Badrumsrenovering Södertälje

Ska du renovera badrummet i Södertälje? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare i Södertälje som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Södertälje vill du renovera badrummet?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Så noggrant utfört arbete, lyssnade och förstod våra önskemål. Kom alltid med bra tips. Supertrevlig och väldigt kunnig. Vi kände oss verkligen trygga. Fantastiskt resultat

Välj typ av tjänst
Du måste välja ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Jämför flera offerter för din badrumsrenovering i Södertälje

Att ta in offerter från våtrumscertifierade hantverkare kräver både tid och engagemang. Överlåt istället det jobbet åt oss! När du lämnat en förfrågan (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in prisförslag och offerter åt dig från flera hantverkare i Södertälje.

Därefter kan du i lugn och ro jämföra tidigare kunder omdömen, olika certifikat och referenser för att göra ett tryggt val.

Vad kostar det att renovera badrummet i Södertälje?

Självklart är det många olika faktorer som spelar in på priset för en badrumsrenovering. Först och främst måste du bestämma dig för om du vill göra en ytlig renovering eller om det är dags för en totalrenovering. En totalrenovering av badrummet påverkar nämligen konstruktionen och osynliga komponenter i golv och väggar. Sen kommer det givetvis in faktorer så som material, storlek på badrummet och var i landet du vill renovera ditt badrum.

Totalpriset för att renovera eller totalrenovera ett badrum i Södertälje ligger ofta mellan 150 000 och 400 000 kronor, inklusive arbetskostnader, material och utrustning som hantverkarna använder.

För att få ett mer exakt pris på ditt nya badrum rekommenderar vi att du kontaktar olika totalentreprenörer för en bedömning. Då får du en bedömning av badets skick och vad som eventuellt bör göras. Om badrummet ändå är så gammalt att det bör totalrenoveras kan det vara slöseri med pengar att göra en ytlig renovering om du ändå måste fixa badrummet några få år senare.

Hos Servicefinder behöver du inte kontakta olika hantverkare, det räcker med en enkel förfrågan så kontaktar företagen i Södertälje dig istället.

Faktorer som kan öka priset på ett nytt badrum:

 • Storlek och komplexitet av renoveringen eller totalrenoveringen av badrummet.
 • Val av material, kakel och inredning.
 • Flyttning av rör och ändring av det befintliga rörsystemet.
 • Ny elinstallation och golvvärme.
 • Omfattning, komplexitet, storlek och plats.

Badrumsprojekt kan variera i storlek och omfattning, och projektets kostnader kommer naturligtvis att bero på hur mycket som behöver göras. Både badrummets storlek i kvadratmeter och komplexiteten i åtgärderna kommer att påverka totalkostnaden - och inte minst varaktigheten på projektet.

Tillstånd och ålder är också en viktig faktor när det gäller totalpriset för totalrenovering eller renovering av ett badrum. Strikta krav ställs på dagens badrum, och ofta måste rörsystem och elektriska installationer uppdateras för att uppnå dagens standard.

Hantverkare du kan behöva för din badrumsrenovering:

 • Rörmokare för rör och avlopp.
 • Murare eller kakeläggare för golvläggning och kakel.
 • Elektriker för ny elektrisk installation och golvvärme.
 • Snickare för konstruktion och inredning.

Inspiration för ditt nya badrum

Totalrenovering av badrum i Södertälje

Totalrenovering av ett badrum innebär att riva golv och väggar för att bygga ett helt nytt badrum, ofta med ett helt nytt rörsystem och elektriska komponenter. Det är ett projekt som involverar flera olika kompetensområden, bland annat snickare, rörmokare och elektriker.

Badrum är extra känsligt då det involverar just el och vatten där rätt certifikat är viktigt för att det ska bli fackmannamässigt gjort. Om något i framtiden skulle gå fel är det essentiellt att ditt badrum är utfört av hantverkare med rätt certifikat för att försäkringsbolaget ska täcka dina eventuella kostnader.

Om du planerar att bygga ett nytt badrum eller totalrenovera ett badrum kan det vara klokt att kontakta en totalentreprenör som kan ta hand om hela uppdraget. De har ofta samarbetspartners inom olika yrkesområden som kan kallas in och kan agera som projektledare.

