Fasadrenovering i Linköping

Vill du renovera en fasad i Linköping ? Eller bara veta mer? Då har du kommit rätt!

Vi hjälper dig att hitta rätt hantvkerare som hjälper dig med din fasad. Vi kommer ge dig ett flertal prisförslag samt vad det kostar att renovera fasaden. Alla våra företagare är kontrollerade och de flesta har omdömen, så det ska bli lätt att välja rätt hantverkare för din fasad.

Servicefinder är en marknadsplats för tjänster. Vi kommer inte renovera din fasad, men vi hittar hantverkaren som gör det bäst! Beskriv ditt projekt och få svar direkt från våra duktiga hantverkare som kan och har tid för just din fasad.

» Gratis och utan förpliktelser väljer du den snickare som är bäst för dig!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar det att renovera fasaden på din ort?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Jag anlitade inte dom,men det var ett trevligt bemötande. Jag fick ett bättre pris på annat håll. Mvh Jörgen Månsson.

Ange fasadtyp
Du måste välja minst ett alternativ
Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 118
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Vad kostar det att renovera fasad i Linköping?

Vi kan ge dig ett ungefärligt pris på vad en fasadrenovering kostar, men alla fasader är olika och kräver olika mycket jobb. Det vanligaste materialet för en fasad är puts, trä, tegel, kalksandsten och plåt. Det kan även förekomma plast- och skivmaterial, stenplattor och keramiska plattor.

Vi vet inte hur din fasad ser ut eller hur du vill ha den, men vi vet att vi har hundratals hantverkare i hela landet, även i Linköping, som är anslutna till vår tjänst. När du lämnar en förfrågan hos oss kommer du få flera prisförslag och offerter. Oftast varje dag.

När du lämnar en förfrågning får du beskriva ditt uppdrag fritt, du kan skicka upp ritningar eller bilder på platsen där du vill bygga altanen. Några kanske vill komma och titta på plats, men sannolikt kommer du veta vad din nya fasad kostar, i detalj, redan i morgon.

Fasadrenovering i Linköping - pris per kvadrat

En renovering av fasaden kan kosta mellan 350 kr - 1200 kr per kvadratmeter. Det som ingår är avfärgning, nedknackning, omputsning och ställkostnader. Det kan kosta mer med tillkommande arbeten som fönsterbyte eller tilläggsisolering. Detta är en uppskattning av priset och det spelar självklart roll vilket material du väljer och hur mycket förarbete som behövs, men uppskattningsvis så ligger priset för fasadrenovering runt 350 kr - 1200 kr per kvadratmeter.

Gäller ROT-avdraget om man renoverar fasaden?

Ja! Du kan nyttja ROT-avdraget för fasadrenovering. Som privatperson kan du som ska renovera eller göra en utbyggnad använda ROT-avdraget. Det gäller alla arbeten som görs på ditt hus, till exempel om du vill renovera din fasad. Företaget som utför arbetet ska som högst dra av 30% på totalkostnaden (upp till 50 000:-), tillsammans med RUT-avdraget så får du som max dra av 70 000:- av kostnaderna.

Hur utnyttjar man ROT-avdraget?

Det är enkelt, du ber företaget att göra avdraget åt dig. Alla våra anslutna hantverkare vet hur man gör och när du får din faktura så kommer ROT-avdraget redan vara gjort. De flesta kommer specificera ROT-avdraget redan i offerten, så du enkelt kan se skillnaden i pris.

Hur lång tid tar det att renovera en fasad?

Tidsperioden för att renovera en fasad beror helt på husets (fasadens) storlek, hur ska fasaden se ut, hur många kommer arbeta med fasaden eller är det många fönster och vilket material vill man ha? Om man har en stor budget för fasadrenoveringen kan man räkna med att det tar 3 - 4 veckor och då räknas även fönsterrenovering, tilläggsisolering och en helt ny fasad på ca 300 kvadratmeter.

Hur vet man när man behöver byta fasad?

Om du upptäcker fuktskador, röta eller sprickor så vet du att det är dags att renovera fasaden. Om du inte har undersökt fasadens tillstånd på länge så bör du göra det, helst idag. En fasad med fuktskador som inte upptäckts i god tid kan leda till extra kostnader samt fler skador med tiden. Du kan enkelt ta reda på om din fasad är skadad genom att leta efter missfärgningar, sprickor eller strukturförändringar. Om du till exempel har en fasad gjord av trä kan du ta en kniv och testa bända upp det, ger träet vika så vet du att det är dags för en fasadrenovering.

Hur ofta bör man byta fasad?

Om man har en putsad fasad brukar man säga att det ska hålla i 40 år innan den behöver renoveras. Har man en fasad i trä behöver den målas om var 10:e år. Vill man att den ska hålla så länge som möjligt bör man se efter den regelbundet.

Hur mycket kostar det att byta fasadbeklädnad?

Totalkostnaden för att byta ut fasadbeklädnad brukar hamna mellan 1400 kr - 2500 kr per kvadratmeter väggyta, i snitt ligger priset på 1600 kr per kvadratmeter. Har du ett stort hus så är det kvadratmeterpriset du ska hålla koll på då det påverkar slutfakturan.

