Renovera badrummet? Här är certifikaten du bör ha koll på!

Vid en badrumsrenovering är det viktigt att arbetet utförs av en behörig byggfirma. Byggfirman ska ha rätt utbildning och helst följa branschreglerna som är utfärdade av BKR eller GVK. Här kan du läsa mer om organisationerna och varför de är så viktiga.

certifikat badrum

GVK och BKR är två organisationer som sätter upp branschregler för badrumsrenoveringar. Branschreglerna är frivilliga för byggfirmor att följa, men uppfyller Boverkets tvingande byggregler. Reglerna innefattar krav på både material och arbetsmetoder.

Byggkeramikrådet – BKR

BKR är en förkortning på Byggkeramikrådet och är en organisation som b la utfärdat branschregler för arbete i våtrum. Branschregler för våtrum (BBV) anses vara ett mått på att arbetet blivit utfört på ett fackmannamässigt sätt.

En behörig byggfirma har rätt utbildning för att få utföra våtrumsarbeten och följer BKR:s branschregler under renoveringen. Behörighet vid våtrumsarbeten är extra viktigt för att förhindra fuktskador. En annan viktig anledning är att försäkringsbolaget endast betalar ut ersättning för ett badrum som är fackmannamässigt byggt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är knapp.png
Skapa en förfrågan och få kontakt med behöriga hantverkare för din badrumsrenovering.

Svensk Våtrumskontroll – GVK

GVK är en stiftelse som också utfärdar intyg för våtrumsarbeten. De både utbildar företag och kvalitetskontrollerar våtrumsarbeten. Syftet med stiftelsen är att minska vattenskador i våtrum och de kostnader som kan tillkomma när arbetet inte görs på rätt sätt. En byggfirma som följer GVK:s branschregler är auktoriserad för att få utföra badrumsrenoveringar.

Så kvalitetssäkrar Servicefinder byggföretag

När du använder Servicefinder gör vi en rad kontroller för att du ska hitta en behörig hantverkare. Så här ser några av våra kontroller ut:

Alla våra anslutna byggfirmor är godkända för F-skatt och momsregistrerade, men den viktigaste kvalitetssäkringen i vår tjänst är omdömen. När du använder oss kan du enkelt ta del av omdömen som tidigare kunder har lämnat om företagen.

På företagens profilsida kan du också se vilka certifikat företagen uppgett att de har. Om du känner dig osäker kan du be byggfirman styrka certifikaten via ett intyg.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är knapp.png
Skapa en förfrågan och få kontakt med behöriga hantverkare för din badrumsrenovering.