Renovering av badrum i Södertälje

Om du har ett badrum med bra standard är det ofta tillräckligt att göra en ytlig renovering av rummet. Renovering innebär oftast att byta ut badrumsinredningen, måla eller lägga nya kakel. Då kan du ge badrummet en helt ny look utan att ändra på varken rörsystem eller placering av befintlig badrumsinredning.

Om du ska montera en ny dusch, badkar eller handfat ska du alltid använda en rörmokare för att undvika skador som kan uppstå genom felaktig montering, och eventuella skador täcks av försäkringen.

Om du ska måla, lägga nya kakel eller mikrocement i badrummet bör du använda en yrkesmålare eller kakeläggare. Då är du säker på ett bra resultat med produkter som är lämpliga för ett våtutrymme.

Hitta rätt hantverkare för din badrumsrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Omdömen från användare i Södertälje

Renovering av badrum på Lidingö

Trevligt bemötande, bra pris, bra kommunikation och framförallt bra resultat. Tack för väl utfört arbete!
– Christian Moberg
november 2022
Bayron Group AB

Renovering av badrum på 3 kvm i Stockholm

priset är ok. Jobbet är snuggt kommunication är jätte bra med chefen dem har bra idéer
– Selim Jedidi
maj 2022

Renovering av badrum på 6,5 kvm i Huddinge

Fantastiskt bra företag. Jobbar hårt håller vad de lovar. Mycket bra kvalitet.
– Leif Karlsson
juli 2023

De som renoverat badrummet i Södertälje tittar också på

Elektriker i Södertälje

Elektriker i Södertälje ROT

Anlita alltid en **elektriker** när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett **tryggt och säkert** sätt.

Kakelsättning i Södertälje

Kakelsättning i Södertälje ROT

Är det dags att renovera köket eller badrummet? Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med erfarna och kompetenta kakelsättare som hjälper dig att sätta kakel eller lägga klinker. Lämna en kostnadsfri förfrågan redan idag!

Köksrenovering i Södertälje

Köksrenovering i Södertälje ROT

Planerar du att renovera köket? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

Rörmokare i Södertälje

Rörmokare i Södertälje ROT

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

Företag som erbjuder badrumsrenovering i Södertälje

GTW Totalentreprenad AB

(28 omdömen)

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen …

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen och älskar att få utmaningar som kräver kreativa lösningar.Vi gillar att bygga nytt men återanvänder gärna material där det är möjligt för att hålla nere priserna och …

AA's rör AB

(13 omdömen)

Vi är ett nystartat företag (2023), inom vvs men har även anställda och UE som har varit verksamma i ca 20år inom måleri, plattsättning, snickerier …

Vi är ett nystartat företag (2023), inom vvs men har även anställda och UE som har varit verksamma i ca 20år inom måleri, plattsättning, snickerier m.m ———————————————————— Vi har tidigare erfarenhet inom: ———————————————————— VVS BADRUMSRENOVERINGAR PLATTSÄTTNING KÖKSRENOVERINGAR FASTIGHETSSKÖTSEL

BLUE DEEP

(2 omdömen)

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för …

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för att du som kund ska känna dig trygg. Vi har erfarenhet av både mindre och större entreprenader. Dina önskemål blir vårt mål och vi kan garantera rätt kompetens på rätt …

SMSAMIG

(8 omdömen)

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT …

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT avdrag till privatpersoner. Vision Erbjuder tjänster inom hantverk och service för projekt inom montering, nybyggnad, ombyggnad, tillbyggnad samt …

SB Snickeri & Bygg Sthlm

(5 omdömen)

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget …

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget kännetecknas av ett professionellt bemötande mot mina kunder, jätte högt kvalité och snabbt utförande av arbetet. På grund av mina erfarenheter inom både bygg och …

Barzola-In AB

(2 omdömen)

Vi är ett relativt Aktiebolag med inriktning på plattsättning och fasadisolering. Vi utvecklar och bygger på totalentreprenad åt andra och vår …

Vi är ett relativt Aktiebolag med inriktning på plattsättning och fasadisolering. Vi utvecklar och bygger på totalentreprenad åt andra och vår samlade erfarenhet kommer från 3 år i branschen, utöver de många år som våra anställda har inom branschen. Förutom arbetserfarenhet inom plattsättning och fasadisolering så har …

Din Bygg & Städ i Sverige AB

(4 omdömen)

Välkommen till Din Bygg & Städ! Vi är ett pålitligt bygg- och städföretag som sätter kundernas behov och önskemål i fokus. Vi grundades 2015 och har …

