Rengöra badrum: Smarta tips som ger dig ett skinande rent badrum!

Dags att rengöra badrummet? Släng starka kemikalier åt sidan! Du kommer långt med vatten, salt, ättika, citron och en gammal tandborste. Här är våra bästa tips på hur du får ett skinande rent badrum! Ps du har förmodligen allt eller nästan allt du behöver hemma!

rengöra toalett

Rengöra toalett

Allt fler svenskar väljer att anlita städhjälp och just städhjälp för att rengöra badrummet är extra efterfrågat. Men måste man anlita en städfirma för att få ett skinande rent badrum? Eller för att få ett riktigt bra resultat, som t ex vid en flyttstädning? Svaret är ja och nej. Har du tid och kraft att utföra arbetet själv är det fullt möjligt att uppnå bra resultat! Det krävs bara lite arbete från din sida!

Av förklarliga skäl är toaletten en samlingsplats för smuts och bakterier. Trots det drar sig många för att rengöra den. En ren toalett är a och o för hygienfaktorn i badrummet. Vill du ta dig an projektet på egen hand  så följer här våra bästa husmorstips: 

Häll ättika i toaletten och låt den stå över natten. Gnugga rent med en toalettborste eller ett städredskap dagen efter. Om ättikan inte är effektiv nog – prova citronsyra! Citronsyra fungerar bra även mot de mest envisa fläckarna. För att hålla toaletten fortsättningsvis ren och fräsch utan beläggningar, se till att rengöra den med ättika eller citronsyra med jämna mellanrum.

Ett annat husmorsknep för att rengöra toaletten är att använda sig av cola cola. Ja, du läste rätt – läsken kan göra jobbet åt dig! Häll cola runt i toaletten och låt den verka en stund. Ta sedan toalettborsten och gnugga rent. Avsluta rengöringen med att spola.

Rengöra kakel och klinkers

Att rengöra kakel och klinkers är viktigt för badrummets helhetsintryck – se därför till att rengöra dem regelbundet. Dessutom är det enklare än vad många tror. Följer du våra enkla tips så behöver du inte lägga många minuter i badrummet för att både kakel och klinkers ska bli skinande rent!

Fyll en sprayflaska med hälften ättika, hälften vatten, spraya och vänta en stund innan du torkar av med en trasa eller sköljer av med duschslang. När du ska rengöra fogarna rekommenderar vi att du använder en gammal tandborste för att komma åt bättre.

Finns det redan beläggningar i kakelfogarna, eller om klinkerplattorna ser missfärgade ut, rekommenderar vi att du använder rengöring för kakel och klinkers som finns att köpa i byggvaruhus. Köp till polish för efterbehandling. Ditt kakel och klinkers kommer att se som nytt ut!

Rengöra handfat

Ett husmorsknep vid rengöring av handfat är att dela en grapefrukt eller citron, strö salt på den ena halva och gnugga handfatet skinande rent! Annars kan det räcka med vanligt salt på en tandborste för att få bort beläggningar. Extra effektivt för rengöring på svåråtkomliga ställen, t ex bakom kranen.

Rengöra badkar

När du ska rengöra badkaret är både ättikablandningen och husmorsknepet med citron eller grapefrukten effektivt. Häll salt på ena halvan av frukten och gnugga i hela badkaret. Har du svarta fogar i badkaret är det dock bäst att använda ättika. Bäst resultat får du om du sprayar och därefter låter blandningen stå i någon timme. Då hinner ättikan verka innan du gnuggar rent!

Vill du anlita en städfirma som gör jobbet åt dig? Via Servicefinder är det enkelt att få kontakt med seriösa städfirmor.  Skapa en förfrågan så matchar vi ihop dig med städfirmor i ditt område. Du kan därefter jämföra omdömen och offerter och välj det bäst lämpade företaget! Klicka här för att lämna en förfrågan.