Kliar det i fingrarna? Experten tipsar om 3 trädgårdsprojekt du kan kickstarta direkt!

Trots att det är typiskt aprilväder med både solsken och kyla, finns det en del du kan göra för att preppa trädgården inför sommaren. Vi har fått till en härlig pratstund med trädgårdsmästaren Märtha Bergqvist på företaget Lant & Trädgårdsidylll, som tipsar om 3 trädgårdsprojekt du kan börja med direkt!

Hur förbereder man trädgården inför sommaren på bästa sätt? Vilka är de vanligaste misstagen i trädgården? Och vad är fördelarna med att anlita en trädgårdsmästare? Vi hörde av oss till trädgårdexperten Märtha Bergqvist för att få hennes bästa trädgårdstips.

Börja med att förodla inomhus

En del växter behöver förodlas inomhus för att ge skörd under sommaren. Sallad, sommarblommor och dill funkar utmärkt att förgro inomhus. I alla fall om man vill ha tidig, snabbväxande dill!

Beskär fruktträd och häckar, men tänk på det här…

– Just nu är det en jättebra tid att beskära äppel- och päronträd, tujahäckar och hagtorn. Jag brukar undvika att beskära träden när det är minusgrader utomhus – grenar kan gå av och det kan skada mer än det hjälper. Ett annat vanligt misstag är att beskära sina träd får hårt. I värsta fall kan det bli sår, och då kommer trädet att koncentrerar sig på att läka istället för att göra äpplen eller päron. Det är jätteviktigt att vara försiktig och anpassa beskärningen för att få ett fint och friskt träd!

platsbyggd bokhylla
Beskriv ditt projekt så matchar vi ihop dig med duktiga trädgårdsföretag nära dig.

Gödsla gräsmattan

– Vintertrött gräsmatta? Gödsla gärna din gräsmatta. I värsta fall kan det ha blivit fläckar efter vintern, där gräset frusit ihjäl. Då kan du lägga ny jord och så igen hål i gräsmattan. Vill du passa på att ta bort mossa på gräsmattan kan du också försöka vara snabb och göra det.

Vad är fördelarna med att anlita en trädgårdsmästare?

Och hur försäkrar man sig som att det är en utbildad trädgårdsmästare?

– Med en trädgårdsmästare vet du att jobbet går rätt till. Men det är jätteviktigt att anlita utbildad personal som vet hur de ska ta hand om din trädgård. När du får kontakt med ett företag har du rätt att fråga om vem det är som kommer och om personen har utbildning och erfarenhet.

Jag har kompletterat min utbildning med olika certifikat, exempelvis grönt kort i fruktträdsbeskärning. Du kan be företaget visa på att personen som kommer har genomgått en utbildning eller kurs.

Så hittar du en trädgårdsmästare via Servicefinder

När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med mark- och trädgårdsföretag nära dig. Börja med att skapa en gratis förfrågan. Vi matchar sedan ihop dig med företag som du kan jämföra. Se offerter, ta del av omdömen och mycket mer innan du gör ditt val.

platsbyggd bokhylla

Vill du veta mer om Lant & Trädgårdsidyll? Besök deras företagsprofil hos Servicefinder här.

.