesörja inköp av material.

Vanliga frågor och svar om tak

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.