Köksrenovering i Södertälje

Planerar du att renovera köket i Södertälje? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Kunnig och noggrann Det tog längre tid än förväntat eftersom ny "vägg" fick byggas då kaklet satt för hårt för att knackas bort.

Välj typ av köksrenovering
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Renovera köket i Södertälje

Att renovera köket är ett stort projekt som kräver mycket planering, tid och engagemang. Dessutom är varje köksrenovering unik med specifika önskemål och behov. Därför kan det vara smart att starta din drömrenovering av köket hos oss, från ax till limpa.

Här kan du snabbt, enkelt och tryggt jämföra flera hantverkare i Södertälje. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har flera duktiga hantverkare anslutna som är både betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Vad kostar det att renovera köket i Södertälje?

Priset för en köksrenovering varierar beroende på flera faktorer, inklusive omfattningen av renoveringen, val av material och arbetskostnader. Nedan ger vi dig en grov fingervisning på priset i Södertälje:

Nytt kök: Att bygga ett helt nytt kök från grunden är givetvis den mest kostsamma typen av köksrenovering. Priset varierar mycket beroende på kvaliteten på materialen och kökets storlek. Ett helt nytt kök kan kosta någonstans mellan 150 000 och 500 000 kronor eller mer, beroende på design och materialval.

Totalrenovering: Om du behåller kökets grundstruktur men byter ut köksinredningen, vitvaror och gör omfattande estetiska förändringar kommer kostnaden vara lägre än att bygga ett nytt kök. Kostnaden för en totalrenovering i Södertälje ligger oftast mellan 100 000 och 300 000 kronor innan rotavdrag.

Ytrenovering: Mindre ytrenoveringar, som att byta ut köksluckor, bänkskivor, måla om, är vanligtvis mer prisvärda. Ytrenoveringar kan kosta i genomsnitt cirka 4 000 till 10 000 kronor per kvadratmeter, beroende på materialval och omfattning.

Priserna ovan är endast generella riktlinjer för Södertälje och de kan variera beroende på faktorer som geografisk plats, val av material, kökets storlek och komplexitet, samt arbetskostnader. Dessutom kan ROT-avdrag (skattereduktion för arbete i bostaden) och andra ekonomiska incitament påverka den totala kostnaden.

För att få en exakt uppskattning av kostnaden för din köksrenovering rekommenderar vi dig att jämföra flera hantverkare hos oss på Servicefinder. Då får du flera offertförslag baserat på dina specifika behov och önskemål. Detta hjälper dig att planera din budget och ta välgrundade beslut för din renovering.

Har jag rätt till ROT-avdrag när jag renoverar mitt kök?

Absolut, i Södertälje, har du, precis som i alla andra städer i Sverige rätt till ROT-avdrag när du anlitar en professionell hantverkare. ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan dra av från arbetskostnaden för hemunderhåll och reparationer, inklusive köksrenovering, upp till en viss gräns.

För att vara berättigad till ROT-avdraget måste du ha ägt fastigheten i minst sex månader och vara folkbokförd på adressen där arbetet utförs. Dessutom måste företaget som utför arbetet vara registrerat för F-skatt och moms i Sverige, vilket alla våra anslutna hantverkare är!

Rotavdraget ger dig rätt till en skattereduktion på upp till 30% av arbetskostnaden, upp till ett maximalt belopp på 75 000 kronor per person och år.

Hitta rätt hantverkare för din köksrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra hantverkare

Renovering av kök på Värmdö, inom 3 månader

Väldigt lätta att samarbeta och kommunicera med
– Inger Fagerberg
juni 2022

Montera en bänkskiva med ny diskbänk i Järfälla

Fick hjälp med att byta diskbänk. Allt utfördes med gott resultat. Bra förklaring till extra arbete som behövdes (kakel behövde också bytas). Trevligt bemötande från första stund. Jag kan rekommendera Vladimir Dalipi.
– Micael Larsson
augusti 2022

Helrenovering av 10 kvm kök i Stockholm, inom 3 månader

NOX Group gjorde ett utmärkt bra jobb med vårt kök! De var trevliga, effektiva, och prisvärda - resultatet blev superbra. Vi hade några stunder av miskommunikation, men alla problem åtgärdades.
– Karin Bergvall
oktober 2023

Populära tjänster relaterade till köksrenovering

Badrumsrenovering i Södertälje

Badrumsrenovering i Södertälje ROT

Ska du renovera badrummet? Oavsett om du ska bygga helt nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Elektriker i Södertälje

Elektriker i Södertälje ROT

Anlita alltid en **elektriker** när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett **tryggt och säkert** sätt.

