6 inspirerande hemmaprojekt att dig an efter semestern!

Nu är de flesta tillbaka från semestrarna och en vardag stundar i de svenska hushållen. En del tycker om rutiner och andra grämer sig över att sommarsemestern är över. Men det finns faktiskt saker man kan göra för att hotta upp sin vardag. Det finns också saker som är nödvändiga att se över inför kommande höst och vinter. I detta blogginlägg ska ni få de 6 vanliga och nödvändiga hemmaprojekt.

Kickstarta med rengöring och organisering

Kanske har man inte varit hemma på hela sommaren eller så har du av förklarliga skäl blivit något latare än vanligt. Mitt bästa tips för att kickstarta den nya vardag med att ge ditt hem en ordentlig städning, inklusive dammsugning, dammtorkning och rengöring av mattor, fönster och textilier. I samma veva kan det vara skönt att sortera igenom saker för att organisera och minska röran. Kontinuerlig hemstädning eller en rejäl storstädning vid ett tillfälle är helt klart att rekommendera.

Se över fönster och isolering

En uppgradering av fönster och förbättrad isolering kan hjälpa till att hålla värmen inne och kylan ute under de kalla månaderna som kommer. Detta kan även minska dina uppvärmningskostnader och öka komforten i ditt hem.

Trädgårdsavslutning 2023 – underlättar inför trädgårdspremiären 2024

Förbered trädgården för höst och vinter genom att beskära växter, täcka över känsliga växter och förbereda jorden för vintern. Din trädgård kommer se bättre ut i vinter och när den sedan ska blomstra på nytt har du ett rejält försprång!

Måla in hösten

Att sätta ny färg på vardagen brukar alltid hjälpa, här kommer 7 trendiga färgval inför hösten!

  1. Mullig Persika: En mjuk persikofärg ger en varm och behaglig känsla till rummet. Det är en subtil färg som kan skapa en mysig atmosfär utan att vara överväldigande.
  2. Rostbrun: En rostbrun färg liknar nyanserna av höstlöv och kan skapa en jordnära och mysig stämning i ditt hem.
  3. Djup Olivgrön: En djup olivgrön nyans kan ge ditt hem en naturnära och lugnande känsla. Den fungerar särskilt bra i rum där du vill skapa en avslappnad och mysig atmosfär.
  4. Mörk Rödbrun: En mörk rödbrun färg ger en rik och varm känsla till rummet, som liknar nyansen av rött vin eller varm choklad.
  5. Mustardgul: Mustardgul är en färg som påminner om höstens gyllene toner. Det kan ge en lekfull och samtidigt inbjudande känsla till ditt hem.
  6. Djup Aubergine: En djup auberginefärg ger en känsla av rikedom och värme till rummet. Det kan fungera bra som en accentvägg eller som huvudfärg i ett mindre utrymme.
  7. Mjuk Gråblå: En gråblå nyans kan ge en sval och lugnande känsla, samtidigt som den ger en känsla av mysighet och komfort.

Se över taket och rensa rännor

Börja med att ta bort löv och skräp från tak och rännor för att förhindra stopp och vattenansamling som kan orsaka onödiga skador kostnader i framtiden. När du ändå gör det rekommenderar jag att du även undersöker taket för att förhindra eventuella läckage och vattenskador. Det kan inkludera reparation av skador, byte av takbeläggning eller förbättring av takisoleringen.

En efterlängtad renovering

Vad är roligare än en rejäl renovering hemma? Kanske har du planerat saken en längre tid med ännu inte kommit till skott. Hos oss på Servicefinder kan du helt kostnadsfritt jämföra hantverkare för din renovering. Här kommer höstens två vanligaste renoveringar.

  1. Köksrenovering: Då mer tid spenderas inomhus under höst och vinter kan en köksrenovering vara på sin plats. Du kan överväga att byta ut apparater, uppdatera bänkskivor, byta färg på skåp eller göra andra förändringar som förbättrar funktionaliteten och estetiken i ditt kök.
  2. Badrumsrenovering: Ett badrumsprojekt kan omfatta allt från att byta ut sanitetsporslin och duschkabiner till att uppdatera kakel och golv. Ett fräscht och funktionellt badrum kan öka värdet på ditt hem och kommer garanterat förbättra din dagliga komfort.
badrumsrenovering

Oavsett vilket projekt du än tar dig an i höst så hittar du all hjälp du behöver hos oss på Servicefinder. Att lämna in en förfrågan är alltid helt kostnadsfritt och helt utan förpliktelser.