Rivning i Stockholm

Här hittar du hjälp med rivning. Lämna en förfrågan nedanför så ser vi till att du inom kort blir får offerter från erfarna experter. Det är helt gratis och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar rivning i Stockholm

Alla förfrågningar

Rivning

Rivning kan göras i renoveringssyfte, på grund av skada eller för att bereda plats åt en ny byggnad. Det finns flera tekniker att tillämpa när man ska riva fasader och väggar. Två av dessa är sprängning och demontering. Manuell demontering görs vanligen på mindre byggnader och passar bra när man vill ta tillvara på byggmaterial som tegel, dörrar och isoleringsmaterial. Det är viktigt att man utför varje arbetsmoment i rätt ordning, eftersom rivningar medför rasrisker. Fallande väggar, tak som rasar och stora hål i golvet är exempel på olyckor som kan inträffa. Några som har all nödvändig kunskap om rivning är professionella hantverkare. De kan riva allt ifrån lättare gipsväggar till tyngre betongväggar. Efter rivningen ser de till att städa undan byggrester, byggdamm och farliga avfall. En del farliga ämnen kräver särskild utbildning och certifiering. Det finns alltså många födelar med att anlita kunniga hantverkare.

Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad men är också centrum för kulturliv, ekonomi och media. Det är i Stockholm riksdagen, regeringen och kungahuset är beläget och landets internationella affärer sköts oftast härifrån.

Invånarantalet i kommunen är 847000 men i hela storstockholmregionen bor cirka två miljoner människor.

Välkända byggnadsverk i staden är Ericsson Globe som huserar stora sport- och nöjesarrangemang, Drottningholms slott från 1600-talet som finns med på UNESCO:s världsarvslista och huserar kungen och drottningen, samt Stadshuset som byggdes under tidigt 1900-tal.

De en miljon turister som kommer till Stockholm varje år, besöker gärna den sevärda Gamla stan. Stadsdelen är Stockholms ursprungliga stadskärna och grundades redan på 1200-talet. Här kan du vandra i medeltida kullerstensgränder och njuta av mysiga caféer och souvenirbutiker.

I Stockholms vackra skärgård finns det 30.000 holmar och öar och Vaxholm, Grinda, Utö och Möja hör till de mest välbesökta.