3 tips: Maxa förvaringen i ditt hem med platsbyggda möbler

Platsbyggda möbler är inte bara snyggt – det är också ett bra sätt att optimera ytan i ditt hem. Här går vi igenom tre platsbyggda lösningar och hur de hjälper dig att skapa smart förvaring.

platsbyggda sovrum

Platsbyggda garderober

Att platsbygga en garderob är ett smart sätt att maximera ytan i ditt hem, framför allt om du bor lite mindre. Det är också en värdehöjande insats för din bostad. Med en specialanpassad garderob kan du skapa förvaring i utrymmen där garderober i standardstorlekar inte får plats. Det spelar därför ingen roll om du har ett hörn ”i vägen” – du kan bygga en garderob som passar in ändå!

Om du är sugen på att specialanpassa en garderob rekommenderar vi att du anlitar en duktig snickare som kan hjälpa dig med både planering och utförande. På så vis får du en bokhylla med perfekta mått och dekorativa skåpluckor och lister – om du önskar det.

platsbyggd bokhylla
Beskriv ditt projekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.

Platsbygg förvaring i din hall

Oavsett om du har en liten eller stor hall kan det kännas lite knepigt att inreda en hall. Är den trång så kan det vara svårt få in förvaringslösningar med standardmått. Är den å andra stor vill du undvika att mötas av ett berg av kläder och skor när du kliver innanför dörren.

Att platsbygga förvaring och hallmöbler skapar utrymme där du behöver det och du slipper ta hänsyn till planlösning. Platsbygg en sittplats, garderober eller klädhängare. Om du har en liten hall kan du istället satsa på en vägghängd sittplats.

Se till att utnyttja ytan från golv till tak och välj både öppen och dold förvaring. På så vis kan du hänga in jackor och skor som ofta tar mycket plats i hallen – framför allt under vinterhalvåret.

Vårt tips är att ta in en snickare som kan hjälpa till med planeringen av ditt platsbygge i hallen. En expert kan hjälpa dig att maximera ytan och skapa en välkomnande hall.

platsbyggd bokhylla
Beskriv ditt projekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.

Platsbygg en bokhylla

En platsbyggd hylla ger vilket rum som helst en vacker, hemtrevlig och lyxig karaktär. Den skapar samtidigt stora förvaringsmöjligheter – här får du plats med dekoration, böcker, fotografier och tavlor. Att bokhyllan anpassas efter rummet gör att du på ett smart sätt kan skapa förvaring i utrymmen som är svåra att möblera i. Du kan till exempel bygga runt fönster och dörrar och få en sömlös övergång.

Det finns ett stort utbud av material, färger och stilar att välja bland. Välj en hylla i klassisk eller modern stil beroende på smak och bostadens byggår.

platsbyggd bokhylla
Beskriv ditt projekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.

Hitta bra snickare hos Servicefinder

Vill du platsbygga en möbel? Hos oss på Servicefinder kan du skapa en gratis förfrågan och jämföra offerter från bra snickare där du bor. Innan du gör ditt val kan du jämföra omdömen och se tidigare kunders upplevelser av företagen i fråga.

platsbyggd bokhylla
Beskriv ditt projekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.