Kakelsättning i Södertälje

Kakelsättning i Södertälje ROT

Är det dags att renovera köket eller badrummet? Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med erfarna och kompetenta kakelsättare som hjälper dig att sätta kakel eller lägga klinker. Lämna en kostnadsfri förfrågan redan idag!

Rörmokare i Södertälje

Rörmokare i Södertälje ROT

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

Några av våra populära företag

GTW Totalentreprenad AB

(28 omdömen)

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen …

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen och älskar att få utmaningar som kräver kreativa lösningar.Vi gillar att bygga nytt men återanvänder gärna material där det är möjligt för att hålla nere priserna och …

Zelda Bygg & Design AB

(21 omdömen)

Vi är ett mindre genuint byggföretag i norra Stockholm med över 30 års erfarenhet som alltid sätter dig som kund i första hand! * Vi lämnar alltid …

Vi är ett mindre genuint byggföretag i norra Stockholm med över 30 års erfarenhet som alltid sätter dig som kund i första hand! * Vi lämnar alltid kostnadsfri offert! * Åtar oss allt inom bygg så som mindre till större ombyggnader, kök, badrum, murning, tillbyggnader, ny konstruktioner, förädling av vindar, stambyte, …

BLUE DEEP

(2 omdömen)

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för …

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för att du som kund ska känna dig trygg. Vi har erfarenhet av både mindre och större entreprenader. Dina önskemål blir vårt mål och vi kan garantera rätt kompetens på rätt …

PP 4U AB

(4 omdömen)

Vi är ett byggbolag som har många års erfarenhet och våra härliga medarbetare har mångårig erfarenhet inom sin yrkesgrupp. Vi jobbar med snickeri, …

Vi är ett byggbolag som har många års erfarenhet och våra härliga medarbetare har mångårig erfarenhet inom sin yrkesgrupp. Vi jobbar med snickeri, mark och mur arbeten samt svetsning och smide. Viktigaste för oss är att jobbet blir utfört noggrant och att kunderna är nöjda.

RBentreprenör

(5 omdömen)

Hej! Nedan kan du se en lista över våra tjänster, men även om du inte hittar det du behöver på listan, betyder det inte att jag eller mina …

Hej! Nedan kan du se en lista över våra tjänster, men även om du inte hittar det du behöver på listan, betyder det inte att jag eller mina hantverkare inte kan göra det. Mer än 8 års erfarenhet ger oss rätt att hävda att vi kan, om inte allt, så nästan allt! Vi håller alltid ribban minstt ☼ 5/5 ☼ stjärnor i varje …

SMSAMIG

(8 omdömen)

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT …

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT avdrag till privatpersoner. Vision Erbjuder tjänster inom hantverk och service för projekt inom montering, nybyggnad, ombyggnad, tillbyggnad samt …

Eggeby Snickeri och Service

(5 omdömen)

Anlita oss, så blir du glad! Vi har exceptionella hantverkare, riktiga proffs! Yrkes erfarenheten och kompetensen när den är som bäst. Vi …

Anlita oss, så blir du glad! Vi har exceptionella hantverkare, riktiga proffs! Yrkes erfarenheten och kompetensen när den är som bäst. Vi respekterar din tid och planering, det är oerhört viktigt för oss att hålla tider och datum som vi lovar. Vi är har en fantastiskt förmåga att kommunicera med människor som …

SB Snickeri & Bygg Sthlm

(5 omdömen)

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget …

Hej, hjärtligt välkommen till SB Snickeri & Bygg Sthlm! Professionell snickare och byggare som kan göra totalt renovering i din lägenhet. Företaget kännetecknas av ett professionellt bemötande mot mina kunder, jätte högt kvalité och snabbt utförande av arbetet. På grund av mina erfarenheter inom både bygg och …

Senaste förfrågningarna för köksrenovering

Renovering av kök i Södertälje, inom 3 månader

Erika lämnade en förfrågan hösten 2022:

Renovering av kök i Södertälje, inom 3 månader

Behöver hjälp i mitt lilla pentry med att:

Ta ner befintligt överskåp cirka 60*80 cm.
Skruva upp nytt överskåp (det nya skåpet är monterat och klart) cirka 80*80cm.
Demontera befintlig bänkskiva (cirka 90 cm) med diskho och blandare.
Såga till och montera en ny bänkskiva (finns på plats och är i pressat trä).
Montera den gamla blandaren i den nya skivan.
Montera ny diskho (finns på plats) i den nya skivan.
Såga ett hål i bänkskivan för sladdar.
Skruva fast det befintliga underskåpet i väggen.
Ballofix finns för avstängning av vatten.