Välkommen till Din Bygg & Städ! Vi är ett pålitligt bygg- och städföretag som sätter kundernas behov och önskemål i fokus. Vi grundades 2015 och har sedan dess hjälpt företag och privatpersoner runt hela Stockholmsområdet (samt närliggande kommuner) med olika bygg- och städuppdrag. Vi utför alla slags byggarbeten …

Krya Hem AB

(1 omdöme)

Krya Hem är dedikerade till perfektion inom vår unika expertis! Vi skapar hälsosamma inomhusmiljöer och friska byggnader som även erbjuder ett …

Krya Hem är dedikerade till perfektion inom vår unika expertis! Vi skapar hälsosamma inomhusmiljöer och friska byggnader som även erbjuder ett fullgott brandskydd.

Exempel på lyckade badrumsrenoveringar

Renovering av badrum på ca 6,5 kvm i Södertälje

Vesa lämnade en förfrågan våren 2021:

Renovering av badrum på ca 6,5 kvm i Södertälje

Renovera badrummet på nedre plan,Finns en gammal entredörr från grovtvätt,som ska bort och ersättas med glasblock från golv tilll tak bredd 20 cm,höjd cirka 2m.
Finns ett gammalt fönster på ytterfasad som ska bytas ut till ett mindre fönster.
Dusch utrymmet är påbyggt cirka 8 cm,så att de har fått till ett avlopp till grovtvätt utrymmet bredvid, det ska bort så att vi får avloppet i samma rum.
Taket ska bytas ut, Ny panel.
Toalett stol ska sitta på samma utrymme som tidigare,men vi vill ha ett vägghängd toalettstol.
Handfatet ska inte sitta på samma plats utan ska flyttas mot ytterväggen,så där behövs vatten flyttas med,samt bila för nytt avlopp.
Annars ska vi ha kakel och klinker på vägg och golv,stora plattor.mosaik i dusch utrymmet,delvis.
Golvvärme kabel ska installeras ,men El-arbeten kan jag göra själv, har behörighet för det.
för info vi har klinker med golvvärme idag, samt väggarna är våtrumstapet.

Vesa fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Vesa valde Nordic Byggproffs för jobbet. Nordic Byggproffs har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.

Nordic Byggproffs fick omdömet

Aydin var alltid tillgänglig vid frågor och han var delaktig på bygget, var ofta själv på plats, kom med egna idéer om hur vi skulle lösa vissa problem mm. Trevlig att ha att göra med. Jobbet blev jättefint, Vi är mer än nöjda.
helrenovering av Badrum i Södertälje

Peter lämnade en förfrågan hösten 2020:

helrenovering av Badrum i Södertälje

Helrenovering av badrum på ca 6 kvm, utrivning av gamla badrummet och bortforsling av material.
Jag vill ha ett helkaklat badrum med bättre belysning och inredningsdetaljer.
Ventilationen kanske behöver ses över.
Nytt badkar med bra duschlösning, toalett, handfat.
Jag behåller nuvarande tvättmaskin.

Peter fick hjälp

6 företag svarade på förfrågan och Peter valde Renovera NU Stockholm AB för jobbet. Renovera NU Stockholm AB har utfört 33 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 3.7.

Badrumsrenovering, 6m2 (mellan Järna och Gnesta)

Magnus lämnade en förfrågan vintern 2024:

Badrumsrenovering, 6m2 (mellan Järna och Gnesta)

Arbetsplatsen är tillgänglig från 1/3. och arbetet skall vara klart 15/5

Arbetsmoment

Byggnadsarbeten
Nedtagning/rivning av befintligt klinker/kakel på väggar och golv ner till rent underlag (klinker och kakel kan deponeras på anvisad plats). I priset skall ingå byte av skivmaterial på väggar och golv. Vid behov bytes skivmaterial efter rivning.
Nyinstallation av dörrfoder i badrummet
Nyinstallation av anvisad kommod och tvättställ (bakomliggande vägg skall utföras med plyfa 16mm samt gips 16mm tjocklek.
Nyinstallation överskåp

Elarbeten
Ersätta befintlig installation av elektrisk golvvärme (slingorna i golvet).

