Så gör du hus och trädgård redo för våren – 4 smarta tips!

Våren är här och det är hög tid att piffa till hus och trädgård. Här är våra bästa tips på hur du gör i ordning ditt hem inför de härligaste månaderna på året!

´

Tvätta huset

Tvätta ditt hus och få det att se nymålat ut. Förutom att huset får sin glans tillbaka så mår fasaden bättre av att rengöras regelbundet. Man brukar rekommendera hustvätt vartannat år för att minska risken för alg och mögel på fasaden. Tänk på att använda miljömärkt tvättmedel eller såpa. All rengöring är inte lämplig för naturen.

Känns det jobbigt att tvätta fasaden själv? Hos Servicefinder hittar du företag som kan hjälpa dig att rengöra fasaden. Skapa en förfrågan – jämför offerter och välj det bästa företaget för jobbet!

När temperaturen kryper över 7 grader brukar man kunna måla om fasaden. Det behöver man inte göra så ofta, men när det är dags så hjälper vi dig så klart att hitta rätt fasadmålare också!

Tvätta altanen

tvätta altanen

Inför utomhussäsongen är det många som vill rengöra altanen. Det enklaste sättet är göra det på är att använda en vattenslang eller högtryckstvätt. Högtryckstvätt tar effektivt bort smuts, men kan skada träet om munstycket hålls för nära plankorna.

Om du vill vara lite mer varsam funkar en trädgårdsslang utmärkt. Har du smuts och alger så gör ättika under för din altan! Blanda med några droppar diskmedel, vatten och börja skrubba. Skölj med vatten och vips – du har en fin och ren altan!

Läs också: Altan: Så fixar du en härlig uteplats

Städa bort vintern

vår inomhus

När solens strålar letar sig in upptäcker vi plötsligt att de mörka färgerna inomhus inte alls passar in längre. Då kan lösningen vara att måla om rummen i en ljus kulör som gör dig på glatt humör. Känns det omständigt? Addera prydnadskuddar i härliga pasteller eller köp en bukett vackra tulpaner. Ditt hus kommer att få en fräsch och härlig vårkänsla direkt!

Läs också: Rengöra kakel och kakelfog: Så får du bort smutsen

Gör trädgården redo

trädgården vår

Nu är det dags att börja fundera över hur du vill ha det utomhus. Kicka igång den nya säsongen genom att förbereda trädgården inför sommaren. Har din gräsmatta nakna fläckar efter vintern? Plantera gräsfrön! Du kan också börja rensa ogräs för att ogräset inte ska få fäste och sprida sig i rabatter. Om du har en altan kan du börja inreda med växter och utemöbler.

Läs också: Trädgårdsfix: Så får du din trädgård sommarfin

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är knapp.png
Hitta tjänsteföretag som hjälper dig att göra i ordning hus och trädgård inför vårsäsongen. Jämför offerter och omdömen och välj det bästa företaget för jobbet!