Renovera eller bygga hus: 5 tips på vad du kan göra 2020

Drömmer du om att måla, bygga eller renovera? Här har vi fem tips på projekt du kan göra 2020. Börja fundera redan nu på vad du vill göra och se fram emot det kommande året och allt det har att bjuda på.

renovera eller bygga hus

Planera i tid när du ska renovera eller bygga hus

Oavsett om du ska  renovera eller bygga hus är det viktigt att planera för ett lyckosamt slutresultat.

Hur stor budget har du? Har du marginal om något oförutsett skulle hända? En renovering är nästan alltid en investering men det är bra att räkna på vad det kommer att kosta så du ser att du har råd. När i tid vill du att det ska vara klart? Att hitta rätt hantverkare ingår också i planeringen. 

Här är fem tips på vad du kan göra 2020:

  • Bygga gästhuset du alltid drömt om

drömprojekt gästhus

Renovera eller bygga hus? Har du ett drömprojekt om att kunna ge dina långväga gäster ett eget krypin att husera i när det hälsar på? Det bästa vore ju att bygga ett gästhus, eller hur? Låt nu drömmen bli verklighet. Vid nybyggnation krävs bygglov vilket är något som kan ta tid då det är många dokument som ska in till kommunen och vill du ha det klart till i sommar så är det lika bra att sätta fart redan nu.

Ett tips om du inte vill söka bygglov är att bygga ett attefallshus, då behöver du endast skicka in en anmälan till kommunent. Läs mer på boverket.se för mer detaljerad information. 

Det finns många olika modeller på attefallshusen så du kommer garanterat att hitta ett som faller dig i smaken. Har du inte kunskapen eller tiden som krävs för att bygga det själv? Lugn, vi har professionella totalentreprenörer anslutna till oss som kan bygga det åt dig. Det enda du behöver göra är att skicka en förfrågan och invänta offerter så att du i lugn och ro kan jämföra företagen med varandra, läsa omdömen och ta ett beslut som känns rätt för dig. 

  • Renovera badrummet och ge det ett riktigt ansiktslyftRenovera eller bygga hus_badrum

Har du ledsnat på ditt badrum? Ditt drömprojekt kanske är ett lyxigt badrum i hotellklass eller är det helt enkelt så att du mer eller mindre måste ta tag i det nu innan rören kanske spricker? Ja, då är det lika bra att ta tag i badrumsrenoveringen nu.  Är du ute efter ett modernt och trendigt eller ett mer minimalistiskt och tidlöst badrum? 

Det kan vara smart att tänka på att det ska vara något som ska hålla länge. Det ska inte kännas omodernt om fem år eftersom det är en ganska stor investering. Tråkigt om du tröttnar på det efter några år. När du vet vad du vill göra ska du se om du har råd med det. Se till så att du har en en budget som även täcker om något skulle gå fel vid renoveringen.

När du har bestämt dig för vad du vill göra är det dags att hitta rätt företag som kan renovera badrummet åt dig. Slipp tiden det tar att göra all research, skicka en förfrågan och få svar från badrumsrenoverare, smidigt va! 

  • Ge golvet ett nytt livRenovera eller bygga hus_golvläggning_slipning

Har golvet blivit slitet? Reporna på golvet stör dig mer än någonsin, gör något åt det. Har du parkettgolv kan det räcka med att slipa det för att det ska återfå sin lyster. Behöver du hjälp, anlita en proffsig golvslipare

Vill du hellre lägga ett helt nytt golv men har svårt att välja, läs mer om olika golv här och vad du ska tänka på. Ett golv i sovrummet kanske inte lämpar sig för köket.

Hur ska du hitta rätt golvläggare? Det gör du genom att skicka en förfrågan och invänta svar från våra anslutna företag som lägger golv, lättare än så kan du knappast bli. 

  • Renovera köket och känn glädjen i matlagning

renovera eller bygga hus_kök

Har det blivit tråkigt att laga mat? Hur ser köket ut? Är det gammalt och slitet kan det vara en bidragande orsak till att du inte tycker det är lika kul med matlagning längre. Trivs du inte i köket vill du såklart inte spendera din tid där.

Om några dagar lämnar vi 2019 och går in i 2020, ett nytt decennium. Se det som en nystart och ta tag i det du tidigare tyckte var roligt. Matlagning, hur kan det bli kul igen? Jo, genom att renovera köket till ditt drömkök. 

Med ett nytt fräscht kök precis så som du tänkt dig kommer du trivas i ditt kök igen. Det leder till att du kommer känna att det är kul att spendera tid där igen och med det kommer förhoppningsvis glädjen i matlagning tillbaka. Bra va! Passa nu på att planera in din köksrenovering för nästa år så du kan du njuta av underbara middagsbjudningar. 

Klicka här om du vill lämna en förfrågan och komma i kontakt med duktiga köksrenoverare som kan utföra renoveringen åt dig.

  •  Måla om och sätt färg på boet

målar vägg vit

Har du väl börjat renovera och ser hur fint det blir då är det lätt att få mersmak för att göra mer och få ännu högre trivselfaktor i ditt hem. Lägger du nytt golv och väggarna är slitna kommer du se de slitna väggarna istället för det fina golvet.

När du ändå är i farten med renovering är det väl lika bra att måla om och få ny färg på väggarna också. 2020 är det färger som ger känslan av lugn och harmoni som gäller om det blir som trenden förutspås. Vilken känsla vill du uppleva i ditt hem? 

Var inte rädd för att ta ut svängarna.  Men kom ihåg att det alltid är alltid bra att testmåla en bit av väggen innan du sätter igång för att få en känsla om det kommer bli snyggt eller inte. 

Behöver du hjälp med att måla om? Gör det lätt för dig, lämna en förfrågan och invänta svar från våra anslutna målare

Behöver du hjälp med något annat i din bostad? Via Servicefinder är det lätt att få kontakt med tjänsteföretag som gärna hjälper dig.

skapa en förfrågan här