Så vårt tips, inte helt oväntat, är att du lämnar en förfrågan hos oss (visst sa vi att det är gratis?) och jämför offerterna först.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Andra som fått hjälp med renovering - vi renoverar inte bara fasader

Målning av hus och lada i Boxholm

Sellviq målade om vår lada med tillbyggd gästdel. De tog hand om allt från underarbete (borstning och skrapning) och slamfärgsmålning till att kitta och måla fönster. De var noggranna och resultatet blev väldigt fint. Smidig och snabb kommunikation med Minaja. Prisvärt.
– Frida
december 2023

Måla och byta träpanel på villa i Motala

Trevliga och duktiga hantverkare. Mycket nöjd med resultatet. Anlitar gärna företaget igen
– Anders
november 2023

Liknande tjänster

Fönstermontering i Linköping

Fönstermontering i Linköping ROT

Är det dags att byta ut dina gamla fönster? Oavsett vilken typ av glas, storlek och form - hos Servicefinder hittar du duktiga glasmästare som står redo att hjälpa dig att byta och montera dina nya fönster!

Takläggare i Linköping

Takläggare i Linköping ROT

Behöver du lägga om, rusta upp eller bygga nytt tak? Här hittar du erfarna takläggare som kan ge dig ett nytt, säkert och snyggt tak. Lämna en förfrågan nedanför så ser vi till att du får offerter från takläggare i ditt område. Det är helt gratis!

Fasadtvätt/Hög- & Lågtryck i Linköping

Fasadtvätt/Hög- & Lågtryck i Linköping ROT

Behöver fasaden på din fastighet eller villa rengöras? Då är det dags att jämföra företag som gör att din fasad ser som ny ut igen. Hos oss på Servicefinder får du flera offerter – helt gratis och utan förpliktelser.

Murare i Linköping

Murare i Linköping ROT

Planerar du ett nytt projekt och behöver hjälp av en duktig murare? Här får du snabbt prisförslag och offerter från kontrollerade murare nära dig – helt gratis och utan förpliktelser.

Några av våra populära företag

Agells Glas & Byggservice

(18 omdömen)

Välkommen till Agells – din pålitliga partner för glas- och snickeritjänster! Vi specialiserar oss på fönster- och dörrinstallationer, glasbyten, …

Välkommen till Agells – din pålitliga partner för glas- och snickeritjänster! Vi specialiserar oss på fönster- och dörrinstallationer, glasbyten, samt fastighetsunderhåll inklusive tätning och energieffektiva åtgärder. Med godkänd F-skatt, möjlighet till rotavdrag och omfattande försäkring är vi din valda partner för …

GT Fasad & Måleri AB

(15 omdömen)

GT Fasad och Måleri AB ett företag som är baseras på 5 stycken yrkesmålare. Vi är verksamma i Östergötland med omnejd med huvudkontoret i Linköping. …

GT Fasad och Måleri AB ett företag som är baseras på 5 stycken yrkesmålare. Vi är verksamma i Östergötland med omnejd med huvudkontoret i Linköping. Utför alla typer av målning och tapetseringsarbete. Ansvarsförsäkrade och följer arbetsmiljölagar samt innehar svensk F-skatt. Ni är varmt välkomna att höra av er vid …

Christoffer Wissting Bygg och Entreprenad AB

(4 omdömen)

Christoffer Wissting Bygg och Entreprenad AB ägs och drivs av mig, Christoffer. Vi är ett företag som utför alla typer av snickarjobb - från det …

Christoffer Wissting Bygg och Entreprenad AB ägs och drivs av mig, Christoffer. Vi är ett företag som utför alla typer av snickarjobb - från det lilla till det stora. Jag har arbetat som snickare både på större företag som NCC och mindre företag som arbetar som kund i över 10 år innan jag startade mitt egna företag i …

Hus Renoveringar öst

(4 omdömen)

Byggnationer, reparationer, golvslipning, målning, inredningar, trädgård, skog, vedförsäljningar och båtservice. Nystartat företag med många års …

Byggnationer, reparationer, golvslipning, målning, inredningar, trädgård, skog, vedförsäljningar och båtservice. Nystartat företag med många års erfarenhet inom bygg med yrkesbevis. Ring mig gärna för kostnadsförslag. 070-170 88 81 husrenoveringar23@gmail.com Godkänd för F-skatt

Svenman Service & Bygg

(7 omdömen)

Exceptionell nivå av städtjänster. Vi grundades 2003 och blev en av de ledande leverantörerna av flytt- och städlösningar för bostäder och …

Exceptionell nivå av städtjänster. Vi grundades 2003 och blev en av de ledande leverantörerna av flytt- och städlösningar för bostäder och kommersiella företag i Sverige. Vi på råsunda flytt och städ är experter på allt kring flytten. Det som är speciellt med oss är att vi har stort fokus på effektivitet. Det gör att …

