3 hemmaprojekt som passar perfekt till vintern!

Så här mitt i mörkaste vintern kan ett projekt ge en liten ljusglimt i tillvaron. Det är mörkt när vi går till jobbet, och lika mörkt när vi går hem. Därför har vi samlat tre hemmaprojekt som gör det extra mysigt när du väl är hemma!

Se över din inomhusbelysning

Bra inomhusbelysning är viktigt för att skapa ett inbjudande och mysigt hem, framför allt under de mörka månaderna på året. Ljus är dessutom en källa för energi och välmående. Att ha lampor i fönster och på bord med svaga glödlampor skapar en mysig och behaglig stämning. Om du saknar en dimmer i taklampan är det smart att installera en. På så vis kan du justera ljuset beroende på om du ska storstäda eller ha vänner över på middag.

Riktad belysning är en annan form av belysning i hemmet. Det innebär att ljuset är riktat över en viss yta, t ex vid skrivbord, matbord eller säng. Riktad belysning i form av en läslampa är viktigt för att ögonen inte ska lida. Om du vill slippa förlängningssladdar så hittar du elektriker  på Servicefinder som gärna hjälper dig att installera fler eluttag i ditt hem.

Installera golvvärme

När temperaturen sjunker så finns det ingen skönare än att komma hem, ta av sig skorna och känna värme under fötterna. Om du ska renovera badrummet är det smart att installera golvvärme för en extra skön känsla. Här kommer några andra fördelar med varmt golv:

  • Du slipper element och kan möblera fritt i bostaden!
  • Har du barn eller husdjur så trivs de bättre på golvet när det är varmt.
  • Golvvärme går att installera utan att riva upp befintligt golv.
  • Damm samlar sig inte lika snabbt på golvet, vilket gör det lättare att hålla rent.

Maxa vintern med en eldstad

Föreställ dig följande scenario; det är mörkt och kallt inomhus. Du sitter inomhus och lyssnar till ljudet av sprakande eld, samtidigt som värmen omfamnar dig. Hur mysigt? En eldstad är inte bara mysig och dekorativ  – den sänker även dina energikostnader hemma. Win – win med andra ord!

Kom ihåg att göra en anmälan till kommunens plan- och byggnadsnämnd innan du startar igång projektet. Om du är sugen på att bygga en eldstad kan du vända dig till våra anslutna hantverkare för att få hjälp. Skapa en gratis förfrågan här. Du får oftast svar inom 24 timmar!