Renovera badrummet: smarta tips till badrumsrenoveringen

Ett fräscht nyrenoverat badrum är en dröm för många. Att renovera badrummet är ofta en kostsam investering så se till att välja en stil som du inte tror att du tröttnar på. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du kan få ditt drömbadrum utan att spräcka din budget.

renvovera badrummet_lyxstil

Har det blivit dags att renovera badrummet?

Då är det smart att tänka på att välja ett badrum som ska se fräscht ut i många år framöver eftersom det kostar ju en hel del att renovera badrummet.  Gillar du att följa trender, då kanske du ska tänka en gång till eftersom det som är trendigt nu kanske inte är trendigt om tio år. Det bästa är ju att göra ett badrum som håller över tid och som du inte tröttnar på.

Nedan har vi listat våra bästa tips till dig när du ska renovera ditt badrum.

Vilket kakel ska du välja när du renoverar badrummet?

Renovera badrummet med kakel

Vill du renovera badrummet med kakel håller du kostnaderna nere om du väljer standardmåtten 10*10 eller 10*15. Det blir ofta en stor skillnad i pris nämligen och standard är dessutom snyggt. Välj gärna en ljus färg som inte går inte går ur tiden, vitt är klassiskt och tidlöst och ser alltid fräscht ut om du rengör badrummet rätt.  Om du har du en större budget finns det många olika kakeltyper att välja mellan, både vad gäller färg och storlek. 

Golvet ger dig känslan av lyx

renovera badrummet_klinkergolv

Här ska du tänka på att golvet är mindre än ytan på väggarna. Därför kan du lägga golv som ger den där lyxiga känslan du drömmer om utan att spräcka din budget. Klinkergolv är till exempel både praktiskt och snyggt och håller dessutom över tid om du väljer en tidlös färg.
Stengolv är också ett alternativ och då det oftast marmor, granit, kalksten eller skiffer som brukar vara mest populärt. Precis som klinkergolv blir också stengolv kallt att stå på, därför är ett tips att lägga golvvärme under så fötterna håller sig varma. 

Renovera badrummet med målarfärg

Det behöver inte vara helkaklat för att skapa det där drömmiga badrummet med en lyxig känsla.  Renovera badrummet genom att måla väggarna i en färg som du gillar istället.  Du kan faktiskt få det riktigt snyggt med en lyxig känsla som du kommer älska. Perfekt med en liten budget! 

Behöver du hjälp med att måla om har vi många professionella målare anslutna till oss. 

Detaljerna som gör pricken över i:et

Det som ofta gör ett badrum snyggt är bortsett från golv och färg ofta detaljerna. Satsa på läckra handtag, krokar och knoppar på badrumsskåp. Även toalettpappershållare och toalettborste är värt att leta efter snygga som matchar med allt annat i badrummet. Det höjer känslan av lyx. Ett tips är att kolla hos de stora byggföretagen till exempel Bauhaus. Det är ofta billigare än att köpa det direkt från en badrumsleverantör.  

Dyrast är inte alltid bäst när du renoverar badrummet 

Du kan hitta mycket prisvärda badrum med bra kvalité som inte behöver spräcka din budget.  Du behöver inte ha den dyraste kommoden. Satsa på en snygg och prisvärd istället eller har du riktigt tajt budget kanske du inte behöver ha en kommod över huvudtaget.

Ställ handfatet på en bänkskiva, snyggt det också. Sätt dit hyllplan under av samma material så kan får du mer utrymme till förvaring eller göra det fint med lite gröna växter.  Det gäller bara att vara lite kreativ när man ska renovera och inte har en stor budget. 

renovera badrummet_handfat

Glöm inte bort rotavdrag när du ska renovera badrummet

Tänk på att du kan dra nytta av rotavdrag när du ska renovera badrummet. Det ger dig möjligheten att göra skatteavdrag på arbetskostnaden. 

Även om du har en låg budget så kan det alltid hända att vissa kostnader drar iväg då är det bra att komma ihåg just rot, det blir en stor skillnad i plånboken efter det avdraget. Läs mer om rotavdrag här och vad som krävs för att utnyttja det. 

Jämför offerter och håll budget

Jämför alltid offerter mellan olika badrumsrenoverare, men kom ihåg att dyrast är inte alltid bäst. Kolla om de har gjort liknande jobb tidigare och hur resultatet blivit.

Skapa en förfrågan nedan om du vill komma i kontakt med hantverkare som kan renovera badrummet åt dig. 

skapa en förfrågan här