Erika fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Erika valde A. Vestlund's Bygg för jobbet. A. Vestlund's Bygg har utfört 4 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

A. Vestlund's Bygg fick omdömet

Dom var jättetrevliga o gjorde ett jättebra jobb. Jag är mycket nöjd med deras insats.
Helrenovering av kök i Södertälje, inom 3 månader

Isak lämnade en förfrågan vintern 2022:

Helrenovering av kök i Södertälje, inom 3 månader

Rivning av bifintlig kök och bortforsling av material.
Montering av epoq kök.
Kakling mellan diskbänk och kökskåp.
Installation och inkoppling av en ny spishäll och ugn, nytt kylskåp, installation av köksblandare och avloppsrör till diskho och inkoppling av vatten till kran.
Liten modifiering av befintlig köksö, ta bort bardel, låta endast en plan yta vara kvar.

Isak fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Isak valde Sandabacken Bygg AB för jobbet. Sandabacken Bygg AB har utfört 22 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Renovering av kök i Södertälje

Joel lämnade en förfrågan våren 2021:

Renovering av kök i Södertälje

Planerar att riva ut det gamla köket och installera ett Ikea kök. Även målning av vägg samt lägga nytt golv i kök. Vill ha offert på: rivning och bortforsling av befintligt kök/golv/tapet, förberedande el och vvs arbeten, målning/tapetsering vägg/väggar i kök, lägga nytt golv, uppsättning kakel kök, uppsättning av ikea stommar, skåp, luckor, installation av vitvaror.
Besikting under arbetets gång.
Planerad start Aug/sep 2021.
Önskad tidsåtgång 3-4 veckor.

Joel fick 2 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om köksrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!

Köksrenovering

Önskar du byta fullständig stil i köket, är det en självklar nytta att genomföra en genomgående köksrenovering. I dag är det sedvanligt att ställa in tallrikar i utdragslådor istället för inne i skåpen. När en sådan förvandling genomgås i köket, är det mycket vanligt att måtten skiftar.

Vad som kan vara jobbigt under en köksrenovering är att fixa till så att få till det gamla med det nya. Det krävs ett starkt öga för att få allt att smälta samman mellan nya och gamla vitvaror såväl som att bevara eller ändra nischen. Med hjälp av en hantverkare blir slutresultatet oftast bättre.

Det här med att hitta pengarna till en en större köksrenovering är en viktig fråga. Vi på Servicefinder föreslår att ni jämför olika alternativ via Lendo, som erbjuder dig att jämföra privalån innan du lånar. Lendo ingår också i Schibsted och är Sveriges bästa tjänst för att jämföra räntor.

Du måhända ändå önskar ha kvar den gamla elspisen, men också inreda med nya köksskåp. Du kommer fram till det färgval du önskar samt vilka handtag som passar mest fördelaktigt. Då är det dags att måtta upp köksstommarna med exakta mått för att det ska bli rätt. Därefter är det tid för att sätta upp skåpsluckor och skåp. Fel mått kan innebära att köksskåpen inte fungerar med köksstommarna, vilket kan medföra ytterligare kostnader.

Det mest definitiva sättet att få ditt drömkök iscensatt på, är genom att anlita en hantverkare som är kunnig inom branschen och som åstadkommer en absolut köksrenovering. Hantverkaren är väl insatt i det här med köksstommar som via väggarna går från tak till golv. Hantverkaren har skickligheten att omskapa ett slitet kök till ett stilrent sådant - utifrån dina önskemål.

För att enkelt finna köksentreprenörer i Södertälje, söker du dig till oss på Servicefinder.

Södertälje

Södertälje är staden som ligger närmare utkanten av Stockholms län. I början av 1800-talet expanderades hamnen i staden för att kunna ta emot större fartyg. Södertälje består idag utav 92000 invånare. Populationen sköt i höjden tack vare arbetskraften som kom till staden på 1960-talet. Från Södertälje kommer Hasse Aro, som är en känd programledare från programmet Efterlyst, där han efterlyser misstänkta brottslingar, offer och försvunna.

Det går att uppleva mycket kultur och nöje i Södertälje. Bland annat finns ett stort äventyrsbad, men även flera matserveringar med mat från hela världen såväl som man ges möjlighet för museibesök eller en shoppingtur i någon butik. Torekällberget är ett sorts museum beläget uppe på berget, med en euforisk blandning och historik av natur, djur och stad. Orter som ligger nästan alldeles runt knuten om Södertälje är Nykvarn och Gnesta.

Beträffande företagandet i Södertälje, finns det utöver de stora företagen AstraZeneca och Scania närmare 4000 olika företag. Många av företagarna arbetar inom restaurang, bygg eller detalj- och partihandel.