Få hjälp med kakelsättning

Hitta rätt plattsättare för jobbet

Är det dags att renovera köket eller badrummet? Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med erfarna och kompetenta kakelsättare som hjälper dig att sätta kakel eller lägga klinker. Lämna en kostnadsfri förfrågan redan idag!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 155
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Efter lite haltande start med ngr missuppfattningar om start med jobbet så blev det snabbt och mkt snyggt utfört! Jättenöjd med Nils och det han gjorde! Allt till helt ok pris! Och ffa fint städat och undanplockat efter utfört arbete! Tacksamt 😁

Så tycker användarna om våra kakelsättare

Kakla ett kök i Stockholm

Vladimir har kaklat mitt kök, det är mycket bra gjort 👍👍👍 Jag är supernöjd med hans insats! Han är en helt fantastisk människa!!!
– Annchristin
maj 2021

Sätta ca 20 kvm kakel på befintlig kakel i Habo

Peter är erfaren hantverkare som lämnar efter sig ett arbeta med kvalitet. Mycket snabb respons och anträffbar under hela projekt gången.
– Aladin Aljadri
januari 2024

Foga om golvet i dusch med bruksfog i Göteborg

Nils var väldigt hjälpsam och gjorde ett bra jobb effektivt.
– Katarina
mars 2024

Senaste förfrågningarna för kakelsättning

Kakel och klinker

Förfrågan lämnades vintern 2024:

Kakel och klinker

Kakel i köket 3.22 kvm vägg. Befintligt kakel och fix är borttaget. Eventuellt att det behöver finspacklas. 2 av 3 väggar i betong och en vägg i gips. Ny gips skiva uppsatt. Vitt kakel 15x15 med ljusgrå fog som finns på plats.
Klinker i hall 1.64 kvm. Befintlig parkett och lister borttagna. Betong golv. Klinker 30x30 finns på plats.
Väntar på leveransbesked på ny bänkskiva i köket cirka 1.5-2 veckor. Arbete önskas omgående därefter.

Konsumenten fick hjälp

8 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Bäckström Allfix för jobbet. Bäckström Allfix har utfört 54 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Bäckström Allfix fick omdömet

Kakling kök

Lena lämnade en förfrågan hösten 2021:

Kakling kök

Hej!
Började att byta kakel i köket ( Metro 7,5 x 15 cm med fasade kanter) men så kom pandemin och arbetet har stått still.
Min pappa som påbörjade det hela dog och jag letar nu efter någon som kan slutföra det .
En L-formad bit ska skäras till och sättas dit.
Fortsätta kakla någon rad bakom spisen. Det finns kakelplattor kvar.
Det ska fogas. En del t-formade plastdistanser sitter kvar.
Skarven mellan diskbänken och kaklet skå åtgärdas. Silicon?
På kortsidan, till vänster om diskbänken, ska det sättas en list om kanterna på kakelplattorna, cirka 43 cm. hög x 25,5 cm lång.
Kortsidan är 58 cm lång och långsidan 2,70 cm.
Det finns 44 oanvända kakelplattor kvar.

Lena fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Lena valde Ballolli Bygg för jobbet. Ballolli Bygg har utfört 7 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Ballolli Bygg fick omdömet

Snabb och trevlig. Bra fogat.
Städat efter sig.
Klinkers i Tvättstuga Ljungsbro

Erik lämnade en förfrågan vintern 2023:

Klinkers i Tvättstuga Ljungsbro

Jag behöver hjälp med att lägga klinkers i tvättstugan i källaren cirka 12 m2. (3,7x3,2m)
Källaren har idag målat betonggolv med en golvbrunn i mitten.
Jag vill ha klinker på golvet lagt i plattor cirka 20x20 cm i en färg.
Golvet ska fortsatt kunna difusera så jag vill inte ha någon fuktspärr lagt förutom. manschett runt golvbrunnen.
Golvbrunnen ska inte bytas men kompletteras med kvadratisk sil i rostfritt.
Jag vill ha plattor upp längs vägg cirka 5-10 cm.
Klinkers kan jag beställa och behöver inte ingå i offerten.

Erik fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Erik valde PS Plattsättning för jobbet. PS Plattsättning har utfört 50 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.1.

PS Plattsättning fick omdömet

Bra resultat och snabbt utfört!
Sätta klinker under kyl och frys i Jönköping

Darko lämnade en förfrågan hösten 2022:

Sätta klinker under kyl och frys i Jönköping

Vi ska snart flytta till en ny lägenhet. Vi städade den nya lägenheten.

Vi flyttade kylen och frysen för att rengöra under dem och upptäckte att parketten är skadad under dem. Se bifogade bilder.

Skadan är gammal och torr, men vi är rädda för att parketten ska ruttna eller att skadan sprider sig. Så vi funderar på att lägga lite keramiska plattor under kylen och frysen. Området som påverkas är mindre än 1 kvadratmeter.

Den gamla parketten behöver tas bort, kakel placeras och någon sorts skarvlist läggas mellan parkett och kakel.

Darko fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Darko valde Mattias Homestyling & Consulting AB för jobbet. Mattias Homestyling & Consulting AB har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Mattias Homestyling & Consulting AB fick omdömet

Sätta 13 kvm marmorgolv i Täby

Sebastian lämnade en förfrågan sommaren 2020:

Sätta 13 kvm marmorgolv i Täby

Marmorgolv i hall

Vi behöver hjälp med att lägga marmor i vår entrehall. Hallen består i dag delvis av klinker och delvis av trä. Under finns vattenburen golvvärme. Marmorn som ska läggas är grön Verde (redan inköpt) och plattorna har dimensionen 305*305 mm och tjocklek 10 mm. Ytan har en sammanlagd area på ca 13 kvm. På ytan finns även trappan till övre plan, se bilder.

I arbetet ingår att ta bort och bortforsling av gammalt golv.

Sebastian fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Sebastian valde Lkp Lera kalk puts för jobbet. Lkp Lera kalk puts har utfört 11 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Lkp Lera kalk puts fick omdömet

Roda gjorde ett mycket fint jobb och resultatet blev precis som vi önskade oss. Vi lade grön (verde) marmor och hade problem att hitta en bra färg på fogen. Roda gjorde en egen grön pigmentering i fogarna som gjorde att dessa smälte in bra med marmorns färg och vart neutrala.

Priset var mycket konkurrenskraftigt (vi fick ett fast pris i en offert från start).

Vanliga frågor om kakelsättning

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-06-01
Behöver ditt badrum en uppgradering? Att måla om badrummet är ett prisvärt och enkelt sätt att förnya badrummet. Här kan du läsa hur du går tillväga – steg för steg!
2020-03-11
Har det blivit dags att renovera tvättstugan? Tvättstugan är ofta ett rum som inte prioriteras trots att det är ett rum där mycket tid spenderas framförallt med barn i hemmet. Här delar vi med oss av renoveringstips med smarta förvaringslösningar.
2020-02-26
Smuts, fett, kalk- och mögel samlas lätt på kakel och kakelfog. Det finns många knep för att få bort det men här får du de bästa tipsen för en skonsam rengöring.