Våra 5 bästa tips: Så får du vårfint hemma!

Nu är det dags att ta in våren hemma! Här är våra 5 bästa och enklaste tips på hur du välkomnar den nya, härliga årstiden i ditt hem.

vårfint i hem och trädgård

Putsa fönstren

Att putsa fönstren är jobbigt, men ger en bra effekt om du vill få det vårfint hemma. När du har som mest ljusinsläpp hemma? Använd de timmarna till att få dina fönster skinande rena! Tyvärr innehåller ”vanlig” fönsterputs ämnen som är svåra att bryta ner för naturen. Se därför till att använda miljömärkt fönsterputs eller diskmedel och ljummet vatten.  Vill du hellre anlita en städfirma som putsar dina fönster kan du få kontakt med professionella städfirmor via Servicefinder. Tänk på att även fönsterputs medges rutavdrag!

Byt gardiner

gardiner vårfint

 

Mörka gardiner är superbra när du vill hålla kylan ute, men när vi rör oss mot ljusare tider bör du istället välja ljusa och skira gardiner! Skira och ljusa gardiner gör att rummet ser både större och ljusare ut. I sovrummet bör du satsa på mörkläggande gardiner med milda färger. Solljus i all ära, men vem vill starta morgonen alldeles för tidigt med solen i ansiktet?

Inred/bygg altan

vårfint_inred_altan

Att inreda altanen är ett starkt tecken på att utesäsongen är här! Satsa på textiler för att få det mysigt utomhus. Köp en stor altanmatta och bred den över golvet och se till att placera ut kuddar och filtar för att få till en ombonad och varm känsla. Låt klängväxter växa runt altanens pelare och inred med mycket grönt! Ett hett tips är besöka loppisar och införskaffa krukor i olika höjder och former att inreda altanen med. Ett annat tips är att dekorera med ljusslingor bland växter och pelare. Ljusslingor tillhör inte bara vintern utan ger en härlig känsla under sena vårkvällar.

Saknar du altan? När vädret vacklar är altanen sommarens räddare, så bygg en altan och bjud in nära och kära för sköna sommarkvällar utomhus. Skapa en förfrågan hos oss för att få kontakt med hantverkare, jämför omdömen och offerter och välj den bäst lämpade för jobbet!

Fräscha upp golvet

vårfint_slipa golv

Vårstädning i all ära, men inget ger en renare känsla än ett fint golv. Golvet börjar märkas av ännu tydligare när det blir ljust ute, så varför inte fräscha upp det genom att slipa det? Eller varför inte byta ut det slitna och knarrade golvet mot ett nytt och fräscht sådant? Hos oss kan du få hjälp med både golvslipning och golvläggning från professionella hantverkare.

Blommor, blommor, blommor

vårfint plantera blommor

Plantera blommor i trädgården eller balkongen. Krokus, Hyacint, Påskliljor, Narcisser, Scilla, Bellis, Primula och Tulpan är exempel på blommor som fungerar bra att plantera i april! Dessutom adderar de en fin färgklick i rabatten. Saknar du balkong eller trädgård kan du ta enkelt ta in våren i hemmet genom att köpa hem vårblommor och placera i vaser. Enkelt och snyggt!

Vill du komma i kontakt med tjänsteföretag som kan hjälpa dig att få det riktigt vårfint hemma? Skicka in en förfrågan via Servicefinder och få svar på nolltid!