A.E Entreprenad AB

(26 omdömen)

Vi är ett kvalitetsmedvetet företag som utför stora som små uppdrag inom bygg- och MarkArbete och Finplanering. Vi arbetar smidigt och noggrant, …

Vi är ett kvalitetsmedvetet företag som utför stora som små uppdrag inom bygg- och MarkArbete och Finplanering. Vi arbetar smidigt och noggrant, alltid i samråd med dig som kund. Du är involverad i processen då vi i samband med projektstarten gör en tidsplan som vi löpande stämmer av, på så vis bygger vi upp goda …

Teckenkraft AB

(1 omdöme)

Vi är byggfirman som utför nybyggnader till - och ombyggnader. Vi utför även tak- och väggbeklädnader anpassade till husets konstruktion tex om det …

Vi är byggfirman som utför nybyggnader till - och ombyggnader. Vi utför även tak- och väggbeklädnader anpassade till husets konstruktion tex om det är ett trä hus så ska man använda träets hygroskopiska egenskaper i materialet rakt igenom för att förhindra fukt från diffussionen innefrån huset stannar i väggen.

DCS Total Bygg och markservice AB

Inga omdömen ännu

DCS Total bygg och markservice AB erbjuder dig bygg och anläggningsarbeten av de flesta slag. Jag som byggledare har erfarenhet med goda referenser …

DCS Total bygg och markservice AB erbjuder dig bygg och anläggningsarbeten av de flesta slag. Jag som byggledare har erfarenhet med goda referenser sedan 1989. Vi hjälper dig med såväl renovering som ombyggnation. Det kan innefatta altandäck, uterum, kök, badrum, friggebodar, attefallshus mm. Vad gäller …

Exempel/referensjobb

Renovering och målning av fasad i Linköping

John lämnade en förfrågan våren 2022:

Renovering och målning av fasad i Linköping

Ungefär halva fasadpanelen, inklusive vindskivor etc, behöver bytas. Andra hälften har redan bytts ut av förra ägaren av huset.

Utöver byte av fasadpanelen så ska även huset målas i ny färg.

Vi önskar därför offert gällande endast byte av fasaden i första hand, men också om möjligt en offert vad det skulle kosta inkluderat målning av huset.

John fick 2 svar på sin förfrågan

Laga spricka i fasad - Linköping

Greger lämnade en förfrågan sommaren 2022:

Laga spricka i fasad - Linköping

I en nybyggd del har en del av muren satt sig något viket skapat en spricka i putsen.
Skulle behöva hjälp att laga sprickan snyggt.
På andra sidan muren finns ingången till källaren så muren angränsar inte in till huset.

Greger fick ett svar på sin förfrågan

Delar av träfasad behöver bytas och målas

Per lämnade en förfrågan våren 2023:

Delar av träfasad behöver bytas och målas

Vissa delar av trästaket runt balkong samt vindskivor behöver bytas och målas.

Per fick 5 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om altanbygge

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-10-26
Det finns några saker som är viktiga att tänka på inför den annalkande årstiden. Du kan nämligen spara mycket tid och pengar genom att vintersäkra din bostad. Svenska hus utsätts för stora påfrestningar med tanke på vårt omväxlande klimat. Här kommer några saker som du alltid bör gå igenom innan vintern anländer!
2021-06-17
Om du ska välja fasad till ditt hus gör du helt rätt i att göra din research. En fasad är inte bara en smakfråga, den ska också underhållas och passa med omgivningen. Här går vi igenom olika fasadtyper som förhoppningsvis gör valet lite enklare.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!

Fasadrenovering

Renovering av fasaden skyddar fasaden från att spricka, samtidigt som en vacker fasad stiger husets värde. Du kan få fasadrenovering både som privatperson såväl som företagare. Fasaden är fastighetens yttre skydd mot regnskurar och storm. Av den orsaken är det viktigt att fasaden då och då undersöks av en professionell yrkesman som har den kunskap som fordras. Entreprenören vet vilka putsbruk som är nödvändiga för att reparera sprickor i din fasad. Om man stryker på fel putsbruk på väggen kommer lagningen snart att gå sönder bruken verkar nämligen på flera sätt. En mindre skada ska genast repareras, då undviker du att behöva renovera om i ett senare skede. Du får hjälp med renoveringen och din fasad får ett nytt fräscht utseende.

Linköping

Linköping ligger i Östergötland och är en tätort med en population på 149000. En känd musikartist med rot i Linköping är Lars Winnerbäck. Linköping är en av Sveriges största studentstäder med sina 26500 studenter på Linköpings universitet. Det finns en skatepark i Linköping som är Nordens största. Det var även i Linköping som trenden med rondellhunden har sitt ursprung. I Linköping förekommer mycket tekniskt inom näringsidkandet. Bland annat finns Ericssons utvecklingsavdelning för GSM-telefoni i Linköping. Även Scan och Arla ligger i Linköping, vilka är verksamma. Inom näringslivet i Linköping är även handeln av viktig aspekt. Det finns företag som IKEA och Biltema med flera i staden.