Hitta rätt rivare för jobbet

Hitta rätt rivare för jobbet

Är det dags att riva? Oavsett om du behöver riva ett golv, en vägg eller hela huset kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Lägg upp jobbet idag och få offerter från flera företag – helt gratis!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 677
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Mycket bra jobb, punktlighet, proffsig och en mycket tydlig faktura. Noggrann, städade jättefint efteråt:-) Bra pris också.

Så tycker användarna om våra rivare

Riva ett gästhus om 25 kvm i Värmdö, inom 3 månader

Bra energi och arbetslust. Slutförde jobbet enligt utsatt tid.
– Christian
maj 2024

Riva en bärande innervägg i Bromölla

Duktig och noggrann snickare, rekommenderas.
– Mikael
januari 2022

Rivning och bortforsling av kök i Göteborg

Snabbt och bra, inget krångel.
– John Knoop
maj 2024

Senaste förfrågningarna för rivning

Rivning av mindre stuga i Vallentuna, 20kvm

Fredrik lämnade en förfrågan hösten 2022:

Rivning av mindre stuga i Vallentuna, 20kvm

Behöver hjälp med att riva en liten stuga på cirka 20kvm. Stugan är från 1940-talet och i dåligt skick. El plus vatten är urkopplat sedan länge, de elkablar som finns är utanpåliggande. Under huset finns en mindre källare som delvis ska rivas. Källarmuren består i stor del av Leca/små betongblock, källarmur baktill samt halva kortsidorna skall sparas som stödmur. Takteglet på bilderna kommer tas ner av mig innan rivning. Glasrutor kommer att tas bort av mig innan rivning.
Även bortforsling / deponering ska ingå i offerten och visas separat.

Fredrik fick hjälp

8 företag svarade på förfrågan och Fredrik valde Bisha Bygg&Service AB för jobbet. Bisha Bygg&Service AB har utfört 11 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.1.

Bisha Bygg&Service AB fick omdömet

Hjälpte till att riva en liten stuga. Bra pris och bemötande. Trevlig personal. Gjorde det de skulle.
Rivning av gipsvägg i Nacka

Jonny lämnade en förfrågan vintern 2021:

Rivning av gipsvägg i Nacka

Vill riva en icke-bärande gipsvägg.
Vill riva cirka 7 meter av en totalt cirka 9 meter lång vägg, ena sidan av väggen är för närvarande ett hörn som vi gärna behåller.
I väggen som ska rivas finns el och eluttag draget. Eluttaget ska inte behållas.
I väggen som ska rivas finns ett glasfönster.
Efter väggen vill vi även täcka golvet med en tröskel.

Vi vill även sätta upp lister och trösklar vid 2 dörröppningar, samt en list på sidan av väggen som rivs.
Vi önskar bortforsling efter rivningen.
Vi vill omringande vägg och tak ska vara i återställt skick efter att väggen är riven.

Jonny fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Jonny valde YS Renovera AB för jobbet. YS Renovera AB har utfört 36 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

YS Renovera AB fick omdömet

Ta ned gammal betongmur ca 6 meter lång och 35 cm hög, Värmdö

Johan lämnade en förfrågan sommaren 2020:

Ta ned gammal betongmur ca 6 meter lång och 35 cm hög, Värmdö

Ta ned en gammal betongmur cirka 6 meter lång
Behöver hjälp att såga ner en betongmur som angränsar mellan tomten och vägen. Muren är cirka 6 meter lång och cirka 35 cm hög. Den är gammal och ser rätt porös ut.
Önskar att den sågas bort i nederkant så att det kvarstår en någorlunda jämn höjd av cirka 2-5 cm över vägytan, så att regnvatten inte rinner in på tomten, men att en bil lätt kan köra över.

Johan fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Johan valde YS Renovera AB för jobbet. YS Renovera AB har utfört 36 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

YS Renovera AB fick omdömet

Arbetet utfördes på avtalad tid och med stort engagemang att allt skulle bli bra. Vi var mycket nöjda både med bemötande hos personalen som med utfört jobb. De slet hårt från det att de kom tills att allt var klart och avstämt att vi var nöjda och att alla måtten stämde enligt vad vi bestämt innan. Det blev dessutom till ett rimligt pris.
Rivning i Norrtälje, Väddö

Camilla lämnade en förfrågan våren 2024:

Rivning i Norrtälje, Väddö

Hej, vi har ett fritidshus, enplanshus på 35 kvm på Väddö inom Norrtälje kommun. Huset är ett tegelhus. Huset har torpargrund, och en stor skorsten med inbyggda stenar, se bifogade bilder. Huset är byggt cirka 1960. Vi har utfört några mindre asbestprover i huset och ingen asbest har påvisats i de prover vi lämnat in.
Vi planerar att bygga ett nytt hus. Men först måste vi ta reda på vad det kostar att riva ett tegelhus av denna storlek och forsla bort avfallet. Bifogar bilder på tegelhuset och dokument från Asbestkontrollen.

Camilla fick 5 svar på sin förfrågan

Rivning småhus

Erik lämnade en förfrågan vintern 2024:

Rivning småhus

Vi ska riva ett hus i Dalby som vi köpt för att därefter bygga ett nytt. Först och främst letar vi hjälp med rivningen, men tar gärna emot offerter på rivning samt nybyggnation. Huset vi ska riva är ett ca 50 kvm stort 1,5-planshus från 1938. Huset är byggt mestadels av Siporex, har en blandad krypgrund/källargrund samt platta på mark. Tacksam för svar, och möter gärna upp vid huset för en närmare titt.

Erik fick 12 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om rivning

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!