Rörarbeten
Nyinstallation av vägghängd WC, inkl fäste/fixtur bakom ytskikt
Återinstallation av termostatblandare och duschen
Installation av tvättställsblandare

Plattsättning
Flytspackla nytt golv med tydligt fall till golvbrunn. Beställaren utför en protokollförd kontrollbesiktning av fallet till golvbrunn innan plattsättningen påbörjas.
Nyinstallation av anvisat väggkakel. Notera att det är en utbyggnad om ca 10 cm bakom tvättställsbänken på ca 1 meters höjd samt i hela duschutrymmet. Mått framgår av ritning.
Nyinstallation av anvisat golvklinker.

Magnus fick 4 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om badrumsrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-12-14
Har du också tröttnat på fullbokade tvättstugor och att din tid kretsar kring just tvättid, istället för tvärtom? För många av oss som bor i lägenhet är detta en evig kamp. Men, i de flesta fall finns det faktiskt en lösning på problemet. Här går vi igenom allt du behöver veta för att installera en tvättmaskin hemma!
2021-12-06
Rotavdrag är en skattereduktion som du kan få när du anlitar en hantverkare för ett arbete i hemmet. Om du känner dig osäker på om du har rätt till avdraget eller vilka tjänster som ingår har du kommit helt rätt. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om rot!
2021-11-01
Vid en badrumsrenovering är det viktigt att arbetet utförs av en behörig byggfirma. Byggfirman ska ha rätt utbildning och helst följa branschreglerna som är utfärdade av BKR eller GVK. Här kan du läsa mer om organisationerna och varför de är så viktiga.

Badrumsrenovering

Ett badrum är byggt för att klara av fukt och vatten och vid renovering måste man använda material som är anpassat för våta utrymmen. Det är ofta en stor ansträngning som krävs för att restaurera ett badrum och du kan ha stor nytta av att prata med flera olika yrkesutövare och jämföra deras offerter innan du bestämmer dig för vem som ska utföra jobbet. Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera leverantörer som utför [katistad]

Det finns några punkter vid våtrumsrenoveringen som är extra viktiga. Det första du bör tänka på är tätskikt och fuktspärr, det som utgör grunden måste alltså vara av rätt sort innan du lägger ett nytt golv. Innan golvet plattläggs måste du se till att grunden är gjord av betong. Det är enkelt att inse att skador på grund av fukt i ett badrum oftast sitter i golvet. Om du får problem med fukt i ditt badrum har de sannolikt uppkommit i våtzon 1, dvs på golvet eller runt dusch- eller badområdet.

Något av det som utgör störst hinder vid en badrumsrenovering är att montera golvbrunnen och att få den nivåanpassad. Det är ingen barnlek att installera en golvbrunn i ett badrum. Ventilationen i ett badrum är a och o på grund av all vattenånga. Ett bra fläktsystem är ett måste att lägga pengar på.

Sök gärna på "[katistad]" för hjälp när du ska installera duschkabin, tvättställ eller handukstork i badrummet, då hål efter borrning kan ställa till det så pass att fuktspärren inaktiveras. Fuktskador är svåra att undersöka och kostnaderna för återställande av dessa blir ofta höga.

Södertälje

Södertälje är en stad som har expanderat från att ha varit en småstad till en mer diger stad. Befolkningsantalet/Antalet invånare är idag 92000 mot de 33721 som existerade år 1960. På 60-talet ökade befolkningsmängden genom att hämtades invandrare in i landet som arbetskraft för att högkonjunkturen spelade roll. Astra och Scania blev tvungna till definitiv arbetskraft. De flesta arbetskraften kom från grannlandet Finland. Kända personer med anknytning till Södertälje är tennisspelaren Björn Borg som även har en egen underklädeskollektion för män och TV3-profilen Hasse Aro.

På senare år har Södertäljes kulturliv berikats med föreningen Molto som håller i trådarna vid större musikkonserter. Denna förening engagerat hundratals ungdomar, vilket inger en fantastisk synvinkel hur man får in unga i föreningslivet. Om man önskar ett uppfriskande dopp, kan man besöka äventyrsbadet Sydpoolen. För ett mer kulturinriktat umgänge, finns den stora teatern Oktoberteatern beläget på Slussgatan.

Beträffande företagandet i Södertälje, finns det utöver de stora företagen AstraZeneca och Scania närmare 4000 olika företag. Det finns många företag inom restaurangbranschen, men även detalj- och partihandel samt bygg och anläggning är verksamma i staden.